Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-07-2013, 09:14 PM   #1
Chewra
Junior Member

Default Re: Volite li digitalce?

U principu moje znanje se bazira vise na iskustvu(sviram nekih 17.god),e sad, nisam audio izenjer i realno nisam edukovan za taj posao,imam zavrsen FMU koji naravno nema veze sa produkcijom i sad se hvatam u kostac s tim,odradim po neki koncert u leskovcu,imam 10kw dynacord forym line sisteme i wec je neophodno da malo ozbiljnije udjem u materiju..voleo bih i da mi date neki savet,knjigu,link,sta god da dodjem do nekih informacija vezane za live sound,postavku,teh informacije..a sto se tice mixera nekako sam skeptik vezan za ime behringer...hrabre me Arthurove informacije..sto se tice preseta,znacili bi mi kao polazna tacka naravno da na njih ne bi trebao da se oslonim...
Chewra is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2013, 09:01 PM   #2
alen
VIP Member

alen's Avatar

Pusti glasine u vezi Behringera.Za novac koliko kosta (velikim slovima) NE POSTOJI nista sto moze da mu parira.Kada je izasao razvila se diskusija oko zvuka,preamp sekcije,kao jel to midas,nije midas truc,mruc...Sva ta prica je suvisna.Ako dovoljno propratis komentare na netu,kao i komentare iz prve ruke,niko,ali bukvalno niko se jos nije pozalio na zvuk tog miksera.A iz iskustva live tonca,kad nema komentara po pitanju zvuka to dovoljno govori o kvalitetu istog Po mnogima je zvucno bolji od presonusa,licno ne mogu to tvrditi jer nemam tolikog iskustva u poznatim uslovima sa njim ali i ako zvuci u klasi Presonusa onda nema greske sa njim.Po ergonomiji i funkcijama je put u visoko drustvo za Presonus.A sam zvuk presonusa je i vise nego zadovoljavajuci.Nedavno sam radio neki festival,default mikser nam je bio Midas Venice koji je zbog neozbiljnosti ekipe "popio" napon od 440v i raspao mu se trafo iste sekunde.U zamenu nam je uleteo Presonus,razglas je bio poprilicno ozbiljan,i gotovo da nije bilo razlike u zvuku u odnosu na MIDAS,to je bilo tu negde u toj situaciji.Cisto poredjenja dok nije stigao Presonus,uboli smo Mackie VLZ koji je bio tu pri ruci i iste sekunde ga ugasio koliko je smece od zvuka to bilo.Znaci presonus je bio sasvim na nivou zadatka.Beringer je po mnogima,da ne kazem svima sa kojima sa pricao i koji imaju iskustva sa njim mocniji od Presonusa a to je i vise nego ozbiljan nivo.Da budemo realni.
Na Beringerovom sajtu postoji download PC aplikacije za X32,odlicna je za upoznavanje sa softwerskim mogucnostima miksera.O kvalitetu zvuka sam ubedjen da je sva diskusija suvisna za novcanu kategoriju u kojoj se nalazi.A bogami i vecoj.
Za mene jednostavno nema premca zbog obilja mogucnosti koje pruza,digital snake-a,personal monitoringa itd,nevezano za sam zvuk.Na prvom mestu,mali ruter,wireles i setanje okolo sa laptopom u ruci i peglanje zvuka iz svake tacke.Sto da ne i sa sanka sa pivom ispred Pre glasam za to nego za konzolu od 50soma.

Last edited by alen; 25-07-2013 at 09:04 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2014, 08:47 PM   #3
Boki_R
Member

Boki_R's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen View Post
Pusti glasine u vezi Behringera.Za novac koliko kosta (velikim slovima) NE POSTOJI nista sto moze da mu parira.
bukvalno niko se jos nije pozalio na zvuk tog miksera.
Pre glasam za to nego za konzolu od 50soma.
Uz onaj Tikijev komentar moze i da se zatvori tema.

Digitalija pruza toliko prakticnih mogucnosti u Live okruzenju da analogija mora da se puno poboljsa. Ostaje i talje uvo koje mora na vreme da prepozna sve potencijalne zamke, a zvuk se gradi iz nule, bas kao i na analogiji.

Boki_R is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2014, 10:06 PM   #4
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

drugari ja sam jos pre naisao na ovaj klip, sad se podsetih pa reko da postavim, tu je malo detaljniji opis i iskustva i pros/cons 4 live digital mixera (dobro ne mora bas live da budu ) po meni je dosta subjektivna ocena doticnog lika ali definitivno i korisna... i bogami lepo trci uvo uz uvo sa ostalima ovaj berindzerac...

BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2014, 10:33 PM   #5
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Berind?erac PreSonusa pere uzdu? i poprijeko.
Sa SoundCraftom sam ga 1 na 1 imao na stolu prije nekoliko sedmica u Flucu u Beču. Zaključak hosta (sa kojim samo mogu da se slo?im) nakon ?to je čuo X32 u akciji: pa to je mnogo napredniji i bolji alat.
Sa Rolandom ga nisam imao priliku porediti, ali budući da je Roland tablet hibrid - ne znam ni koliko su uporedivi.

p.s. Jedina funkcija koja navodno nedostaje Behringeru u odnosu na SoundCrafta - postoji i dobija se klikom na jedan taster (kao i sve na X32), samo je dotični očigledno nije provalio

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2014, 12:00 AM   #6
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

bogami sto rece Alen sve sto sam na netu i od ljudi cuo su samo pohvale za berindzerca... mislim da je to ubedljivi bestbuy za nase podneblje... interesantno mi je sto dodje kao digitalni swiss-knife mixer dosta dosta korisna sprava koliko sam vidjao po lokalnim svirkama... jedino me interesuje da li moze da se koristi i u studijskim aplikacijama, da li moze da mu se nekako zaobidje preamp sekcija vec da se koristi kao daw kontroler/eq/processing, Artur rece da mu ne bi odgovarao, mene bas nekako privlaci kao jedino konkretno resenje za neki home setup, par jacih sprava u reku, x32 kao daw kontroler, pokretni fejderi spremni za sve programe, interni ruting promenljiv za potrebe korisnika... pre su mi oni avid control bili tu negde, samo ne rade sa novijim protokolima plus verovatno bolje (ili mozda gresim, ali jedino) na pt, zastarelo a i dalje skupo...i presonus mada samo ovaj novi 32ojka, kao totalno drugaciji softver i ruting itd...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2014, 12:13 AM   #7
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

obozavamm,
imam korg d32xd, nisam cuo jace preampe. i analogni kompresor

Last edited by branoy; 21-01-2014 at 12:17 AM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 12:03 PM   #8
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Drugari, koliko sam ispratio X32 compact i producer zapravo imaju sve iste funkcije kao i X32 samo manji broj ulaza/izlaza/fadera odnosno producer ekran?

Hvala unapred na odgovoru!
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 06:23 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

tako nekako. software i kvalitet i/o je isti.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 08:56 PM   #10
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

A ako je namenjen prvenstveno za live svirku, postoji li ijedan dobar razlog da se pre uzme Compact nego Producer?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules