|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() kakav je za sinteve...da se napravi par preseta i da se menjaju sa klavijature?
![]() |
#2 | |
Administrator
|
![]()
To sto hoces generalno mozes u bilo kom hostu napraviti (samo treba vidjeti sad koji tebi licno bolje lezi), ako imas dovoljno RAM-a (mada meni nije najjasnije na cemu to zelis tjerati, posto u naslovu pise laptop, a u tekstu PC). Ja sam ti vec otprilike objasnio kako bi to moglo izgledati u temi mobilni DAW:
Quote:
Kao sto rekose ljudi pre mene, samo treba probati odgovarajuce plugine, kako bi vidio da neki ne unosi preveliku dodatnu latencu. Mozda bi bilo najbolje da napises koje bi konkretno VSTi koristio kao instrumente (sintije kako ti kazes) ? Last edited by diviner; 04-12-2012 at 12:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Superoperater
|
![]()
Igrajuci se sa najnovijom inkarnacijom Presonus Studija 2.5, otkrio sam da on lepo u milisekundama ispise vreme kasnjenja za odredjeni plagin. Samo klik na prerformance monitor i sve je tu. To su vremena kasnjenja samih efekata, ne racunajuci kasnjenje kartice. Uglavnom su oko 0.1mS sem za npr Waves Limiter360 (oko 160mS) ili FabFilter Pro-Q sa "maximum latency" modom (oko 500mS)
Oni ugradjeni u Cubase obicno ne pate od velike potraznje za baferom, ali eto, ako te zanima tacno koliko ce da kasni - presonus moze pomoci ![]()
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nisam bio precizan..... mislio sam na laptop pod win7....... nezgodna je opcija to sa Cubaseom i midi kanalima...... meni treba VST host koji ce se bukalno ponasati kao hardwareski modul, gde cu sa mastera pozivati perfomance koje napravim, ali ih mora biti vise od 16....
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Da, kapiram...to jeste ogranicenje!
Problem je u tome sto drugi hostovi najcesce prave sranje sa nekim instrumentima, istim tim koji rade ok u Cubase-u... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
http://www.eareckon.com/en/products/bloxpander-vst-host-for-live-performance.html
Probaj ovo, jos sam ga negde preporucivao (ima i narodnjacka verzija)
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Universal Audio UAD-2 (bez latence)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
a kako je to UAD2 bez latencije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Apollo High-Resolution Interface UAD nema latence
http://www.uaudio.com/interfaces/apollo.html ja imam T.c electronic konnekt 24D takodje radi bez latence cak podrzava i stand alone mod tako da mogu u njemu da setapujem parametre i da ga koristim bez racunara kao mikser preamp uz naravno predhodno namestene efekte |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ohm Studio real time collaborative music workstation | voomighty | Razno | 5 | 07-04-2010 07:15 PM |
real time, stabilnost | Yeahlenn | Computer Hardware | 0 | 04-02-2007 01:04 PM |
Korsicenje VST ekekata real-time na Audigy/Live(KX powered) outputu | alen | Tutorijali | 1 | 23-11-2005 03:41 AM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |
Reverb i kompresor | statusband | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 15-03-2005 10:57 PM |