|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
MAO
|
![]()
nisam u toku sa s.craft cenama, ali mogu toplo preporučiti X32, iz ličnog iskustva. Presonusa bih zaobišao. Proveri i da li se pojavio neki midas u tom rangu cena
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Rukovanje digitalnim mikserom zahtjeva jako puno znanja i razumijevanja problematike, zbog čega je u rukama profesionalca moćno oru?je. S druge strane, kod neiskusnih korisnika koji su navikli ?timati EQ na "tri sata" i "devet sati" samo napravi konfuziju i u krajnjoj instanci grozomoran sound. Zato jo? jednom preispitaj svoje potrebe i mogućnosti.
![]() |
![]() |
#93 |
Member
|
![]()
Navodno se suska da ce a&H spustiti cene za GLD 80,jer izbacuju GLD 112,kazu da je to najbolja kupovina u tom rangu,e posle idu skuplje Yamaha,Midas...
![]() Last edited by Era; 23-07-2013 at 04:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Member
|
![]()
Ja koliko znam, Midasa je kupio Behringer, i dio tehnologije je implementiran u Behringer X32.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Member
|
![]()
To je tacno,ipak bih voleo da neko ko je radio sa x32 podeli iskustva,nekako taj me behr odmah asocira na nesto lose,mozda da Artur napise kratak prikaz,pogotovo sto razmisljam o kupovini miksete koja bi mogla da radi i live i studio?
![]() Last edited by Era; 24-07-2013 at 10:25 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
MAO
|
![]()
radi brzo, lepo i intuitivno. Jedan od najpreglednijih digitalaca, što je zgodno za ljude koji ga ne sreću često, već samo povremeno. Radi sve što treba da radi, ima podršku i za ipad remote, a sound mu je veoma pristojan, i čini mi se za klasu ozbiljniji od Presonusa. Ja ga lično za studio ipak nebih uzimao, i to ne zbog njega kao takvog, nego generalno volim da imam izbor preampa, pa onda i odvojeno konvertera, jer je to nešto što bi vremenom pimpovao i nadograđivao. Svi digitalci su zatvoreni sistemi sami po sebi tako da bi ih zaobilazio u tom smislu. a i x32 radi samo na 44-48khz sampling rate, a ja i dalje povremeno zalutam u višlje, kad mi je projekat veće ambicije
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Junior Member
|
![]()
U principu moje znanje se bazira vise na iskustvu(sviram nekih 17.god),e sad, nisam audio izenjer i realno nisam edukovan za taj posao,imam zavrsen FMU koji naravno nema veze sa produkcijom i sad se hvatam u kostac s tim,odradim po neki koncert u leskovcu,imam 10kw dynacord forym line sisteme i wec je neophodno da malo ozbiljnije udjem u materiju..voleo bih i da mi date neki savet,knjigu,link,sta god da dodjem do nekih informacija vezane za live sound,postavku,teh informacije..a sto se tice mixera nekako sam skeptik vezan za ime behringer...hrabre me Arthurove informacije..sto se tice preseta,znacili bi mi kao polazna tacka naravno da na njih ne bi trebao da se oslonim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
VIP Member
|
![]()
Pusti glasine u vezi Behringera.Za novac koliko kosta (velikim slovima) NE POSTOJI nista sto moze da mu parira.Kada je izasao razvila se diskusija oko zvuka,preamp sekcije,kao jel to midas,nije midas truc,mruc...Sva ta prica je suvisna.Ako dovoljno propratis komentare na netu,kao i komentare iz prve ruke,niko,ali bukvalno niko se jos nije pozalio na zvuk tog miksera.A iz iskustva live tonca,kad nema komentara po pitanju zvuka to dovoljno govori o kvalitetu istog
![]() Na Beringerovom sajtu postoji download PC aplikacije za X32,odlicna je za upoznavanje sa softwerskim mogucnostima miksera.O kvalitetu zvuka sam ubedjen da je sva diskusija suvisna za novcanu kategoriju u kojoj se nalazi.A bogami i vecoj. Za mene jednostavno nema premca zbog obilja mogucnosti koje pruza,digital snake-a,personal monitoringa itd,nevezano za sam zvuk.Na prvom mestu,mali ruter,wireles i setanje okolo sa laptopom u ruci i peglanje zvuka iz svake tacke.Sto da ne i sa sanka sa pivom ispred ![]()
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 25-07-2013 at 09:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Digitalija pruza toliko prakticnih mogucnosti u Live okruzenju da analogija mora da se puno poboljsa. Ostaje i talje uvo koje mora na vreme da prepozna sve potencijalne zamke, a zvuk se gradi iz nule, bas kao i na analogiji.
![]() |
![]() |
#100 |
Senior Member
|
![]()
drugari ja sam jos pre naisao na ovaj klip, sad se podsetih pa reko da postavim, tu je malo detaljniji opis i iskustva i pros/cons 4 live digital mixera (dobro ne mora bas live da budu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|