|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Uh,jesam...proguglacu malo o tome,pa cu pitati sta mi ne bude jasno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Balanced_audio
...i za svašta ostalo slobodno koristi Vikipediju, ima jako puno o "sampling rate, bit depth, dither,microphones (dynamic/condenser)", itd,itd,itd... Kucaš termin na engleskom i dodaš "audio" i uglavnom se nađe sve... Nemoj misliti da ako znaš šta koji termin znači da znaš i za šta se i kako koristi, to je samo fundamentalno štivo... Ako ne znaš engleski, bar nešto, odmah zaboravi sve...! Moj savet je isto tako da se ne zalećeš sa kupovinom, jer je isplativost prilično "na dugačkom štapu"... 90% ljudi koji kupe opremu vrlo verovatno neće isplatiti uloženo, čak i ako dobro rade posao. Stvar je kretanja u krugovima, animiranje okoline da sa tobom radi, što takođe sa sobom nosi i određeni način života itd, i nije usko povezano za skupoću opreme ili način i kvalitet rada... Dakle, ok, spucao si lovu, imaš lepu igračku, ali sada polako i pametno... Čitaj rumski, čekiraj sajtove, pitaj konkretne stvari pa polako... Srdačan pozdrav! ![]()
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Procitao sam sinoc i jutros dosta o balansiranoj vezi sta je zasto sluzi i po kom principu funkcionise,gde se koristi,jasno mi je sada,razumeo sam da mi treba jedan kabl XLR to 6.5mm jack,s tim da kabal bude stereo,tj trozilni sa tri konektora na 1/4" jacku-u (TRS) da bi veza koja ce se uspostaviti bila balansirana.
Znam Engleski,ne perfektno,ali znam ga poprilicno,a za reci koju ne znam tu je Google Translate... ![]() Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
VIP Member
|
![]()
@Dragan88
Razmotri i ovaj komad: http://www.focusrite.com/products/mic_pres/isa_two/ edit:izvinjavam se,nisam video da si vec pazario ssl
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 14-06-2012 at 07:03 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ovo mi nikako nije jasno. P.S Citam ovaj tred i ne verujem ![]() Savet za buducnost: Soba, rezija, monitoring pa sve ostalo...
http://soundcloud.com/drasko-popovic http://www.youtube.com/user/madmuzzy84?feature=mhee Last edited by MUzzY; 26-07-2012 at 12:33 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Hteo sam da ka?em da bih pre uzeo recimo UA Apollo Duo i jo? ne?to "bez veze" poput Mbox Pro 3 nego npr. Lynx Aurora 16. Odnosno, pre bih uzeo ne?to ?to ima neizvikanu konverziju, ali zato ima neke druge stvari (DSP, pa čak i poneki preamp za nedajbo?e hihat, drum room, takve "gluposti"). I pre bih uzeo RuDaw nego "pravog" Mac-a. Valjda je iz ostalog dela mog posta bilo jasno da bi se radilo o malom studiju. Negde mora da se ?tedi, pa bolje da se ?tedi na konvertorima (po?to razlike zaista nisu toliko drastične) nego na npr. kablovima. Uostalom, imao bih valjda pravo da se zaje.em sa svoje pare? ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Naravno
![]() Generalno njegova takatika za opremanje studija je "z'brda, z'dola" tako da je svaki za.eb u najmanju ruku ocekivan ![]() Vise sam se zacudio da bi neko ko ima dosta iskustva najpre stedeo na konverterima? Decko nije ni spominjao Auroru ali s'obzirom da je puk'o ozbiljne pare na SSL-a koji jednostavno nece iskoristiti do maksimuma jako dugo vreme (i dalje ne verujem da se odlucio za jednokanalni channel strip, makar to bio i SSL, al' dobro...), konverteri su mu jako bitni. Ja bih kao minimum tu uzeo nesto iz RME palete... Mozda i MOTU. Razlike su dovoljne da sam odmah shvatio zasto Aurora kosta toliko koliko kosta... Poseben clock gen. takodje... itd. Enivej, posto ga je taj SSL izasao koliko i sve ovo sto mu je predlozeno, dalja prica je izlisna. Najpre treba da sredi sobu i reziju. P.S I ja bih uzeo RuDaw pre nego mac pro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Clock generator - va?na stvar, naravno! Ali, u momentu kom bih morao da odlučujem o prioritetima (po?to negde mora da se ?tedi - mali studio, a snimanje pravih instrumenata, blabla)... Vi?e para bih dao na sve ono analogno u lancu koji se nalazi pre A/D i posle D/A konvertora nego na same konvertore (incl. poseban clock gen). Dakle - mikrofoni, preampi (BEZ EQ-a, kompresora i ostalih gluposti), kablovi, zvučnici, prostor. Pa "glupo" napajanje 220V... Moguće je ?iveti (i raditi) sa "prosečnom" digitalnom opremom ukoliko do nje dolazi "pouzdan" signal i ukoliko se ona slu?a u "ljudskim" uslovima. Ali ne bih da kenjam previ?e. Kapiram da kapira? o čemu govorim, kad-tad će i Dragan88 ukapirati da je mogao da kupi dvokanalni John Hardy M1 umesto jednokanalnog SSL Channel Stripa. ?to bi rekli: svaka ?kola se plaća. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
SPL Channel One mod. -problem | FrankoPanko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 18-07-2015 09:38 AM |
Acousta 10 channel ??? | mozart554 | Analogija | 1 | 26-11-2011 11:31 AM |
SPL Channel One Premium | Ruah | Recenzije | 1 | 11-07-2011 12:18 PM |
SSL X Alpha channel | Era | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 17-07-2009 10:16 PM |