Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-12-2012, 11:08 AM   #10
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Cubase 7 i jos nesto...

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Probao sam Cubase 7 !!
Sletio na komp par minuta nakon ?to su pustili prodaju i registracije u srijedu oko podneva.

Prvi utisci...
S R A NJ E !!!

Napravili su igračku!
Na iMacu sa 27" monitorom (u rezoluciji od 2500x2000ne?to) mikser izgleda tijesno i nepregledno! Ima nekakvu odurnu foru da kad ide? mi?em preko sekcija na mikseru one se zaokru?uju, kao neki highlight ne?to, i to toliko nervira. Ba? djeluje kao da sam otvorio Magix Music Maker ili takvu nekakvu igračku. Sve je nekako nezgrapno sitno a grafike su prenabrijane. Ma nula bodova...
A sam aran?man je vi?e manje isti. Samo su mo boje promijenili.
Ako vam ne treba taj novi "chord track" onda ga nemojte kupovati!
Napravili su dječju igračku...
Godinama radim u Cubase-u, i jedna od stvari oko njega je da sam se osječao dobro u njemu. Ne govorim o snazi softvera, nego samo o tom nekom grafičkom dojmu i ergonomiji. I pamtim kad su jo? Pro Tools bili onako nezgrapni i ru?ni (verzija 7 i ranije) - tada je ba? bilo fora nadmetati se i hvaliti kako je "moj" softver puno ergonomičniji.
E pa na ?alost sad se to promijenilo. Pro Tools su postali vrlo ergonomični, a i nekako se use proljep?ali, a Cubase je potpuno oti?ao u ku*ac...

A kako zvuči? Isto kao i svi ostali! Ma da i ne zvuči, stavilo bi se pluginove...

Sve u svemu...
?TETA!

Kolega, sad si me definitivno izbedacio...

Ima tu i elemenata tzv. 'smene generacija.' Ovo sto Arthur kaze, stalno nas treniraju da se navikavamo na besmislene i za rad totalno promasene novine, umesto da se koncentrisu na iskoristenje memorije i cpu-a i ergonomiju.
Da se ne lazemo - grafiku je lakse izmeniti i EKOLA! Eto novog proizvoda!

Mi smo, ipak, vecinom ljudi koji su u manjoj ili vecoj meri zakacili analogiju i odgovarao nam je Virtual Studio Tehnology, tj. emulacija poznatog.
Sa novim generacijama (govorim o vecini onih koji kupuju software) to je potpuno nebitno, posto nisu nikad ni videli, ni pipnuli traku, mixer, patchbay..., te im je potpuno drugacija koncepcija ergonomije.

A narod lepo kaze: "Sareno i budali drago..."
Khan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules