|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
@ Jan: Ovo je iz zadnje ture i bila sve phanthera, amehysta je bilo iz prosle ture.
@awacs: Da, i ja mislim isto tako sto se tice 'mečenja' u87. Jedino mu ne mozes izbit' je karakter iz njega. Kad trazis 'crisp clean - 3D' vokal ostane ona njegova sustina kako god. Na to sam mislio. @Uros_86: Zbog eventualnih autorskih zavrzlamica mogu ti posaljem neki klip na PM. Ali ako zanima i ostale onda da mozda isprdnjavim neki naratorski fristajl za javno kad uhvatim vremena?
aje Last edited by Rhino; 04-02-2015 at 12:12 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Kako god tebi odgovara
- ?to se ti?e mene mo?e oboje. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
neznam....po meni u klasi cca 1000 e nema boljih mikrofona od mojave audio...
mislim nemogu rec "najboljih" ali mislim da za pare nemozes dobit bolje... a malo ih ljudi spominje...neznam zasto ako ces Neumann onda kupiti stari za veliku lovu ili nikakav.... Last edited by telefon; 04-02-2015 at 02:28 PM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
Realno ja mislim da ako se trazi "Neumanesque" sound sa Gefell-om se ne moze promasiti... Imas testova na netu UMT70 vs u87 i UM70 vs u87, suptilne su razlike, U87 ima malo vise low mid-a, Um70 malo vise visokih, ali prilicno slicno zvuce... Gefell je ono pravi nemacki mikrofon
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Gefell je zapravo ostao "pravi Neumann", ako malo prokopate istoriju Neumann i Gefell firmi shvatice te da su u jednom momentu bili ista firma a da su ih istorijski momenti, drugi svetski rat, berlinski zid, razdvojili a potom kupovina Neumann-a od strane Sennheiser-a totalno udaljila. Gefell i dalje veci deo proizvoda pravi i testira rucno. Ja uvek klasam za Gefell nego za novi Neumann
|
|
|
#6 |
|
Member
|
imas na oglasima Neumanna kod kolege u Sapcu,pa put pod noge i probaj!
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Ali ima jedna stvar: među kondenzatorskim mikrofonima (a naročito solid state) Neumann u87(Ai) je Bog Otac, Sin i Sveti duh Svi ostali su ili jedno, ili drugo, ili treće Za te crisp vokale su najbezbedniji ribon mikrofoni, po?to mo?e? da ih ?ilji? do mile volje. Istina, nisam radio sa novim ribonima, znam one stare RCA. Pozdrav, Vasa
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|