|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#161 |
Pro Member
|
![]()
Reaper apsolutno moze da uradi sve sto zamislis... Svaku precicu, komandu, pa i izgleda mozes da prilagos kako zelis...
Primera radi mozes da ga namestis da izgleda kao Cubase, ima nekoliko skinova za Cubase like, ima i za Pt, Logic like...: ![]() Ili White Tie (covek koji je radio GUI za mnoge poznate plaginove Slate npr, pa i za Reaper Imperial je veoma poznata tema ![]() Ima najbolji time stretch ubedjivo, koji se mnogo lako koristi u projektu, moj prijatelj koji je zakleti PT korisnik kad je video kako editujem u Reaperu, bukvalno je zinuo, otvorio vilicu. Pazi recimo ovu magiju: Ili ovo, ide step by step pa deluje sporo, ali nije kad se savlada, plus nigde nisam cuo zaista bolji stretch: Ruting, sve u sve, VCA faderi, stabilnost... Kad pukne plagin, nema da pukne aplikacija, nego ti kaze, taj i taj plagin je puko i nastavi da radi, dize se za sekund... Zbog svega toga sam bio uporan da ga nateram da proradi kako treba i ako sam se mesecima unazad zalio na performans. Molim nekog moderatora da smanji ove slike ako je ikako moguce, nikako to ne umem da uradim, uvek napravim katastrofu Last edited by Jan; 04-02-2016 at 01:32 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ko ne uloži ne moze da zaradi jer ga na kraju izuje neki maler pa to sto zaradio ode na razne probleme😊 Razumem one koji u početku karijere naprave posao sa narodnim programima pa na kraju ulože u org DAW i neke plagove,hardware,studio itd.. Ja joÅ¡ od Atarija imam org DAW ,ipak ti je to alat sto te hrani,a znam da se na kraju isplati( po sebi znam) 😊 Ako vam se svidja Reaper kupite ga 60€ nije neka para 👍🏻 Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
A ne sumnjam da radi odlično kao DAW, danas su svi DAW tu negde,skoro izjednaceni,gledao sam YT ali mu je GUI bzv. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
To je vec stvar preferenci i filozofije softvera verovatno... Covek koji je dizajnirao default GUI za Reaper 5 i jos nekoliko popularnih tema je http://www.houseofwhitetie.com/ , mislim da on nema problem sa tim da napravi lep gui Jednom kad se naviknes na Reaper, na stabilnost programa i funkcionalnost, u mom slucaju nema nazad |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Member
|
![]() Quote:
Izgled nije nesto fensi ali stvarno cak i u okviru default skina imas da biras desetak razlicitih izgleda traka tako da svako moze da ga prilagodi sebi. Ima bas dosta razlicitih opcija kada je izgled u pitanju. Meni licno odgovara default skin, navikao sam se na njega i ne deluje mi bas toliko ruzno. U svakom slucaju na listi prioriteta, izgled mi je pri dnu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Member
|
![]()
Činjenica je da na kraju od desetak stotina skinova na netu izgleda da jedino defaultni ima sve kak spada. Najcesce neki super skin koji osvaja na prvu poslije ispada danema neku kljucnu funkciju nigdje na vidiku. Ili pak je sve zbrljano zbok rezolucije ( a ista je kao ona u opisu skina) a sto se tiće kupovine... Legalno mozes imati trial koji je ful funkcionalan, i to beskonačno. Razlika je jedino sto gore pise trial. I uz nekoliko besplatnih setova plagina i indtrumenata moze se napraviti a prvenstveno naučiti puno toga legalno za 0 eurica, dinara, kuna, maraka....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Hm posle dugog premisljanja ja stari Steinberg-ovac moram priznati da je Logic 12 ipak najlepsi i nekako profi...4 dana sam buljio i probao razne funkcije u oba DAW-a,bolje je Logic optimiziran za OSX od Cubase. Ali i dalje mi je Cubase primarni DAW za posao a Logic za specijalne prilike 😉 Dok sve mixam u Protools (navika čudo) 😊 PS instalirao sam i ja Reaper da vidim sto ste se "zaljubili" u njega pored tri vrhunska DAW-a.Znači opcije...opcije...opcije...beli prozori kao u WIN95,mnogo haoticno! Polagano istrazujem. Sent from my iPad using Tapatalk Last edited by boycek68; 16-02-2016 at 06:09 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Senior Member
|
![]()
Cubase 8.5 na win 7... ne radi bas najstabilnije ali mi dosadio stari 32 bitni cubase koji je jedva koristio nesto od resursa na kompu...
![]()
![]() |
#170 |
Pro Member
|
![]()
Evo sesta godina,windows 7 ultimate + ableton 8,i nisam nista htio da diram,jer je sve funkcionisalo jako dobro,sad medjutim vec imam potrebu ili da reinstaliram sitem,pa da podignem ableton 9 (i to odmah 9.5) jer pocinje sistem malo da baguje,na neke stvari ...
A mozda bi Windows 8 ili 10,kakva su vam iskustva sa njim?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Koji VST synth koristite? | disco violence | Audio Software | 19 | 28-02-2009 06:17 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
koji sample rate koristite? | SHIVA | Audio Software | 12 | 06-01-2007 11:53 AM |
Sta koristite od bubnjeva ? | Akyboy` | Audio Software | 12 | 11-11-2004 09:56 PM |