Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2016, 04:57 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Plug-ins 2016

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa dobro, mozda je mislio na neki eq pre ili posle relaba, ili tako nesto Ja ne mogu da zivim bez eq-a pre reverba na sendu
A, to je druga stvar. Ali karakter tih starih velikih Lexicona (224, 480) je upravo u tom bezobrazluku, krupnom zrnu od refleksija, što neko veli prljavštini. Hteo sam da kažem da nema smisla od Relaba praviti Lex PCM, to su sasvim različite estetike.

Pozdrav,

Vasa
Old 10-01-2016, 05:26 PM   #2
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Danas sam konacno stigao malo da se igram sa nekim plagovima. Softube Tsar mi se bas svideo. Slate sam imao i ranije i on mi je sto se tice eq postao prvi izbor. SSL MBC odlican.

E sad, radim ja danas i uglavnom sam koristio te nove plagove slate, ssl mbc, lexicon itd. I Cubase 8.5 puce. Ja da otvorim projekat, opet puce i tako nekoliko puta. Restartujem komp i uspem da udjem u projekat, zavrsim to sto sam radio eksportujem izadjem iz cubasea. Kasnije opet da otvorim projekat i pukne pri otvaranju isto. Svaki peti deseti put mi udje u projekat. Ima li iko ideju sta bi moglo da bude. Za to vreme Reaper naravno radi do jaja.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 06:35 PM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
Danas sam konacno stigao malo da se igram sa nekim plagovima. Softube Tsar mi se bas svideo. Slate sam imao i ranije i on mi je sto se tice eq postao prvi izbor. SSL MBC odlican.

E sad, radim ja danas i uglavnom sam koristio te nove plagove slate, ssl mbc, lexicon itd. I Cubase 8.5 puce. Ja da otvorim projekat, opet puce i tako nekoliko puta. Restartujem komp i uspem da udjem u projekat, zavrsim to sto sam radio eksportujem izadjem iz cubasea. Kasnije opet da otvorim projekat i pukne pri otvaranju isto. Svaki peti deseti put mi udje u projekat. Ima li iko ideju sta bi moglo da bude. Za to vreme Reaper naravno radi do jaja.

Jedno malo kretensko pitanje, jel ti je C 8.5 x86 ili x64 aplikacija ? Neki krekovani bandlovi imaju tzv memory leak, odnosno nakon gasenja ostaju u memoriji, ja sam imao isti problem u C5 koji cim napuni tih 3-4 giga odma puca, odnosno ne puca, nego jednostavno prestane da pusta audio, hteo sam da poludim... Taj problem nije veliki za one koji su potpuno u x64 okruzenju i ako imas RAM-a sto predpostavljam imas
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 07:26 PM   #4
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Jedno malo kretensko pitanje, jel ti je C 8.5 x86 ili x64 aplikacija ? Neki krekovani bandlovi imaju tzv memory leak, odnosno nakon gasenja ostaju u memoriji, ja sam imao isti problem u C5 koji cim napuni tih 3-4 giga odma puca, odnosno ne puca, nego jednostavno prestane da pusta audio, hteo sam da poludim... Taj problem nije veliki za one koji su potpuno u x64 okruzenju i ako imas RAM-a sto predpostavljam imas
u pitanju je C8.5 x64 i svi plagovi su x64 i imam 16gb rama. jel imas neki savet kako to da resim?
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 08:19 PM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
u pitanju je C8.5 x64 i svi plagovi su x64 i imam 16gb rama. jel imas neki savet kako to da resim?

Onda definitivno nije to, jer ne verujem da mozes napunis 16 giga.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 08:33 PM   #6
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

a jel radite vi muziku uopste ???? eventide blackhole i h3000 ... fantazija neko isprobao roland system100m emulaciju ?

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 07:46 PM   #7
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

McDSP na Cubase8 svi izbacuju presete. Njihov DE555 mi je prefinjen, de-esser br1 za mene. Svi njihovi plugovi su osetni kvalitet. Phoenix verb mi zvuči skupo i moderno, a taj novi Lexicon se u odnosu na stari nekako više čuje. Ranije ga je nekako uvek falilo u miksu, pa sam ga izbegavao.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 07:28 PM   #8
Haxli
Pro Member

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
meni se svidja odlicno eventide antology x , zadnji tamo reverb i pre njega sve u jednom plugin.
UltraReverb? Verovatno na njega mislish...

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Koliko kapiram AIPOTUoiduA je prosto razvalila iLok2 i sad imaš kao „nove” krekove, mada je sadržina nekih pluginova ista.
Koliko ja kapiram ilok2 uopshte nije puko, nego su samo uspeli da "odstrane" samu zashtitu
iz programa... iLok2 radi kao shto je i radio, da je sam iLok2 pukao postojao bi neki "emulator" ili
neshto nalik tome... ovako sve ide "peshke" jedan po jedan... i ono sto moze na taj nachin...
ni sama zashtita nije implementirana svuda na isti nachin...

Sorry za off
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 08:25 AM   #9
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Ceka se SK note distressor
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 09:45 AM   #10
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by NIelectroy View Post
Ceka se SK note distressor
Da, mada do sada meni ni jedan nije ni blizu distressora koji je na Liquid mix-u.
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules