|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
e bas lepa diskusija.
![]() Oko opreme malo...primer. CLA nije jednog dana resio da miksa i otisao i kupio sve najskuplje. On je radio godinama, kad vecina sprava koje ima nisu bile skupe i retro kao danas. Svi onu kupe te miksete kad se neki studio zatvori i na kraju..danas je SSL dzabana !!! Ko ima prostoriju, para za struju i nekoga da popravlja - bagatela !!! Drugo - kao i svi na zapadu koji zaradjuju..na kraju meseca / godine - kad treba da se plati porez - bolje je kupiti nesto od opreme, nego dati poreznicima! Zato sam i ja svojevremeno nakamarao svega i svacega !! Razlika je sto je CLA i dalje popularan, radi iskljucivo artiste koji nekako nadju pare za njega (a cak je i on znatno smanjio cenu) - jer je vec doveo sve do savrsenstva brzine i samo stancuje..daj sve!!) Kod mene a bogami i kod 90% producenata koje znam u Londonu je odjednom presusilo. Para nema kao pre (90% manje) razlike u ITB/OTB neznatne, onome ko placa neprimetno a hoce da uradi recall posle 3-4 nedelje / meseca, itd itd... Sva ta tehnika postane u nekom momentu teret i ljudi se lako prebace na ITB zbog ekonomije (brze, jeftinije) Cak je i poznati house DJ/producer Steve Mac skoro prodao svoj MCI na koji su svi pustali sline a covek posle toga rekao da NIKAD nije bio produktivniji od kad se resio mikste !! Zanat inzinjera je (cak i ovde) postao "endangered" (u opsanosti da nestane). Bice uvek nekolicina onih koji su top i koji to rade jako jako dugo i pokoji novi jako talentovani...ali posvetiti se snimateljskom poslu danas, u ovom vremenu..i potrositi mladost i godine na to ???? Cemu? Zasto? Za koga?? jednostavno nema dovoljno posla i para za sve a kamoli za one koji pocinju i loze se na snimanje. Pozdravljam sve...ALI mislite i na buducnost. Ima smisla SAMO ako uz to PISETE SVOJU MUZIKU, koja MORA DA BUDE KOMERCIJALNA, da bi nekako uspeli da zivite od svega toga (studio / muzika / produkcija)..inace - mrka kapa! Kao hobi - sve moze, nema problema. Znam puno hobista sa neverovatnom opremom ili hi-fi jem..koji nemaju pojma o zvuku ali ih uopste nije briga !! ima se - moze se ! necu vise da se vracam na pogled iz perspektive slusaoca (vec smo to prosli)
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
on the topic - ja verujem da bi CLA radio fenomenalan posao i sa 10 puta jeftinijom opremom - a znam ljude koji uprkos "vrhunskoj" opremi dozvole da takvo djubre izadje iz njihovog studija da bi mene posle toga bilo sramota da se nazovem toncem/mix majstorom/producentom ili kako već. Last edited by wladymeer; 02-03-2013 at 10:06 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Slika članova foruma - 2 dio. | ANITA | Pricaonica | 296 | 28-10-2011 12:01 PM |
Lady Gaga.....objasnila?! | UnderTheSun | Razno | 9 | 04-02-2011 06:44 AM |
Sta bi od tih slika? | DaBear | Slobodan Milunović - Boban | 8 | 23-08-2009 08:38 AM |
Kultna slika | Everbeatz | Produkcija Elektronske Muzike | 16 | 06-12-2008 09:17 AM |