Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2013, 09:48 AM   #51
sorceress
Junior Member

Default Re: Koji MIDI kontroler kupiti?

Stigao Impuls dodu?e iz Budimpe?te, prijateljskim kanalima. Fina stvarčica, meni lično se dirke sviđaju, ostalo tek treba da proučim.
sorceress is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 09:58 AM   #52
Evangelion
Junior Member

Videces ...extra ce ti raditi ...ja imam sve pohvale za njega ... a automap kada se sve namesti, sljaka fenomenalno I dalje sam ti na raspolaganju ako nesto zapne
Evangelion is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 03:39 PM   #53
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Prvo, uzdravlje da je koristis...
Da se pohvalim i ja, i meni stigo impuls 61 prosle nedelje, konacno... sta da kazem za pocetak, dirke su mi super, otvorim kontakt i cepaza, to je to, nije bas klavinova, al pa nije ni ko maudio moj...padovi su paa tek super, prvi put da vidim da su active pressure sensitive, ali ne ono 5/10 stepena osetljivosti, nego stisnes pad i koliko pritiskas tacnu jacinu ti ispisuje na lcdu i tom jacinom recimo ide roll na dobosu, sto mi je ekstra. apredjijatori fenomenlno rade, ima onaj fazon uzlazni i silazni itd itd, pa modifikacijama nikad kraja, noga na sustejn i stvarno super, od jednog zvuka dobijes 500 modifikacija... pa sve to po akordima i odma krece inspirejshn automap me malo hebe, (tj. jos se navikavam) radi super automap, stvarno intuitivno odradjeno, i tehnicka podrska je super, ima templejta za sve moguce pluginove sa sajta se samo ucita...nego tek trebam provaljivati, svidelo mi se sto odma u kontroleru ima templejte za recimo kontakt, masive, live, fm8, reason, itd itd i jos blanko mesta, ali nije imao za cubase pa sam naknadno provaljivao i podesavao, ima 1000 podesenja tek se navikavam, studiara se manual laganeze ...ali svaki dan provalim nesto novo sto mi mnogo olaksa rad i na kraju da inspiraciju... jos ako ucitam neke baze sto imaju vec akorde pa samo radis modifikacije, lele lele nikad kraja igri
e sad jedino sto mi maalo samo smeta a to je ruku na srce za tu klasu sasvim ocekivati su slajderi koji imaju malo grublji feel, ali sve precizno, isto i potovi, mozda malo jeftinija izrada ali rade sasvim precizno...generalno, za te pare vredi svaki dinar, i sasvim je opravdalo moja ocekivanja, cak i vise, resio sam pitanje glavnog midi kontrolera...
Ne volim da dajem ljudima izjave tipa "uzmi ono sto sam i ja neces se pokajati", svako ima svoj ukus, ali od mene za impulse cista 10ka, uzeci u obzir klasu, dirke, cenu, ergonomiju, kvalitet izrade, sta se sve dobija, support, a i to da sam probao ostale iz istog ranga, ovaj je definitivno best buy...(za sada, dok se ne pojave neki drugi tipa maudio air ili nektar panorama...)
jos samo da ustekam za Mininovu koja me je odusevila i resim pitanje nekog mini sinta...i ostalo sve na rasprodaju
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 03:59 PM   #54
sorceress
Junior Member

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
Prvo, uzdravlje da je koristis...
Da se pohvalim i ja, i meni stigo impuls 61 prosle nedelje, konacno...
Jel iz Artista? Ako im i jeste stigao, mene niko nije zvao a na listi čekanja sam evo tri meseca. Naravno, digla sam ruke od toga odavno.

Meni je maltene sve novo jer mi je ovo prvi kontroler a i učim da radim u Abletonu tako da se sporije snalazim ali ovo malo ?to sam isprobala mi se veoma sviđa. Gomila mogućnosti, i vi?e nego ?to mi je trenutno potrebno.
Old 06-03-2013, 04:23 PM   #55
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by sorceress View Post
Jel iz Artista? Ako im i jeste stigao, mene niko nije zvao a na listi ?ekanja sam evo tri meseca. Naravno, digla sam ruke od toga odavno.

