Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-02-2013, 05:22 PM   #21
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Nebula 3 Pro i komercijalni preseti?

ima izgleda i moja, pise dole pod geforce GT 9600, znam da je kad sam je uzeo u bg bila 110eu msm nije bila neka jeftinjara bas, i dan danas sve nove igre tera sto god instaliram, i pisalo je tad nest cuda, ajde reko neka new tehnologija. sad moracu ovo sve poskidat pa sinhronizirat , da vidimo hoce li.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2013, 03:32 PM   #22
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Pa mucak cu da testiram to sve, kad ne mogu da skinem AA Cuda Bridge, a registracija na acustica forumu pise da trenutno nije moguca
Jan is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2013, 06:37 PM   #23
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Cisto za info, kod mene ovo sa CUDA-om ne funkcionise, sve sam ispratio kako treba i jedna instanca nebula kad ocitam program mi zakuca CPU u 100 %... Mozda mi je graficka preslaba
Old 15-02-2013, 07:37 PM   #24
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Cisto za info, kod mene ovo sa CUDA-om ne funkcionise, sve sam ispratio kako treba i jedna instanca nebula kad ocitam program mi zakuca CPU u 100 %... Mozda mi je graficka preslaba
Da, to je uglavnom problem da bas tako funkcionise kako si opisao. Nije kod Nebule 'problem' samo u CPU i snazi istog, nego i u RAMu, gde trpa programe

Imam kupljenu licencu za Nebulu 3 Pro jako dugo vec. Moja iskustva su, iako sjajna sto se tice sounda, promenjiva - mislim da je ovaj koncept super, ali je doziveo plafon i umesto da su pojednostavili program, ucinili ga blizim za óbicnog'korisnika, celokupni sistem mi je i dalje jako laboratorijski u nekoj poodmakloj demo fazi, a nikako zavrsen, ociscen od bugova, problema i optimizovan za rad u nekim standard uslovima.
Prosto je nemoguce sprovesti sistem 'virtuelne konzole', a da ti se ne zadimi CPU. Pored toga, Aqua sistem nije zaziveo i nije resen bugova, takodje nije ni optimizovan da daje max kvalitet ako bi koristio program sa 10 kernela, a to je bio najbolji izlaz iz kompletne price nepotrebnog komplikovanja
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 12:40 AM   #25
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

