Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2012, 01:13 PM   #111
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Besplatni protools 10 hd za sve

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Da, ko što su drugi već nagovestili, Elastic audio, i to isključivo on, je jedini razlog zašto dosta koristim PT. Nemam šanse da mixam u njemu, previše me stvari nervira, ali što se editinga i trackinga tiče, te stretch kvantizacije istovremeno, dramatično mi menja rezultate, sa većinom klijenata koji nisu preterano vični preciznom sviranju, a još manje spremni da ih neko satima driluje, i to dok plaćaju na sate.
Pretpostavljam da si ukapirao da je moje pitanje bilo retoričko pošto sam, znajući šta radiš, naslućivao šta je tvoj razlog za korišćenje PT-a. Nego pitah čisto onako, da i drugi saznaju Zato je dobro da ste i ti i Jan napisali čemu vam služi taj program.

Nešto me vuče da odem u off-topic i kažem kako sve to što si pomenuo (i ne na naročito komplikovan način) može i jedan mnogo jeftiniji softver koji Kravadinka često pominje, ali neću

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Pazi. elastic audio je VELIKI mač sa dve oštrice, svašta se nešto gubi, al svašta nešto i dobija koristeći ga.
Znam. Been there, done that. Ali to je duga i druga priča, i nema direktne veze sa Pro Tools, nego sa time stretch-om kao takvim.

@Igor: Pa vidi, za razliku od Kravadinke ja ne pričam o karmi (mada ni ta priča nije bez veze) nego o jednoj prozaičnoj stvari: stabilnosti. Za razliku od Steinberga i ostalih popularnih DAW programa, narodne verzije Pro Toolsa se nisu baš proslavile stabilnošću. Doduše, iz ličnog iskustva imam pravo da pominjem samo PT9, gde je svaka nova generacija cr*cka donosila druge probleme (bar na mašini na kojoj sam ga koristio).

E sad, ako je nekome zaista nužan PT za posao, bolje je da ga plati nego da se zalama sa restartovanjem i ko majmun radi Save As... posle svake treće komande. Kome pak stabilnost nije toliko važna, znači da mu ni taj posao baš i nije toliko važan. Moja dva dinara.

Last edited by awacs; 11-10-2012 at 01:15 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 01:52 PM   #112
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
ako je nekome zaista nu?an PT za posao, bolje je da ga plati nego da se zalama sa restartovanjem i ko majmun radi Save As... posle svake treće komande.
Upravo sam zbog tih anomalija ovaj, ovde gorući narodni PT 10 samo tri
dana nakon instaliranja odstranio iz kompa.

I vratio se na (vi?e nego stabilan) "pilićarski" CuBase 5!
Old 11-10-2012, 02:26 PM   #113
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ne?to me vuče da odem u off-topic i ka?em kako sve to ?to si pomenuo (i ne na naročito komplikovan način) mo?e i jedan mnogo jeftiniji softver koji Kravadinka često pominje, ali neću
Ali ja hocu
Bas sam hteo da napisem da Logic-ov Flex Time ne zaostaje ni malo za PT-ovim AS-om. Probao bukvalno u istom projektu, cimao kolegu (Artur ga zna pa moze da ga pita) da mi on odradi edit u PT-u i dobili smo identicne rezultate (sa svim istim greskama).
Ako ne mozes da priustis PT, Logic i hackintosh je next good thing.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 03:00 PM   #114
quake2
Banned

Ja editujem bubanj u Logicu vec godinama.....editovao i u PT-u, i ne vidim nikakvu razliku....ni u kvalitetu ni u brzini.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2012, 02:54 PM   #115
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Molim vas da se suzdrzite od besciljnih rasprava koji se nimalo ne ticu teme. Topic otkljucan za one koji zele da napisu nesto u vezi teme. Sve ostalo se brise, kao i linkovi prema spoljnim warez sajtovima.
Offtopic prebacen u Pricaonicu i zakljucan, jer nema svrhe dalje se prepucavati...
Old 07-11-2012, 03:29 PM   #116
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

U stanu na kompu koji služi za sve i svašta, stari dual core, 3 gb rama grafička jedva gura win7.... Protools hd za sve, radi bez greške. Donio projekat iz studija i vrtim ga već satima sa motu 828mk3. U studiju isti taj motu 828mk3, a komp tristo puta noviji, bolji, brži, optimiziran daw sve sređeno kako treba..... izbacuje onal šugavi MF..........
Ima li tko kakvu ideju????? Već sam looood !!!!
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 04:32 PM   #117
dadson
Member

dadson's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines View Post
Ima li tko kakvu ideju????? Već sam looood !!!!
Prenesi kućni PC u studio

?alu na stranu, da li si modifikovao dll? Naime na određenim forumima se kunu u modifikovani dll, tipa sve radi bez problema. Ima i uputstvo za mijenjanje tog famoznog jednog bita u dll-u a mo?e da se nađe i patch ako nisi vičan hexeditu.
dadson is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 09:12 PM   #118
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

i u mene jos sve radi s onim prvim patch, vidim izasao novi al nisam ga instal jel stari radi ok, onaj bio 13 mb ovaj sad 124 mb , beta 9 Pro Tools 10.3.2 Patch (beta 9) Mukundas ..probajte pa javte, jel vam progledo PT. pzz
branoy is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 08:08 AM   #119
alen
VIP Member

alen's Avatar

Probao sam sinoc sa tom naknadnom modifikacijom dll-a na kompu kuci i asio4all drajverom,tacnije patchovao taj dll i evo celu noc nisam imao problema.Nisam testirao sve redom nego redovno radio u jednom projektu(stari mcdsp plugovi ferceraju) i nisam imao zapucavanja.Za ovaj patch kazu da radi stabilno samo sa 10.3.0,dva naknadna update-a brljave.Ovo je onaj drugi patch,samo modifikacija dll-a ima i taj veliki od sto i nesto MB ali valjda taj ne radi kako treba,nisam probao.

Last edited by alen; 08-11-2012 at 12:13 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 12:11 PM   #120
alen
VIP Member

alen's Avatar

edit

Last edited by alen; 08-11-2012 at 05:52 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules