|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sent from Predator's phone |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Junior Member
|
![]()
Pokusavam sebi malo popraviti zvuk u sobi,sa susedima nemam problema.
![]() Last edited by drumm; 03-06-2013 at 11:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sent from Predator's phone |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Junior Member
|
![]()
Hvala vam puno na savetima. imam samo jos jedno pitanje. A ako stavim i u samim uglovima jedan sloj azmafona + panel na stalku da li cu mozda dobiti bolji efekat sto se tice niskih frekvencija?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Pro Member
|
![]()
+ Kakav panel? Za niske frekvencije je potrebna masa, odnosno puno absorpcije. Prolistaj moj thread na stickyju, vidi koliko sam stavio vune u studio, te poslije vidi kakav je izmjeren odaziv sobe poslije toliko absorpcije, a i dalje nisam rije?io niske frekvencije do nekih 130 Hz-a.
Sent from Predator's phone |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Junior Member
|
![]()
aha,Svakako cu procitati
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Junior Member
|
![]()
hvala na ideji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
Ajde da ti ne ka?em ba? sve kao npr. dimenzije u mm kako će? ?to izrezati, poka?i malo respekta prema članovima ovoga foruma (pa će i oni iskazati svoje znanje i vrijeme, kada vide da se netko trudi), pa opće pojmove akustike studija nađi ovdje u ovoj sekciji pod Sticky temama, kao Superchunk, cloud, difuzor ...
![]() ![]() Sent from Predator's phone |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Junior Member
|
![]()
Prateći uputstva sa ovog threada, napravih (skoro kako treba) jedan absorber.. 120x60 cm ram (čamovina), lepljen, heftan i ekserisan na uglovima; na njega su i?le dve AD ploče (lepljenje i heftane za ram), dva sloja Azmafona od dva cm i presvučen je nekim random materijalom kojeg sam imao vi?ka.. Jo? dva ovakva ću raditi na zimu (za cloud) pa ću ovaj ponovo presvući nekim lep?im materijalom.. za sada mi stoji na improvizovanom mestu iza kompa, odmaknut 5 cm od zida (da li je to dovoljno?) i mogu reći da se ne?to malo primeti veća detaljnost u zvuku i malo lep?a stereo slika..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 11 (0 members and 11 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY paneli | RokStudio | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 27-12-2009 10:16 AM |
Apsorpcioni materijali | Davor(Senn) | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-01-2009 01:01 AM |