|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Primetio sam (takodje) da kod nas ljudi nevole tu rec "masinerija" ![]() Zasto? To je sve , kako bi kod nas rekli..mala privreda !! Nemoze artist sam da radi sve !/ - Radio i TV promocija - ima kompanije koje to rade (placa ih record label) - klub promocija - isto..rade ljudi za pare.. - novine - fotografi, sminkeri, stilisti - svi su na nekoj kinti, ... - koncerti - ima kompanije koje to rade, placaju svi..artist, label, manager, sponzori..koliko tu tek ljudi ima posao zbog jednog pevaca !!! a? - Cds i ploce - prave fabrike (sa radnicima) koje opet placa label.. - Majce i ostale zezalice - razne kompanije kupuju prava za koriscenje imena i slike i daju procenat artisti i labelu (u zavisnosti od ugovora) - Posteri, nalepnice, torbe za skolu i sta vec ne...- opet neka treca kompanija to proizvodi u svojim fabrikama, prodaje distributerima koji prodaju prodavnicama koje prodaju ljudima - JAKO puno ljudi zivi od toga !! - parfemi, gace, carape... Sve je to "masinerija" koju na zalost nemoze jedan covek (u ovom slucaju) klinac da zameni !! Alo? Potencijal je veliki - mora da se iskoristi - jako puno ljudi, sve do onog zadnjeg mrmota u nekoj fabrici ima neku korist od velikih zvezda.. A za ono sto rece Psionic - nema veze ko je odakle - bitno je gde si ! 100 puta sam rekao da mene niko nikad nije pitao odakle sam dok sam radio 2 remiksa nedeljno za debele pare. Bitno je koliko si dobar u datom trenutku..treba da se udje u taj krug i da se opstane.. A da bi opstao - treba da radis dobru komercijalnu muziku. Ono sto se SAD trazi i prodaje. Uradi to i sve ostalo je lako !! ![]() Ako si ozbiljan - torbu i pasos u dzep pa na put !! Mi smo dosli u London 86-te posto smo u dve prethodne godine izdali 2 albuma, par singlova i radili na preko 30 albuma kao programeri, bili na TV, radiju, novinama...proglaseni "zakulisnim magovima elektronike" u Rock magazinu i sta vec.... za elektronsku muziku to je bio neki "vrh" i onda odemo u London "da pocepamo" tamo...hahaha prvi singl sam izdao (za BMG) TEK 1994 godine !!!! Alo?? 8 godina kasnije...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|