Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-02-2013, 04:40 PM   #1
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: Slika je objasnila !!!

Ja mislim da je jedina poenta price da bar nekome u ovoj celoj jednacini: artist-prducent/inzenjer-publika/kupci, mora stati do kvaliteta. A ako mene pitate, na privom mestu to moraju biti inzenjeri.
Muzika ce se uvek deliti na komercijalnu i slabije komercijalnu Vecina publike nikad nece razmisaljti dublje o tome sta ih konkrento "radi" u nekoj pesmi ali nas kao bitne ljude u realizaciji tog produkta mora interesovati kvalitet opreme i ja tu ne vidim nikakv apsurd.
Ja stvarno ne mogu da zamislim koji to setup od 1500e moze biti dovoljan da se pesma snimi, smiksa i masteruje...

I jos nesto, to "znanje" koje se stalno provlaci medju starijim clanovima... pa gde ste ga stekli? Miksajuci kod kuce na prosecnoj opremi ili ste spavali po studijima, kuvali kafe i donosili burek? ...
I zasto opet mesamo pisanje muzike sa snimanjem iste?

Da li se recimo branoy zapitao zasto mu ni jedan mix ne zvuci kao ovi komercijalni ako je to sve moguce tako jednostavno uraditi na PC-u?

Last edited by MUzzY; 25-02-2013 at 04:44 PM.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 05:46 PM   #2
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Tako nekako, nekome bi trebalo da je stalo do kvaliteta, to mo?e biti jedan od razloga.
Ali kad se na to gleda globalno i sa veće visine, poenta je u napretku jedinke i dru?tva uop?te, to ?ta misli publika u nekoj vukojebini je neva?no za celu planetu, ova civilizacija ima svoj tok, kakav god da je, jedna od stvari je i napredak ili bar ?elja za njim.
Da ljudska vrsta nije imala taj poriv da uvek napravi ne?to bolje i kvalitetnije, jo? uvek bismo čukali kamen u pećinama, a Branoy bi nam bio vođa plemena...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 05:53 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

hvala vam na tim recima i titulama!! znace mi.
ja sam uvek mislio i tezio tome da uzimam nesto sto mogu, i da mi PC bukvalno sluzi samo za EDIT i malo FX sta je ok, dok bi sve kanale vani slao u velicu SSL consoli s oxforda i u njoj pozabadane HARDWERE iz daleke zemlje "russije" i jedan impuls lexikon beli fini, sto stoji kao telefon na polici.
al ne-mozeee. jbg.

pozz
branoy is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 06:01 PM   #4
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post

Ja stvarno ne mogu da zamislim koji to setup od 1500e moze biti dovoljan da se pesma snimi, smiksa i masteruje...

I
To je zato sto u tu cenu uračunava? outboard. Većina na?ih ljudi ima bar 10.000 evra nelegalnog vrhunskog softvera sa kojim se čuda mogu napraviti
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 06:07 PM   #5
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

S'obzirom da je tu teoriju postavio DaBear koji radi na nekom ozbiljnijem nivou, pretpostavljam da ne pricamo o piratskim varijantama.

Sto se softwera tice meni je zaista dovoljan recimo "samo" Logic paket a gde je tu comp, interfejs i krsten mikrofon?

Treba ti 200e za Logic, bar 350e za sm7b (sto bi recimo bio moj izbor koji bi me spasao snimanja u akusticki ne tretiranoj prostoriji), oko 550e za krsten audio interfejs kao sto je apogee Duet i gde je tu komp? ...

Pc varijanta bi mozda i mogla jeftinije ali ne znam koji DAW dolazi sa gomilom dobrih sintova, drum semplova i loop-ova za te pare za koje mozes da kupis Logic. Mozda Studio One?

Last edited by MUzzY; 25-02-2013 at 06:12 PM.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2013, 07:00 PM   #6
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Studio one..hmm cekaj da pitamo vodju plemena..hehe..
spartakus is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules