|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pošto waves-e sigurno nisi kupio, onda za tebe možda većina free pluginova nema značaj, šta će ti besplatna opcija kad imaš besplatno skupu opciju? Doduše, mnogo besplatnih pluginova je nastalo iz ruku jako sposobnih ljudi, i odlično rade. E sad, na nekom nivou znanja koji ti imaš, postavlja se pitanje zašto bi gubio vreme na čačkanje pluginova. Verovatno bi bilo pametnije, da kad si već instalirao waves-e, ograničiš sebe samo na jedan ili dva tri plugin-a svake vrste, jedan ili dva kompresora, jedan ili dva EQ-a itd. Tako ćeš naučiti da radiš vremenom sa njima. *to je u ovom trenutku verovatno bitnije za tebe nego da razmišljaš šta je bolje.
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pa djelomice tocno. Skinuo i instalirao valove da probam, slijedom razlicitih tema po forumima. I stvarno izbor preseta mijenja stvari na kanalu. No isto kao sto sam probao tako i obrisao. Jednostavno mi ne trebaju upravo zbog mog nivoa znanja. A preseti. Iskreno ono malo sto sam naucio naucio sam iz preseta. I to na nacin aha ovi potenciometri stoje ovako i sad sam dobio taj zvuk i sl. Nisi ti jedini koji se voli sprdati s neukima
Meni danas treba eq, neki room i limiter. Tu i tamo kompresor i to mi je dosta i s onim free koje uspijem pokrenuti i razumjeti |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa P.S. Da bih se koliko-toliko vratio na temu: jedna od razlika između besplatnih pluginova i onih koji su badava je u tome što proizvođači besplatnih stvari nemaju odeljenja za pisanje detaljnih tutorijala, dizajniranje GUI-ja, timove koji procenjuju da li je vreme za novu verziju plugina, službe koje klasifikuju korisničke primedbe i prosleđuju ih tim pomenutim timovima za procenu, PR službe koje se bave endorsmentom... svašta nešto.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 11-11-2015 at 03:28 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Mozda si u pravu. No ja se opredjelio za legalu budući da ne zarađujem niti ću ikad zarađivati na tome. Sad eto koristim sve free ( legalno sa maaaalo lopovluka). Aa i besplatni plagovi su me privukli jer su manje vise bazirani na kopi-pejst. Nema smeća nepotrebnog. Al da mnoge nisam skuzio ni pod razno...stoji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ko kaze da sam krao. Bilo u parku. Ja uzeo, reko ionako ce se sjbt na kisi. Poslije ipak vratio.. Ono mozda vlasnik trazi... Al jos uvjek je tamo ...ceka
A ne vratih zboc postenja vec me smaralo ciscenje kompa nakoninstalacije. . No obzirom da znam sto koriste prijatelji koji se bave profi tim poslom...ne grizr me savjest. No pitanje je bilo jel valjaju toliko obzirom da se malo koriste. Ili je po sistemu bolje ista... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Besplatni semplovi | lesha | Audio Software | 73 | 15-10-2016 01:04 PM |
Besplatni DX to VST wrapper | redroom | Audio Software | 5 | 20-03-2009 11:50 PM |
besplatni Compressor | DaBear | Audio Software | 5 | 15-01-2009 02:10 AM |