Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   KORG Volca series (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43897)

DADDY Z 10-04-2013 08:21 AM

KORG Volca series

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_Gau7UIzYY0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

bravo za Korg !
:jupi:

Quote:

Each of the volca synths are priced at US $150 and is expected to be available in July.

Mika Technika 10-04-2013 07:18 PM

Re: KORG Volca series

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/mY82hyWuEOE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

mladenm 11-04-2013 12:52 PM

Da... Jos jedno odusevljenje... Koliko smo mnogo koristili Monotron i Monotribe za pravljenje novih pesama, toliko cemo koristiti i Volca ritam masinicu (bar ce Brett Domino imati posla :))... Ok, KORG je pogodio, jos tri relativno jeftine igracke, koje ce ljudi kupovati u nadi da ce im dati inspiraciju, sound, instant hit i tako to. Vec se prica na GearSlutz da je ovo prava zamena za TR606/TB303. Iskreno, na ovim YouTube klipovima i ne zvuce ko zna kako. Sacekajmo da stignu, pa cu tek onda da bacim u djubre svoj TI (prokleto digitalni). Secam se negde kad sam pocinjao sa sintijima - sve je to bilo analogno, i bilo je mnogo ocaja i par dobrih masina. To sto je nesto analogno, ne znaci i da je automatski super. Zivi bili pa videli...

wladymeer 18-04-2013 01:06 PM

Ne treba da čudi - muzička industrija sve više ide ka kvantitetu pa zato i postoje ovakve igračkice - da svako ko je ikad pomislio da se može baviti muzikom ima šansu da se oproba u istoj a da kada mu dosadi za godinu dana ne žali novac koji je uložio u isti hobi. A od njih 1000 jedan će nekako da ispliva, biće tu najviše godinu dana i ajd zdravo (primer - Gotye)

psionic 18-04-2013 09:00 PM

Super, jos malo smeca iz KORGove fabrike sonicnih privezaka. Ne znam kako bi ovo trebalo da pokrene kreativnost, jedino sto bi se u meni pokrenulo je bes, kada pod prstima osetim krajnje nekvalitetne KORGove potove i fadere. Par "analognih" semplova ispod haube... pfff - nista revolucionarno i vec 300 puta prezvakano

DADDY Z 19-04-2013 07:24 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 345473)
Super, jos malo smeca iz KORGove fabrike sonicnih privezaka.

ovo me podseća na priču o Roland TB303 kada je iza?ao...:wc:

najva?nije je posrati se po nečemu ?to jo? nije ni stiglo na tr?i?te a sve naravno na osnovu predrasuda...
mislim da je bolje biti optimističan u pogledu svega...pa nek bude i "privezak" za 100-150 evra,onaj ko zna lepo će se poigrati i sa tim

p.s. nisu "analogni semplovi" ispod haube

alavuk 19-04-2013 08:03 AM

ja se radujem ovom iskreno iako nisam fan korg-a , sto kaze daddy z naucice makar osnove programiranja umesto kliktanja misa pa makar i kao rekreacija a ovo moze da bude veoma korisno a daddy z da ima originale sto korgove sto rolandove mislim da je suvisno vise sta reci ... steta sto ne mogu da imam sva tri ali bass cu svakako i deifnitivno uzeti . a i na kraju krajeva ovo ne treba gledati kao klonove x0x serije ...

psionic 19-04-2013 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 345485)
ovo me podseća na priču o Roland TB303 kada je izašao...:wc:
najvažnije je posrati se po nečemu što još nije ni stiglo na tržište a sve naravno na osnovu predrasuda...

Pa naravno da imam predrasude prema KORGu, ne vidoh ni jednu spravu da ima npr kvalitet izrade kao upravo taj Roland - nebo i zemlja. Kad vidim jevtinu malu KORG spravicu, ocekujem da je za jednokratnu upotrebu, sto se izdrzljivosti tice. Ne pricam o samom zvuku...

Quote:

mislim da je bolje biti optimističan u pogledu svega...pa nek bude i "privezak" za 100-150 evra,onaj ko zna lepo će se poigrati i sa tim

Sve sto proizvodi zvuk moze da se primeni, naravno... Ne kazem nista o tome. Ovo vec postoji u sto raznih varijanti - shto softverskih shto hardverskih. Oni su to sve lepo objedinili, uradili dobar TB like sekvencer i prodaju staru stvar u novom pakovanju. Ok - niko ne brani. Samo se jezim kako se pod rukom stvar ponasa jer deluje kao da ce da se polomi pri koriscenju duzem od 45 minuta.

Quote:

p.s. nisu "analogni semplovi" ispod haube

Covek u prezentaciji kaze "real analog sound..." Nesto sumnjam da u tako malo kuciste moze da se spakuje analogni generator zvuka, narocito za 100e... Naravno da je rec o VA, mada on (prezenter) to ne kaze... Sve me to malo potseca na njihove vacum tubes ugurane u klavijature Triton serije :rotfl:

psionic 19-04-2013 01:09 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 345487)
ja se radujem ovom iskreno iako nisam fan korg-a , sto kaze daddy z naucice makar osnove...
... a i na kraju krajeva ovo ne treba gledati kao klonove x0x serije ...

Pa upravo i jesu klonovi x0x serije - sto kaze covek "this is a recreation of... another... popular synth" :rotfl:

Jedino gde mu mozda vidim primenu je na nekim live nastupima, gde je potrebno malo "vrteti tockice" Zgodan je, mali i primenjiv. Ako izdrzi nastup :D

alavuk 19-04-2013 03:36 PM

pa ja upravo i imam takvu opremu gde mogu da je koristim u studiju i gde je moguce nositi za live ...

All times are GMT +1. The time now is 03:02 PM.