zajebano a vrhunski plugin, cudo nista ne rade oko optimizacije ja sam to primetio odma, il kad sve zavrsim u projektu bar je staviti je na master, povecat latenciju karte i probat neki preset i malo levo desno. da bar sve oboji kad ne mogu koliko zelim po kanalima raznih preseta, pa ima tu nesto ,il ne daju, sto kazu sve se moze sa njom kad bi islo na sve kanale, nem pojma.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 12:21 PM   #26
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
zajebano a vrhunski plugin, cudo nista ne rade oko optimizacije ja sam to primetio odma, il kad sve zavrsim u projektu bar je staviti je na master, povecat latenciju karte i probat neki preset i malo levo desno. da bar sve oboji kad ne mogu koliko zelim po kanalima raznih preseta, pa ima tu nesto ,il ne daju, sto kazu sve se moze sa njom kad bi islo na sve kanale, nem pojma.
Mislim da je to jako puno posla, bar mi je to utisak koji sam stekao iscitavajuci njihov forum godinama.
Problem je u tome sto sami developeri nisu do kraja provalili mogucnosti setovanja parametara tako da je plug podesen da daje najbolji moguci rezultat uz optimalno koriscenje CPU.
Opet kazem, previse opcija i kombinacija. To je, po meni, demo faza iz koje nisu izasli. Jedan od velikih razloga zasto Nebula nije stekla vecu popularnost i masovnije koristenje
Old 16-02-2013, 06:49 PM   #27
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Everbeatz, jel zna? mo?da kako se pona?aju ovi cdsoundmaster plaginovi?http://cdsoundmaster.com/site/cds-so...e/plugins.html
Jel zna? nekoga da ima iskustva sa njima, oni su valjda "powered by nebula" , ja sam probao onaj njihov free revox program i MCI konzolu i meni je to tja... A i čini mi se da malo bagovito rade
Old 16-02-2013, 07:07 PM   #28
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Everbeatz, jel znaš možda kako se ponašaju ovi cdsoundmaster plaginovi?http://cdsoundmaster.com/site/cds-so...e/plugins.html
Jel znaš nekoga da ima iskustva sa njima, oni su valjda "powered by nebula" , ja sam probao onaj njihov free revox program i MCI konzolu i meni je to tja... A i čini mi se da malo bagovito rade
Oni rade preko tog Aqua sistema, sto je u stvari Nebula engine bez mogucnosti podesavanja kakve originalan program ima. Opet kazem, ta Aqua nije podesena da daje max rezultat, nego je optimizovana u pogresnom smislu i mislim da su i 'uhvatili' da ti CDSoundmaster plugova pate od aliasinga jer je engine tako podesen - da bi se to izbeglo treba uraditi odredjena podesavanja kernel sistema i samog engina za kalkulaciju po kernelu za neki primenjeni program.
Ono sto je cool kod njegovih programa je bas to - imaju GUI i nema zamaranja oko setingsa, podseca na 'pravi plugin'
Ja sam mu probao programe i meni nije lose, ali je evidentna razlika kad poteram neki 10 kernel program u full-u i uporedim sa tim soundom iz Aqua.
Cak sam i skinuo skoro taj MCI console program i secam se da se cuje neka zvonjava?? kad odradis neki jaci drive
Old 16-02-2013, 07:32 PM   #29
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Cak sam i skinuo skoro taj MCI console program i secam se da se cuje neka zvonjava?? kad odradis neki jaci drive
Jeste, nesto nije kako treba na tom MCI programu... Za sada odusevljava me ova Vintage Blue konzola za Nebulu, ali j**i ga, samo 7-8 njih mogu da poteram, mozda samo da ih stavljam na grupe... Nakon sto su mi slegli utisi vezani za console emu plaginove, Waves NLS me ne odusevljava recimo, kao sto me i nije odusevljavao u samom startu, SSL mi je mutan, Neve mi daje neke cudne visoke, EMI mi je mastan i okej, ali mu buss plugin ( za emi - mike ) razdrndava stereo sliku... I dalje mi je najjaci sknote stripbuss sto se consol emulacija ali se ni na njega ne oslanjam... Ispade, barem meni, da mi je najbolji onaj Satson, jer su mu metar i filteri lepi, neretko ga u Reaperu koristim za gain kontrolu i filtere bez saturacije... Ali ove Nebula console i tape emulacije bih bas koristio, ali je Nebula na mom sistemu preterano zahtevna... Dok recimo i za NLS kazu da je zahtevan a ja guram bez problema 50-ak kanala
Old 16-02-2013, 08:43 PM   #30
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Lepo je kad neko nađe namenu tim emulacijama, meni je to uvek bilo i ostalo nepotrebno smeće koje mi samo dodaje u miksu svu onu prljav?tinu i odvratno ferceranje koje mi mastering samo po sebi daje, kako da Đani ima jači snimak od Miničevca, -6db RMS je sada standard...

Pre 30-40 godina je to imalo smisla, tada?nji snimci su bili svi -20 db RMS, sada je to besmisleno.
Uz to, nijedna od tih tape emulacija ne daje onu pravu mast, sve je to samo fereranje, pa čak i UAD Studer u koji se svi kunu.

Ali hajde, poje?ću sve ?to sam rekao ako mi neko pusti svoj snimak sa ovim emulacijama koji zvuči ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=OKlwb0-Dyd4

https://www.youtube.com/watch?v=JP1cA5eATfA

https://www.youtube.com/watch?v=kjUY5nGmBis

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules