Quote:
Originally Posted by Bockie
Poštovani prijatelji, kolege, drugari...
Samo jedna stvar me kopka...a ne jedan post, kolega Psionic je više nego iskusan, nego provejava kroz ceo forum...
|
Hehe nisam siguran sta si hteo sa ovim da kazes, mislim da je problem u tome sto ljudi ne citaju dovoljno pazljivo moje postove (ili ja pisem konfuzno, moja stara boljka):
Quote:
Originally Posted by Psionic
Naravno i multiband dinamika pomaže, ali najpre srediti mix da nema previše dominantan jedan opseg...
|
Upravo sam rekao isto sto i ti -
prvo srediti mix, pa onda doterati sitnice. Zato i postoji mastering, koji se radi POSLE mixa, da bi se "nabila" jacina - finalnim zahvatima na spektru i tako se iskoristio sav raspoloziv dinamicki opseg. Naravno da se nesto sto u miksu zvuci kao gorepomenuta ljudska izlucevina - ne moze srediti na master traci. Ali valjda smo sada na nekom nivou da se to ne mora posebno naglasavati, majku mu!
Quote:
Originally Posted by Awacs
To je jedno, a drugo je to što uopšte nema smisla razglabati o ovakvim problemima bez zvučnog primera.
|
A ovo obashka. Mislim - svi sad tu mogu nesto da teoretisu. Daj taj klip, pa da cujemo sta tebi konkretno pravi problem...