|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
@muzzy:
Da ispravim nesto druze, nismo se u prici jasno skapirali, pa da to razjasnim... Tema je bass, jel', pa sam ja spomenuo piezo kroz dobar preamp mesan sa zvukom magneta kao zanimljivu stvar, pa se onda umesala prica o piezima za akusticne gitare sto je sasvim druga prica, pa je postalo malo nejasno o cemu zapravo pricamo... Ja sam mislio na ovako nesto, npr: http://www.carvinworld.com/customshop/bassfeatures.php Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam probao snimanje bas gitare sa AKG D112, ili kako ga drugacije zovu, "jaje".
Mikrofon koji se najbolje pokazao. Probao sam i sa senhajzerom E602, ali mi je neuporedivo bolji zvuk izlazio sa AKG-om. Sad, sve to zavisi, od gitare do gitare, od pojacala do pojacala, od muzicara do muzicara. U svakom slucaju, nikakav DI ili preamp ne moze da izvuce toliko prirodan ton kao ovaj AKG. Last edited by igor_harris; 09-09-2012 at 10:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Mislim na to da imas 2 identicne trake bas-a. Jednu na kojoj ces da primenis neki obilk saturacije/distorzije i drugi "clean". Jos bolje ako si snimao bas amp (mikrofonom, ne direct out iz amp-a) i DI u isto vreme. Grupises ih i dalje tretiras...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by Nemania; 25-07-2012 at 02:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
I praksa i standard. A i kad ne bi bila praksa, trebalo bi da postane.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ja bih izbegao ozvuku gitare ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Za?to? Da u?tedi? kanal?
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
gitare i bass gitare??? | pehliwan | Nik?a Brato? | 2 | 05-02-2011 09:13 AM |
snimanje bass gitare FOTO THREAD | quake2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 21-12-2010 04:08 PM |
D'n'B - Drum, sub bass, hard bass i ostali elementi | Dardy D'n'B | Produkcija Elektronske Muzike | 16 | 02-09-2010 09:04 AM |
snimanje bass gitare mikrofonom | SandRob | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 17-02-2005 11:08 AM |