|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 28-04-2015 at 01:56 PM. Reason: h |
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
....eh da da..podmetnula se ikona ![]() ![]() pozdrav!
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Pa i slusanjem i gledanjem, jer samo slusanje ti ponekad ne kaze da si u crvenom, ne znam jel postoji koji pametniji sistem, al to kod mene obicno znaci ponovno premiksavanje, onda odvrnem monitore jace tako da sa manjim nivoima na kanalima dobijem isti zvuk
2Awacs: pretpostavljam da je mislio na stereo out |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Zanemari mene, ja sam očigledno zalutao u ovu temu. I dalje mi ništa nije jasno, ali važno je da svima ostalima jeste
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 02-05-2015 at 01:43 PM. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
evo prijatelju da ti objasnim onako.. ![]() Output channel= master cannel na mixeru ilti Stero out. Send channel (naravno da ?alje?) ali otvara? "FX channel Track" i u njemu napr. otvori? reverb..te kad ga na audi cannelu-Send otvori? i pojačava? (potenciometrom) pojačava se i signal na (e sad pazi ovo ![]() Tako isto i da ne otvori? nikakav reverb već samo da pojačava? SEND (audio channel) signal se pojaćava na Stero out-u...! Dakle pusti pre fader/post to ku?e i mala deca ali stvar je o ovom ?to sam naveo. E A SAD..moje pitanje je bilo kako to VI re?avate. Ja to re?avam na vi?e načina osim slu?anjem i gledanjem (u onu zelenu crtu ![]() Dakle reverb je samo usput spomenut tako da DRY i WET su stare tj. prastare priče. ![]() Pozdrav, Idvi
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Uh...kakav post... Pa ne znam čika Idvi ?ta tu ima da se "re?ava". ?ta je re?enje? Da, signal ide sa kanala u master. Da, signal delom preko senda ?alje? u FX "?inu". Da, zbir dva signala je veći nego vrednost samo jednog, dakle jači je na masteru. Matematika je neumoljiva. I ?ta sad da se tu "re?i"...? Ako je cilj da ostane nivo signala u granicama jačine osnovnog kanala, dakle, mora se smanjiti jačina u kombinatorici oba kanala, dakle osnovnog i FX. Mo?e se koristiti i nekakav limiter, ali to ima za posledicu potpuno drugačiji proizvod u produkcionoj filozofiji. Nema "re?enja", već su to fakti i posledice. poz'
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Što kaže Boki, to su prosto činjenice. Lično nikada nisam slao send u prazan FX kanal, a i ne poznajem nikoga ko jeste. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-05-2015 at 11:41 AM. Reason: slova |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
?ovek postavlja pitanje, ne dovoljno stru?no, ali sasvim jednostavno i razumljivo, a onda po?inje Ilijada i Odiseja...Odavno na ovom forumu nema drugarskog odgovora, kao ?to je to slu?aj na stranim forumima. Mo?da je pesparica i nervoza krivac...
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]()
... osam, devet, deset.
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Stručni termini nisu izmišljeni da bi se iko kurčio i ispadao pametan u društvu, nego da bi komunikacija među kolegama bila brža i preciznija. To važi i za automehaničare i za obrađivače zvuka. Ako, kako kažeš, govoriš četiri jezika ne bi trebalo da ti bude teško da naučiš i par desetina izraza (i njihova značenja). Mislim, posle skoro dvanaest godina boravka na ovom forumu.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 04-05-2015 at 10:18 AM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A ?etiri jezika ha ha ![]() ![]() ![]() ![]() Pa bar ovi na?i prostori su duhovit narod a Srbi naro?ito (eh dragi ?kalja ..itd) A ?to se ti?e komunikacije glede glazbe, muzike i te boranije: Ray charles nije imao pojma ?to su note ![]() A onaj ?udni Beethoven lik bio gluh? pa kako ?ovo skladao be?e gluv? ![]() ![]() Taj na na?em forumu ne bi dobro pro?ao. Ajde prijatelju da zaboravimo to sve pa vako: JA PRIZNAJEM..da sam glup i ba? ne i obrazovan i ta ?injenica mi ne daje pravo da se obra?am preko foruma: branoyu,Filipu, Siru, Moglu; Amateru itd. itd...jer bi to slu?ajno mogli pro?itati i awacs, Bockie, mladenstojanovic itd. ALI chudno mi je da uop?te reguju na takve imbecile kao ja ![]() ![]() Pozdrav i..zasad zatvaram temu ![]() PS. Sje?am se da lik koji me napade zbog ? i ? (..kao ?to pametujem a neznam gramatiku) a ON pametnjakovi? nema pojima da u SL nema ??. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|