Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 28-07-2013, 01:33 AM   #6
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Malo sam na sve strane pa ne stizem da se ukljucim, ali evo, dok ajfon baterija ne pukne u kombiju, da malo diskutujemo.

@Bockie, nema nikakve sidechain kompresije u "Ne zovi me" - takav je aranzman

... Neko je bio pitao za vocal chain, a on je:

Neumann M149 - Neve 1081 strip - Teletronix LA2A - CraneSong HEDD192 (samo AD konverzija, bez procesinga) - snimach.

... Ssssibilantni trag u reverbu je Vladin signature, to je tako pa je tako. Stvar ukusa, nekom se svidi, nekom ne.

Manji RMS je jednoglasna odluka Vlade i mene, Loudness war je odavno prosao, pogotovo za ovakvu muziku nema smisla da se pumpa. Da je Dynacord rumba, hiphop ili house, imalo bi smisla. Ovako, nema let the music play, neka dise sve kako i treba.

Generalno, interesantna stvar je recimo sam "radio sound" albuma. Ja sam navikao da malo jace nekad zgazim masterbuss pa da neke stvari same sebe dakuju. Na ovom albumu toga nema- sve sto cujete da "pumpa" gore-dole... To su sve automatizacije posto je VG ideja bila ta da se svaki put ti momenti kontrolisano dese, a ne kako se buss kompresoru tog dana cefne. Interesantan pristup, i skroz koristan, samo zahteva veliko vreme za miks.

Ako jos neko ima pitanja oko miksa i masteringa, shoot
Za pitanja oko usnimavanja, tu su negde @Goran i @dvuckovic, ukljucice se vremenom verovatno i oni.

PozZ
Bitch is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules