Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-08-2013, 05:58 PM   #16
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: KORG Volca series

Quote:
Originally Posted by Skynet
...medjutim, kada sam vidio, sta je ustvari unutra, ne da sam odustao, nego samo mogu da se slatko nasmijem..
Mi smo drzali kronos u studiju dobrih 6 meseci - manje vise...
E sad, ako zazmuris sta je unutra, zapravo je to vrlo dobra masina, za klasu bolja od ostatka KORGova... Sve sto si predhodno rekao je tacno - cak i ovde moze da se nasluti taj nedostatak kvaliteta ili finalne obrade ili cega vec, a kamoli na jevtinim spravicama, zato sam reagovao na ovaj post, tamo - ranije...

Ali kritikovati klavijaturu zbog vrste ploce ili cpua koji su upotrebili - mislim da nije bas 100% na mestu.

Zasto - pa ako gledamo spravu iz ugla klavijature - mogu samo reci - revolucionarno. U principu sta briga nekog da li je unitra neki YamahaDSP ili Korgov DSP na 300-400MHza ili su resili da uposle Intel na 2GHz. Ostale digitalne klavijature, takodje imaju DSP procesore daleko manje snage. Bitno je ono sto pokrece bilo koji DSP - a to je matematicki model. Oni TO prodaju, kao sto UAD prodaje svoj model (kartica sa sve SHARC DSPom bi mogla da se "sklepa" u nekoj tajvanskoj fabricici za 30e)

Sto mi i Boggy jednom rece - pa u NASA satelite su ubacivali kojekakve P1 procesore, ali je to radilo posao - u vreme kad sam ja isto ovako pljuvao na forumu po UADu i TC Powercoreu...

Kronos je OS za sebe - razvijan od nule - specijalno za potrebe ovog sinta i kad se uzme u obzir integracija komponenti, drajveri, gluposti, custom OS... vredi. A i sto bi ga dali za manje, kada Roland Fantom npr kosta slicno, a ima slabije performanse ? U svetu aranzera i klavijatura, nikog ne zanima hardver kao takav - bitno je da je sve to spakovano - pouzdano, izdrzljivo i upotrebljivo... I da lezi pod rukom...

Da se ne lazemo - sav pro audio hardver kosta boga oca, ali tako je od davnina i tako ce biti do sudnjega dana...

Ok - odosmo u off ovde, ali aj kao diskutujemo nesto
psionic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules