|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
jBridge pomaze cak i tu, jer otvarajuci 32bitne plaginove van adresnog prostora Cubasea x32, omogucava 4GB po procesu (to jest - po plaginu) Npr. 2 x Kontakt plagin, svaki pun sa 4GB, ostalo je jos memorije - do 128 GB, pravio bi na HDDu virtuelnu memoriju, ako nema fizicke... Jedino sto mi se kod jBridgea ne svidja, jeste onaj njegov odvratni prozor, pa cak i kad se stavi da je integrisan, on ipak otvori onaj prozor ispod... Nista strasno, do duse...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 16-09-2012 at 06:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam zbog 64bita presao na Reaper x64 evo vec 2-3 meseca.
I sve radi kao podmazano, plus kada pukne (a to se retko desava) reaperov bridge jer koristim neke x86 pluginove, onda pukne samo bridge, vi mozete da nastavite da radite u Reaperu, ili jednostavno saveujete ugasite Reaper pa ga ponovo upalite sve je tu... Da ne pricam sto sve akcije izvrsava munjevito i sto se munjevito podize. Jeste da se na Steinbergu osecam kao na domacem terenu, a u Reaperu kao u gostujucem, ali dok ne skupim lovu da kupim najnoviji Cubase, Reaper sasvim zadovoljava, mozda se i totalno priviknem na Reaper, dosta toga sam customizeovao kako meni odgovara u njemu, u tom slucaju platicu i licencu za Reaper i bas me briga... Za sad jos uvek nisam siguran da li cu ostati trajno na njemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Već smo pominjali na par mesta, ali Reaper je toliko uozbiljio da se sada čini besmislenim davati po 500 Eura za svaki drugi DAW, ako Reaper za dva glavna update-a košta 50 Eura.
Ja sam kupio Pro Tools 10 zbog gomile starih projekata i zbog neke navike, ali sam takođe kupio i Reaper 4 koji mi je u 90% vremena u opticaju, nosim se mišlju da se skroz prebacim i formalno, iako jesam tehnički u potpunnosti, jer Reaper je tako daleko ispred u nekim stvarima, da se prosto čine nedostižnim ovim dinosaurusima od Pro Tools i Cubase. Odavno je jasno da svaki DAW radi istu stvar i da je ta rasprava glupava, ali otvaranje 10 prozora da se dođe do plugin-a u Cubase, kao i grozomorne boje i kontrasti, pa onda katastrofalne VI performase u Pro Tools-u, a sve to za 10 puta više para od Reaper-a koji i jedno i drugo i treće i dvadesettreće radi podjednako dobro, čak i bolje, nema opravdanja. A gde je podizanje Reapera za dve sekunde, stabilnost, brzina, optimizacija, software od 6mb, mogućnost prilagođavanja svakome, jednostavnost, tehnička podrška, mogućnost rada na slabim mašinama i prastarim konfiguracijama, snimanje na USB ili bilo šta drugo i tako redom... Jan, zašto koristiš 64bit verziju, ipak je glavnica pluginova 32 bit, samo pojedini moraju biti otvoreni u 64bit zbog memorije, a njih otvaraš uz pomoć bridge-a, nema potrebe za komplikacijama... Last edited by kravadinka; 16-09-2012 at 10:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
E pa izgleda da nisam dovoljno upucen, ali ja mahom koristim x64 plaginove, samo nesto sitno od softube-a tipa CL1B kompresor i jos jedan bundle koristim od x86 plaginova...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Znaci moram taj Reaper poceti da ucim, a? ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|