Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-03-2014, 11:26 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Kako ste vi započeli svoju karijeru?

Kao asistent.

Desetak godina sa prekidima u Radio Novom Sadu, studio 1 i "M"...

Snimao sa bendom tamo, kao bubnjar, '96.-'7. neke demo snimke.
Dopalo mi se okruženje, ambijent, taj posao u celini! Mislim da sam tad bio "kupljen"...A i nije bilo teško da se klincu od 15-16 godina svidi sva ona tehnika...

'98. snimali album. Bend je prolazio svojevrstan raspad kroz snimanje, a ja ostao u studiju. Bukvalno ni mesec dana nakon snimanja, ja se vratio.
Još "sveže" sa tamošnjom ekipom, i došao do Šaša i pitao lepo da li mogu da dolazim, da ću da pomognem šta god treba, da želim da učim...
On se složio, samo je napomenuo da ne smetam, da gledam i radim šta mi se kaže.
Tako je i bilo.
Nosio sam instrumente bendova, pomerao panele, stolice posle proba big benda, motao kablove, nosio stalke, išao po sendviče, cigare i pivo. Prvih meseci je on malo pizduckao, jer je morao da silazi po mene, ne samo on, već i ostali tonmajstori tada, jer sam bio još maloletan pa nisam imao ličnu kartu da je ostavim na portirnici. A nikad nisam želeo da se pozivam na roditelja koji je radio u TVNS... Doduše, nisam ni smeo, jer su verovali da sam u školi.

Mesec i kusur nakon završetka NATO agresije sam navršio 18. i izvadio ličnu kartu, ali avaj, tada nov propis nije dozvoljavao ulazak onome ko nije u radnom odnosu u RTVNS. Nisam to bio ni u potonjem vremenu. Tada je možda i bilo šanse. Nakon promena, za to je trebalo više od znanja uglavnom, a danas je to isključiv i jedini način a makar i osnovno znanje potpuno irelevantno...

Početkom 2000. sam se prijavio da bez naknade radim na tadašnjem radiju "Skala", koja je bila po-pola vlasništvo RTVNS i grada Novog Sada, pod uslovom da mi se izda papir, koji mi omogućava bezuslovan ulazak u prostorije institucije.

3-4 sata sam vrteo CD-ove na programu, i trk nazad u studio...! Još ako krene prenos iz BG ranije, Mrkela obnavlja razrušenu zemlju, gotov sam sat ranije, puste me nazad na sprat u studio...divota!

U 4. razredu srednje škole, razredna me molila da dođem, kaže izgubiću pravo na redovno školovanje, jer sam imao oko 260 izostanaka.
Bili su uredno opravdani. Beo, kvalitetan A4 papir, sa kolor-štambiljem Radio-Televizije Srbije i tekst koji je više zvučao kao naređenje a ne molba.
"Taj i taj bio angažovan za potrebe RTS...". Bez "Molimo Vas da opravdate" i slično.
Razredna se brecne kad to vidi, ne pita i samo upiše da je sve ok.

Bilo lepo vreme... Snimalo se, radilo se svašta, sjajne muzike, velikih, manjih imena, svega...

Bockie is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules