Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2014, 02:07 PM   #1
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: Reveal Sound SPIRE - najnoviji utisci

Priča se da i Spire i ANA imaju te umere cene, između ostalog, zato što ljudi koji stoje iza njih nisu mogli, hteli (whatever), da se dokače asemblera i napišu lepo optimizacije koje bi dovele do toga da CPU usage postane mnoooogo podnošljiviji.

Evo, sinoć sam konačno probao da iscimam i Sylenth, da vidim kako šljaka sa punom polifonijom, i ispada da mogu da stavim osam Sylenth-a sa punom polifonijom i da na svakom Sylenth-u bude Amplitube sa dva paralelna pojačala (i pri tome, ne onaj njego eco mode, nego maksimalni kvalitet).

Ej, to je nešto! A, Spire .... ne može da se stavi ni jedan jedini sa punom polifonijom, a da pri tom ne ode sve u .... tamo kuda već idu stvari kada ne idu tamo kuda treba!

Slažem se ja sa Fragom da nije potrebno budžiti polifoniju u nebesa, ali očigledno je da nešto tu ne štima.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2014, 04:15 PM   #2
frag
Member

Moguce...

Ali cekaj, koji ti CPU imas ndv? Vidim da te ova situacija bas iritira.

Spire kosta otprilike kao Diva, koja ima slican problem, a ne verujem da U-he mozemo da optuzimo da stedi na assembler-ima.

Ja mislim da je stvar u slozenijim algoritmima, npr. to sto mi cujemo kao jedan filter je, u stvari, da lupim, 500 filtera koji "poliraju" zvuk do savrsenstva. Mislim da "rekurzije", odnosno nekakva ponavljanja, tu igraju veoma bitnu ulogu, i kod oscilatora, i kod filtera, EQ-a. Ali ne znam, nisam programer. Za razliku u kvalitetu zvuka vec mogu da garantujem.

Jedina stvar za koju sam do sad otkrio da Diva ima prednost u odnosu na Spire je, na primer, high resonance setting. Na Divi to zvuci mekse, toplije, analognije, ali opet ne sa svakim filterom. Prosto se topi zvuk u usima. Medjutim, cisto produkcijski gledano, Spire je mnogo bolji, pruza ROCK SOLID zvuk sa modernim presetima. Diva je vise kao analogno cudoviste koje vam stoji u studiju i svi ga probaju kad dodju, ali kad se radi mix vi ipak upalite onaj pouzdani JP-8080. Uostalom, sve zavisi sta je cilj.

Da citiram nesto s Reveal Sound-a:

Quote:
We are using Spire in EVERY track we make, it?s absolutely mind blowing synth of 21st century!
Meni se nekako slozilo da Spire otkrijem mesec nakon kupovine i7, tako da sam skroz happy
frag is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2014, 04:41 PM   #3
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Quote:
Originally Posted by frag View Post
Moguce...

Ali cekaj, koji ti CPU imas ndv? Vidim da te ova situacija bas iritira ....
Hehe. Ma jok bre, matori, nije da me "ba? iritira", koji ti je đavo.

Meni Spire nije toliko gotivan da moram da ga koristim po svaku cenu. Ili, bolje rečeno, nije mi potreban za onakvu muzičicu kakvu imam običaj da sklepavam.

Ako ne zamera? ?to kačim ovde ne?to ?to nema veze sa temom, budući da nisam koristio Spire (a, i nije da sam se potrudio oko miksa, čak i u okvirima svog skromnog umeća), evo .... to je otprilike nekakav zvuk kakav ja u principu ganjam (mada, nije da sam zaluđen 808-icom, ali mi je sad palo na pamet ne?to da je koristim).

https://soundcloud.com/ndvmusic/ambient-pattern-02

Ja ne kapiram da bi za ovako ne?to Spire bio bolji izbor nego DUNE koji ja koristim (sa druge strane, za tvoje snimke Spire i jeste bojli izbor), a budući da je CPU-hog samo takav ....

