Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-01-2014, 03:28 PM   #21
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Slate Virtual Microphone System

delim misljenje sa svima ovde sta ste sve rekli apsolutno spot-on...
s jedne strane ne mogu da ga krivim sto uzme nesto i doradi do neke max forme, kako bi zadovoljio cist konzumerizam i pritom se obogatio...to je jednostavno neminovno, vidi se da voli da stalno bude korak ispred ostalih, da sledi jobsa i jos neke gurue tehnologije, vidi se da je pozajmio od epla nacin kako prestaviti proizvod u smislu "a zamislite savrsenstvo, e mozda ne znate kako izgleda al evo ovako izgleda" i sledeca scena, ljudi bacaju pare u monitor .Lik jednostavno nije izmislio vrucu vodu ali je izmislio bolju verziju nekog bojlera i na tome mu svaka cast, koristim par proizvoda nista losiji od konkurencije neki cak se i isticu...
a s druge strane njegov nastup definitivno nema veze sa tim da proizvodjaci budu zadovoljni vec se vidi direktna pozadina - zelim i ja da budem gejm chejndzer, da i mene sutradan velicaju ko nevea ili jobsa... no dobro, svako ima svoj nacin, i vidjenje uspeha, svaka njemu cast ja bi licno voleo kad bi on uspeo da izadje iz te neke karikature i stvarno se ostvari kao neki novi audio mesija, zasto da ne... al s druge strane opet mislim, da bi mu bolje lezalo da bude holivudski glumac, jer upada u onaj sablon americkog sitkom superstara, jer definitivno lici na Dane Cook-a
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2014, 03:56 PM   #22
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa da. Ni Armani nije izmislio mu?ki sako, ali je onomad ubedio Dejvida Bouija da ga obuče. Kao ?to SS ode pa se slika sa Dejvom Pensadom i zovne CLA da autorizuje CLA signature drum kit. E, to je pravi marketing, a ne Stivenovo kreveljenje. To uvek ima efekta, koliko god se mi lo?ili da slu?amo svojim u?ima i ne verujemo intervjuima sa producentima koji ka?u da su im Steven Slate (UAD, Waves, koji god) pluginovi "island gear". Daleko od toga da su to lo?i alati, a jo? dalje od toga da su oni drugi (često jeftiniji) na bilo koji način lo?iji.

Pozdrav,

Vasa
To i mislim, ne vidim gde je on to change-ovao game, osim u domenu prisutnosti, koja ima aspekt agresivnog, ako pricamo o DSP tehnologiji i developement-u

Mislim da je Waves puno ozbiljnije firma sto se tice DSP experata, ali su vremenom sami sebi dali autogol sa kretenskom politikom tipa WUP, itd

Waves-i su imali Michael Gerzon-a, Craig ?Hutch? Hutchinson (Manley Labs), itd
Vecina ljudi ne zna, ali REQ je u sustini Massive Passive Samo nema fancy GUI i nije prezentovan tako pa 'bas i nije neki eq'
Savet - procitati PDF koji ide uz REQ
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2014, 04:32 PM   #23
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
To i mislim, ne vidim gde je on to change-ovao game, osim u domenu prisutnosti, koja ima aspekt agresivnog, ako pricamo o DSP tehnologiji i developement-u
To je jedna stvar (agresivna prisutnost), a druga je to ?to je izmislio zvučno neutralan kardioidni mikrofon Ali svaka mu čast na uspehu

Pozdrav,

Vasa
Old 23-01-2014, 04:05 PM   #24
bole
Member

Jel ima negdje na netu gdje objasnjava cime i kako mijenja sirinu membrane, materijal membrane, elasticnost membrane, oblik kucista i otvore na kucistu mikrofona i na kraju oblik membrane kad emulira ribon ? ok , jasno mi je da moze elektricni signal da emulira svojim ultra hi end proracunima ( da bi dobio slicno ili kako kaze, isto) ali sta je sa ovim akusticko-elektricnim dijelom mikrofona, koji je kako se sjecam, najvazniji ?
Lik barata ne bas lako dokazivim materijalom vecini ljudi koji treba da kupe ovo, pa mu se moze. Sa druge strane, ne znam za snimanje na kom nisam imao pitanje " a koji je ovo mikrofon " i ja kazem taj i taj , i onda " aha, pa je li skup" i ja kazem pa onako, jeste i nije kakvih ima...
Kad bi ovo kupio dobijam i odgovor za vecunu svojih musterija " ovo je ML1 sa VMS koverterom i VMS plug in modulom, najnovija digitalna tehnologija AMERICKE firme koja emulira mikorofone i od 5000 eur. i nema ko se ne kune u to. Ovo je zamjena za to.
Tako da ne znam sad.... biti posten ili lud
Old 23-01-2014, 04:22 PM   #25
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ja mislim da ovo u svakom slucaju treba probati kad bude bilo prilike

Cudan je SlateDigital. Ima semplove kao i svi ostali al' su njegovi malo raznovrsniji i uglavnom bolje "legnu"; ima mix buss comp kao i gomila drugih al njegov malko ipak bolje zvuci; console emulacija radi malo lepse ... itd.
(kad kazem njegova mislim na Fabrice-a naravno)
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2014, 11:38 PM   #26
bubu
Member

Ne mo?e biti jednako kao original nikako. Jer samom promjenom kuta i udaljenosti upada na membranu mijenja se karakter zvuka, a ja zbilja ne znam kako bi se mogla emulirati ta promjena osim da se ukucava točan kut i udaljenost. To bi bilo prekomplicirano za običnog korisnika na kojeg oni ciljaju => u prijevodu, marketin?ki trik.

Al mislim da bi se proizvođači s dugom tradicijom kao neumann, sennheiser, shure i slični, trebali zabrinuti oko toga jer bi mogli jako past u prodaji zbog takvih mulja?a.

I sumnjam da ima prava na emulaciju neumanna. Pa nisu ?vabe blesave da tako lako daju nekom jazavcu pravo na temelj njihove prodaje. Prodaja u-87 je mala, ali to im je trademark. Da je tra?io prava mislim da bi se te cifre vrtile u milijunima (za sve mikove). Osim ako dobiju % od prodaje i boli ih tuki ?ta će bit kasnije
bubu is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2014, 12:14 PM   #28
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

NIelectroy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules