|
|||||||
| Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Dakle ti mo?e? da primi? novac na svoj nalog ali ga ne mo?e? transferisati u banku. Ali, da li mo?e? taj novac koji si primio da koristi? za dalje kupovine preko paypal-a?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Pa tako je i namenjeno.
Ti možeš primiti novac na svoj nalog, ali on je tamo "zarobljen" i možeš ga se osloboditi samo ako kupiš nešto. To je za početak tako, neki kažu da bi PayPal uzeo novac od nas pa onda da nam dozvoli da možemo isti i da primimo, ali to je budalaština, PayPal zarađuje na procentu od transakcije, a i mi smo mnogo mali pa smo malo i nebitni za te tokove. Verujem da je to neko od početnih ograničenja. Nadam se da će to uskoro rešiti, pa onda lagano i PayPal Master Card, koja je za sada dostupna samo u USA. Sad nema razloga da se nema legalan software...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
Jesi li siguran da je tako? Koliko sam ja shvatio nikakvo naplaćivanje ne funkcioni?e u ovoj fazi.
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Oni imaju nesto sto se zove "balance" i tu stoji novac koji je u nicijoj zoni. Ne mozes da ga prebacis na svoj racun ali mozes da ga trosis (valjda). Dakle kad bi primao novac, on bi legao na balance.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ivan Lekic
|
Ne ne, nema uplata, druga strana koja zeli da uplati izlazi poruka da trenutno na srpski paypal nije moguce uplatiti novac .. u balance u nasem slucaju sada moze samo da se nadje novac od refundiranja koji se prebacuje nazad na karticu svakog prvog u mesecu .. Dakle nikakvo primanje novca pa ni u balance nije moguce
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Novac se odmah vraća na karticu, ne treba čekati nakakav poseban datum, onog trenutka kada vam neko novac vrati on ide nazad na karticu.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ivan Lekic
|
e pa da, prepun sam racuna jer ja i prodajem tj. dobijam novac, pa mi je to u balance .. ali da, tako je refund odmah ide na karticu, znaci na balance ne moze nista
.. htedoh da dodam, da ako zelis odmah da skines sa balance na karticu 5% uzima fee, dok ako sacekas do prvog u mesecu taj fee je manji valjda 3.x%Ali o tome cemo vec kada dodje vreme i omoguce primanje novca |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Pro Member
|
Osim ako nije neki specijalan tretman za nas, stvari bi trebale da budu vrlo jednostavne.
Balance je zapravo stanje na računu, pojavljuje se u nekoliko valuta, koliko zapravo mi odredimo tamo. Za sada ne može niko da nam šalje nmovac, već možemo samo mi da uploadujemo neku sumu na svoj PayPal nalog, a ta se suma pojavljuje kao balance, što je i logično jer je to novo stanje na našem PayPal računu, recimo $10. Problem je što gore postoji TAB samo za Send Money, ne postoji Receive Money ili Merchant Services za kreiranje Buy Now dugmića i ostalih pomagala za online prodaju, takođe ne postoji Withdraw, pa se novac koji stigne gore ne može povući na račun u banci, već samo trošiti na internetu. Evo kako izgleda regularni PayPal nalog sa svim opcijama otključanim: ![]() A evo kako izgleda ovaj koji je za sada dostupan za Srbiju: ![]() I ovo je nešto, za sada samo kupovina, pa videćemo koliko će trajati dok nam ne dozvole i ostalo... Last edited by kravadinka; 10-04-2013 at 10:17 PM. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ivan Lekic
|
Quote:
Nikakav"upload funds" ne postoji , niti bilo sta moze da se ima kao balance, za sada .. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| paypal |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|