Meni je maltene sve novo jer mi je ovo prvi kontroler a i u?im da radim u Abletonu tako da se sporije snalazim ali ovo malo ?to sam isprobala mi se veoma svi?a. Gomila mogu?nosti, i vi?e nego ?to mi je trenutno potrebno.
sta da ti kazem... iz Artista... doduse trebalo je jos ranije da stigne, ja sam zvao vise puta ruku na srce, i insistirao sam na tome da imam novac i da zelim direktno preko njih da uzmem, posto sve ostale ove firme u Sr uzimaju pa preko njih... tako da sam cekao jedno 2-3 nedelje i cak kad je stigla tura, ispalo je da je to vec bilo naruceno za nekog ili neku firmu, tako da sam morao jos malo da se strpim, ja evo da pohvalim njih, od mene jos jedan kupljen predmet u artistu, samo neka cepaju, e sad, moras malo da cimas, da dosadjujes, da ostavis i ime i telefon ali tako je kako je, citam da ih bas dosta ljudi po evropi traze da kupe i da ovi jedva stizu da distribuiraju, i sa thomanna, svaka radnja razgrabi po 2-3 pa dok stigne nova tura... sto govori da je dosta trazena klavijatura, a i focusrite/novation vaze za dobre proizvodjace tako da sve to ima nekog udela...
e sad za ableton, ja evo posle 2004-te instalirao i niiiista se ne snalazim, naviklo govedo na pt/cb/rsn/st1/fruti, realno pojma neam da radim u njemu, vise mi je nekako za triggering, ponovo pricamo u rukama mandusica vuka i te price, ali znam dosta ljudi pravi ludilo u njemu tako da covek se uci dok je ziv
Old 06-03-2013, 10:16 PM   #56
sorceress
Junior Member

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
e sad, moras malo da cimas, da dosadjujes, da ostavis i ime i telefon

Dolazila u Beograd jednom a u Novi Sad vi?e puta lično, ostavila ime i telefon, zvala telefonom svaki put kad je stizala nova tura (bilo ih je bar četiri) i svaki put 'nije stigao u ovoj turi'. I tako od početka decembra do sredine februara. Od mene dosta. Čak sam u međuvremenu od njih uzela karticu i pedalu.
Old 07-03-2013, 12:18 AM   #57
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ne znam, ne bih da imenujem osobe, meni su izasli u susret, samo stos je sto sam ja zvao sve moguce radnje po Srbiji, ne znajuci da ce te radnje da zovu artist i da traze klavijaturu, i na kraju kad sam im reko da ako su ih zvale ostale "muzicke kuce" i trazile im tu klavijaturu to treba ionako meni da stigne...pa eto mozda su mi zbog toga izasli u susret...

e dobro me podseti za pedalu, koji si model uzela? tj pitanjce za sve, koje su dobre pedale za sustain eventualno expression? ja imam jednu DIY sto sam pravio, skinuo mikroprekidac klik od misa i spakovao u plastiku onu od audio kasete (ne znam dal je jos neko pravio tako), sljaka ali ima samo on off...koju da uzmem?
Old 07-03-2013, 01:18 AM   #58
sorceress
Junior Member

Ja sam za sustain pedalu uzela M-Audio SP-2.
Old 07-03-2013, 07:17 AM   #59
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by sorceress View Post
Ja sam za sustain pedalu uzela M-Audio SP-2.
Evo ja opet da smorim sa AKAI MAX49 klavijaturom... Jel probao neko, jel video o cemu se radi, mozda stisnuo koji dugmic u izlogu radnje ? Uzeo bih je za kuci, treba mi neki dobar midi kontroler sa 4 oktave, ne preveliki... Sa Novation Remote SL49 Compact sam bio prezadovoljan, ali sam ga prodao. Zasto - ni sam ne znam... Valjda nije imao dovoljno lampica

Inace AKAI izgleda dobro, ima cak i CV kontrole (ako treba nekome) i touch sensitive slajdere. Nikako da se namilim da odem do Artista da probam te njegove dirke. Sto se Impulsa tice, zar on nema poluhammer dirke (kao klavirske) ? Ja vise volim one mekane - synth-like. Ne znam kakve su stavili u ovog AKAIja

Old 07-03-2013, 01:17 PM   #60
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ja ovaj nisam probao, mada trziste ce tek sad da dobije ekspanziju u ovom polju...a dirke su poluotezane, znaci isto kao i novation...ali je cena za akai velika, a dosta proizvodjaca vec krenulo da izbacuje sa jos dodatim funkcijama za te pare... maudio axiom air, nektar panorama (sa full color ekranom i moto faderom) itd itd...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules