|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
1992.god Amiga 1200 sa tracker-om a potom
1994.Atari 1040 stfm sa Cubase.prg+Casio FZ1 sampler sa 1MB memorije i 8 out-a Kad na kanalu(u to vreme samo midi) staviš copy part, odeš komotno na kafu i kiselu dok završi ![]()
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Počeo 1979. sa Delčinim radio-kasetofonom Lucky sa ugrađenim mikrofonom (mono) na probi. Prva praktična obuka iz miksanja bez miksera (tj. raspoređivanja instrumenata po prostoriji tako da se otprilike sve čuje onoliko jako koliko treba).
Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Poceo u junu 1994. Amiga 500 + Octamed (4-kanalni tracker)
Od septembra 1994. PC 386 + Fast Tracker ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Jos 1893 godine, ne cekaj nije tako davno bilo.. 1912 godine da budem baš precizan sam nakucavao prve ritmove u zaprežnim kolima izmedju bečkereka i bačkog dobrog polja. Sve jednokanalno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
...a što Vlado, pa baš je lepa tema, što ti je strašno da kažeš na čemu si počeo?
![]() Ja sam "kradom" palio burazerov računar koji je koštao kao auto dok je on u prvoj smeni a ja u drugoj u školi...a matorci nisu kući prepodne... Pa na nekom "flopiju" nadjem "drum studio"...on to pokupio od nekih njegovih...jbmlg...celo pakovanje 5,25 inčnih diskova (imam i danas taj računar sa sve externim 5,25 drajvom)...'90-prva-druga... a tamo od igrica tupavih...pa sve do "Art studio" (grafika, dizajn)...pa i Drum studio... Posle su i probe bile snimane kao što Vasa kaže...itd...kad se setim Voyetre i FL-a prvih...o joj... ![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Kao sto sam na pocetku napisao, nema nekih vrucih tema. A ovo, koliko god zvucalo bezveze, toliko nekom noze biti zanimljivo. Bar meni jest. I zato sam otvorio temu. Malo da se vidi kako se to nekad radilo. Kako su, danas banalne stvari, nekad bile skoro pa nerjesiv problem. Kakve su "probleme" stvarale razne sprave, a danas postoje razni saturatori i sl. kako bi ih docarali..pa precizno sviranje, a danas sve vise humanize samo da ne bude quantizirano.. I niz drugih stvari. 10 godina promijenilo je svijet u svakom pogledu. Prvi cubase 32 nisam ni znao pokrenuti, pa se bacio u audasiti pa snimao element po element bubnja s neke kljave. Danas kad ima svega nema....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
atari st i cubase + xp50 95-a kod arezine (atelje trag) kuci ,pa posle burickanje fast tracker-a i rebirth kod drugara , pa tek onda svoje 99-e roland mc505 (+a33 master keyboard) i pc i svi ostali popularni programi tada (sound forge 4.5,mixman,cubase, acid,vienna ...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
poceo u sound forge-u i acid-u tamo neke 2000-te i ubrzo upisao muzicku skolu i 16 godina posla i dalje studiram, o zivote pokvareni motokultivatoru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na cemu proveravate miks? | Darsus | Monitoring | 20 | 24-02-2016 10:33 AM |
Sound cloud! CEMU??? | mischel | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 10 | 13-02-2016 09:16 AM |
Cemu Semplovi? | silent | Audio Software | 18 | 19-04-2012 11:16 PM |
Cemu ovo sluzi?:) | LAMPASH | Razno | 1 | 03-11-2010 07:00 AM |
Cemu sve to sluzi? | Cappo | Audio Produkcija - Tehnike | 52 | 13-02-2010 08:11 PM |