|
|||||||
| Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |||||||
|
Moderator
|
Quote:
![]() ZaÅ¡to bi bio ograničen na taj sound? Quote:
![]() Istina, nije top class. To su tražili, ali to Å¡to pričaÅ¡ o Å¡irini slike i nedostatku tranzijentnosti, to je problem mastera koji je rađen za nekih 30 pesama za TV, ne mogu mix sam da kačim jbg ugovori itd.. Elem, istina je takođe da se može reći i joÅ¡ svaÅ¡ta neÅ¡to, da ima previÅ¡e reverba, i da je aranžman loÅ¡e postavljen i da ima previÅ¡e instrumenata, ali.. opet.. klijent je diktirao kakvu pesmu želi, i ja sam to samo sproveo u delo. Ovo sam radio npr za sebe, i zato ima manje instrumenata, reverba itd, i sve je svedenije i "organski". https://www.youtube.com/watch?v=AA9y6KvX_Rw ali kada radim za sebe ne obraćam toliko pažnju na sve te stvari i mix gledam uglavnom samo da bude samo funkcionalan, prirodno (otud toliko low mida) i da zvuči kao neka muzika koju volim da sluÅ¡am. Ali opet, dubina se gubi pred kraj pesme.. Quote:
Å*to se tiče monitora, i ostale opreme.. uvek ima potrebe za tim. ali uvek ima potrebe za svačim nečim novim, i opet su u pitanju samo preferencije.. ![]() Quote:
Å*to se maseratija tj jason mraza tiče, ne znam. Meni je taj album fenomenalan, zvuči mi prirodno a ne hirurÅ¡ki. Quote:
Quote:
![]() Å*to se tiče plugova, istina je. ima odličnih. Ja moje uade ne bih menjao ni za Å¡ta, jer praktično samo njih i sonnox koristim, ali to je druga priča. ![]() Quote:
![]() A ni ovde nema 20+ traka Quote:
Onaj ko ima para uzima ono za Å¡ta ima para i to je to.. A mi sada krećemo da diskutujemo o ukusima oko "farbi" a ne o onome Å¡to smo pričali oko dubine miksa ![]() Svaka analogija će ti "farbati" tj modelovati signal na neki način, kao i svaki kabl. Pitanje je samo Å¡ta želiÅ¡ da dobijeÅ¡
|
|||||||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
pa da, slazemo se ali s tim sto ja i dalje tvrdim da to nema veze sa separacijom i da je to do mixing skill-a. Rado bih poslusao neki a/b test sa identicnim postavkama ali to je nemoguce izvesti. Kupio si box sa farbom i mojo-om tog neve stola i to je sve.
Jason Mraz zvuci fantasticno tu nema pogovora. Ono sto meni nije odgovaralo u tome je kada ga kezual slusas sa strane, meni na mojim zvucnicima i u kolima brzo postane naporan za slusanje. To je naravno do mene i mog uha. A miks, i ja bih ga sad drugacije uradio ali to je bilo taj dan pre dve godine tako sam se istripovao u tih sat vremena i eto. Okacio sam cisto da ne ispadne da sam samo neki seromud Nemam sad nista reprezentativno, ali bice nesto sa 50+ traka a i vreme je da i ja okacim nesto sto mislim da je stvarno dobro. Cuo sam tvoj kad si ga kacio cak sam ti bacio i komentar. Imao sam sitne zamerke ali je zvuk pogodjen i to je najbitnije ![]() btw probaj i neke od ovih novih pluginova, iznenadices se @znak ovaj lik je hilerijus
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|