|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Mladunče Radosavljević.
Nećeš je naći pod imenom Milanche session ,moraš tražiti pod emu 1212 pa listati teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
ukoliko zelis da svaki kanal koji definises odnosno napravis u emu mikseru povezes sa sekvencerom(cubase, nuendo itd....) odnosno, da ti svaki kanal ili grupa napravljena u sekvenceru "izlazi" u emu mikser tada moras da u praznom polju INSERT sekcije kanala ubacis "poruku" za slanje. (desnim klikom misa i otvara ti se padajuci meni, izaberes INSERT SEND(output to asio/wave ....). A onda u sekvenceru napravis ulaze i izlaze. Kod Cubase, odnosno Nuendo to se radi na F4. Mozes master out iz emu miksera da vratis u sekvencer isto ubacivanjem SEND komande, i snimis miks nazad. Naravno, sto sam vec pomenuo, predhodno moras da definises ulaze i izlaze iz sekvencera (Mono in, Stereo inovi i outovi). Mozda ti sada ovo deluje konfuzno ali veruj mi prosto je.
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nenade, koja je svrha vraćanja master signala u sekvencer, ako se mo?e eksportovati iz samog sekvencera i importovati?
Laik sam, pa me zanima.
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Људи ја ништа не разумем. Упросто, да ли је у овом миксеру могуће да подесиш канале тако да се у сваком каналу виде улази монитора? Нпр у једном каналу да пише лефт аутпут и да ту можеш контролисати гласноћу, пан, муте...итд и исто тако и за десни монитор односно аутпут? Све ми је нешто ту збркано и ко што рече Ненад конфузно. Ако су звучници повезани са звучном картом блансираним кабловима, да ли у микеру треба да пише моно или стерео, и може ли се раздвојити опет понављам да буде 1 канал једах излаз? Да ли вама ово има смисла:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Master miksera je na zalost samo stereo,ako nivo izlaza kontrolises preko master virtuelnog reglera imas mogucnosta samo kao stereo.Ako zelis nezavisnu kontrolu left-right,ne ulazeci u razloge zbog cega ti je potrebna,onda mozes preko send-ova slati svaki kanal na koji fizicki izlaz(out zelis),zaobilazeci master izlaz iz miskera......mislim da poslednja verzija drajvera dozvoljava da pravis mono asio kanale,pobrisi sve iz miksera,klikni na tu zvezdicu u levom cosku i kreiraj dva mono asio kanala,prva po redu,mono ASIO 1 i mono ASIO 2.Tako ces imati nezavisne send kontrole za oba kanala,send 1 posalji na left out,send 2 na right i onda ih mozes onda kontrolisati kako zelis.....
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
evo ti sve sesije koje sam imao dok sam radio na EMU 1212m...iskopah ih negde u arhivi....nažalost,davno sam se rešio te zvučne,služila me je u najmanju ruku dobrih 5 godina...da sad ne vraćam film toliko daleko...elem,među svim sesijama imaju,koliko se sećam 3 koje će ti sigurno biti od koristi...jedna nosi naziv "radna",druga "ognjen session" i treća - naravno "milanCHE session"......
![]() Pozzz od milanCHE-ta lično Last edited by milanCHE; 19-01-2014 at 12:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Избришем све канале, одем на звездицу, па на physical Source, затим убацим I/O card in L и I/O card in R.
Ово сам убацио јер нигде не пише моно асио, додуше у 2 канала ми избаци моно 1 и моно 2, али кад убацим сенд исто нема ефекта, тј нема звука, покушао сам и Миланчетове предлоге (сва 3) и ништа ![]() Иначе, драјвере сам скинуо пре пар дана, то је свеже сто посто. Ајде не мора ни да ми пише моно, само нек буде како ваља да ми звук током снимања буде нормалан и колко толко квалитетан . Мене је само збуњивало што у једном каналу пише стерео, у другом моно, у трећем вејв.. Иначе што се тиче самог звука неам примедби, и семплови звуче супер, барем мени као аматеру. Ако неко има неку сугестију, да ли да мењам нешто или да се не обазирем много на графички приказ миксера? Хвала пуно још једном свима, и извините ако сам удавио. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
русское готическое r'n'b | Khan | Razno | 0 | 02-05-2012 09:32 AM |
Latinica <=> Ћирилица | Bockie | Pricaonica | 3 | 29-09-2011 06:53 PM |
Миксер "Yamaha EMX 5014C" | Stole1963 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 24-09-2011 08:33 PM |
хармоника проблем | Sokarelo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 26-10-2008 04:28 PM |
Компакт диск слави 25. рођендан | bole | Razno | 11 | 20-08-2007 09:01 AM |