E, sad , budući da smo spomenuli da mi Spire nije ba? neophodan, nije da pi?em da bih pisao (i mo?da gre?im), ali ne mogu da se otmem utisku da Spire nije ni izdaleka optimizovan koliko bi trebalo, i to je nekako ba? bezveze. To je ono ?to hoću da ka?em

Inače, imam i7 3770K.
Old 27-03-2014, 04:58 PM   #4
frag
Member

Najavili su oni za leto v1.1, koja bi trebalo da bude bolje optimizovana.

A za tebe je i Absynth... Svakako ne Spire
Odlican ti je onaj blues. Malo da odmorim usi od Spire-a.

Taj 3770K je malo bolji od mog 3820 tako da nemas razloga za brigu!

Nego, zna li neko dobre tutorijale - pre nego sto pocnem da guglam - za programiranje perkusija, ritmike, tu sam bas nesto slab a i lenj. Glavni razlog zbog kojeg mi vecina ideja ostane nerazvijena u ceo track jeste zato sto mi ritmika uvek nekako ispadne "jeftina", efekti takodje, valjda me mrzi da radim na tim detaljima a s druge strane sam opsednut synth-ovima i melodijom. Bas bih sad, uz pomoc Battery 4 da ovladam tim delom price, a imam i vise nego dovoljno raznovrsnih semplova.

Last edited by frag; 27-03-2014 at 05:05 PM.
Old 27-03-2014, 05:39 PM   #5
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Quote:
Najavili su oni za leto v1.1, koja bi trebalo da bude bolje optimizovana ....
Cool! Znači, ko ima i7 procesor i HDSPe AIO, konačno će moći da pokrene 1 Spire sa punom polifonijom, bez pucketanja.

Quote:
.... A za tebe je i Absynth... Svakako ne Spire ....
Hahaha! Nije.

Ako bude toliko dobar kako beta testeri pričaju (i pri tom, sa punom polifonijom, u vrrrrr glave 1.5x zahtevniji od sadašnje verzije), za mene će biti DUNE 2.
Old 28-03-2014, 02:24 AM   #6
Mrgud
Member

Mrgud's Avatar

ne znam kako vama pravi probleme Spire,ja ga imam u neke projekte po 3-4 puta i ne krcka mi zvuk a pri tom imam upaljeno jos 7-8 sintova.Verzija je sad 1.0.1.0,procesor je i7 2600.
Mrgud is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2014, 01:17 PM   #7
frag
Member

Ja nemam nikakve probleme
Yeah, ima i odlican Accordion u Factory Bank 1.

Evo i sredjene ideje od juce (Frag - Scorpio), s onim mojim ludackim lead-om koji koristi scorpio filter. Sad je to zategnuto, jasno, glasno. SC comp. tu obicno ima presudnu ulogu. Ono je bilo na brzaka s raspadnutim low-end-om i cudnim kick-om.

E sad, synth-ove, melodije, baslinije koje cujem u glavi, dosta brzo napravim. Pa i mix mi ide odlicno. Cesto i aranziranje. Medjutim, ritmiku koju cujem u glavi nemam pojma kako da napravim. Pada mi svasta na pamet dok slusam glavnu temu ali ne znam odakle da pocnem. Obicno ispadne nekako "sirovo". Naravno da mnogi koriste gotove loop-ove, a i recycle je odlicna stvar, samo sto NEKO JE PRVO MORAO DA NAPRAVI TE LOOP-OVE KOJI ZVUCE DO J. Kako bre!?

Barem mogu da kazem da sam miran po pitanju synth-a - uvek mi je nesto nedostajalo i "nije to bilo to" ali sad nema vise tog osecaja. To jeste to...

U sledecih deset godina cu nauciti da odradim i ritam
Attached Files
File Type: mp3 Frag - Scorpio.mp3 (714.5 KB, 585 views)
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules