Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2012, 02:38 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: os x 10.7 i pt9hd?

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
Vjerujem da imate pravo..ali samo mi odgovorite:
a) kako da funkcionira midi mixer
b) gdje ubacivat txt u midi zapis i sihronizirat
c) gdje mu je napr. opcija da u list editoru čekiram "even tipes" i itd.
RTFM (http://www.reaper.fm/userguide.php):

Crtl+F> MIDI volume
Ctrl+F> lyrics
Ctrl+F> event list

Samo dve stvari da napomenem: Reaper nije ni Cubase ni Pro Tools. A kapiram da je ova tema otvorena zbog ovog poslednjeg softvera koji sam naveo.

S te strane, Kravadinkino pominjanje Reapera ima smisla (pošto korisnicima Pro Toolsa može da olakša borbu sa virtuelnim instrumentima), a tvoje flame-ovanje istog baš i nema. Da ne pominjem to što i nije baš previše potkovano činjenicama (ili makar tvojim ličnim iskustvom, pošto i sam kažeš da si ga "poslao direkt u koš").

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 08-06-2012 at 02:41 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2012, 08:19 PM   #2
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
RTFM (http://www.reaper.fm/userguide.php):

Crtl+F> MIDI volume
Ctrl+F> lyrics
Ctrl+F> event list

Samo dve stvari da napomenem: Reaper nije ni Cubase ni Pro Tools. A kapiram da je ova tema otvorena zbog ovog poslednjeg softvera koji sam naveo.

S te strane, Kravadinkino pominjanje Reapera ima smisla (po?to korisnicima Pro Toolsa mo?e da olak?a borbu sa virtuelnim instrumentima), a tvoje flame-ovanje istog ba? i nema. Da ne pominjem to ?to i nije ba? previ?e potkovano činjenicama (ili makar tvojim ličnim iskustvom, po?to i sam ka?e? da si ga "poslao direkt u ko?").

Pozdrav,

Vasa
Hvala na obja?njenju Sad mi je sve jasno ko pekmez..i neću vi?e zadirat u ono ?to ne razumijem.. Lepo ti se ja dr?im Cubasea i sve ok.
Old 08-06-2012, 08:49 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
...i neću više zadirat u ono što ne razumijem.. Lepo ti se ja držim Cubasea i sve ok.
To si mogao i bez cele ove prdnjave koju si napravio

Pozdrav,

Vasa
Old 09-06-2012, 10:40 AM   #4
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
To si mogao i bez cele ove prdnjave koju si napravio

Pozdrav,

Vasa
Ali ja jo? uvek nisam dobio odgovor kako DA funkcionira
midi mixer
Dakle ne KAKO se otvara ..NE kako ga podesit već kako da funkcionira.
Dakle onako poljoprivredno> MIDI mixer kad mu pomićem one gumbiće gore dolje..ne trza ..ne ?ljaka..ne reagira. Za?to?? Jedno tri puta sam install i deinstal ćisto da sebe zaj.... ali nič.
To je bila poanta
Old 09-06-2012, 11:22 AM   #5
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Dobro, hajde sada lepo i polako objasni mi tačno šta želiš da postigneš, ali molim te budi jasniji da bih mogao da ti pomognem.

@Moritz
Sad su svi tu negde sa cenom, malo previše to sada košta kad se pogleda Reaper, osim nekih nedostataka koje ljudi iz Cockos-a jako brzo rešavaju i slušaju korisnike, zaista nema razloga davati 10 puta više za Pro Tools ili Cubase.
Znam da je kod nas malo patološka situacija pa kad se kaže Cubase svi misle da je free pa je to jako bitan faktor u ovakvim pričama, ali ako ćemo o realnosti gde se software plaća kao i svaki drugi proizvod, ljud u spoljnom svetui definitivno mnogo razmišljaju pre nego donesu odluku.
Znam da nije baš za ponos, ali ja sam platio i Pro Tools 10 i Reaper, Redmatica Keymap Pro kao vrhunski software, nadam se da će jednog dana sve u mom kompjuteru biti plaćeno.

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 09-06-2012 at 11:33 AM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2012, 12:50 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Čovek verovatno hoće standardne MIDI kontrole (Volume, Pan, trt-mrt) na kanalu. Insert FX >> VST >> ReaControlMIDI (Cockos). Pa Enable sve šta hoće, pa tako redom... Ne znam šta tu ima da "ne funkcionira", osim ako nije dobro podešeno (ili nije Enable-ovano)? Makar mene sa Kontaktom nije zezalo sad kad sam probao (pošto inače ne koristim MIDI Volume, Pan i tako to...)

Sad, da li je to "komforno" i user friendly"? Pa naravno da nije, ali to je cena ideje da svaki kanal može da bude i STEREO i MONO i audio i MIDI i Instrument Track i FX Return i Folder i to u isto vreme, da sve može da se šalje svuda i da kontroliše bilo šta. Odnosno, to je cena softvera koji nije baš čista "konfekcija".

Uostalom, zašto je toliko teško napraviti Template pa krenuti od njega? A kome je teško i navikao je na nešto drugo, pa ko mu brani da radi u tom programu na koji je navikao??? Šta mu je sad Cockos kriv što ne razmišlja isto kao on???

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 09-06-2012 at 12:54 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2012, 04:39 PM   #7
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Da, da, vidiš nisam to nikad koristio na taj način, taj midi mixer je veoma neprecizan, ima pokret od 1 do 127 i ne može da se poredi sa audio mixerom kad su sitni pomeraji u pitanju, što je i logično, ako simuliramo violinistu, odakle njemu na violini Pan i Volume, ima čovek Expression i to je to, kasnije kao i u realnom svetu sve na mixeru. A Expression se svakako programira...

Aj sad ovako, ja na svaki kanal stavljam novi Kontakt i sve ostale multi instrumente pa ne znam, ali zar Reaper mixer ne šalje i ne prima midi kanale takođe, šta se dešava ako se na osam kanala svira midi i svi se šalju na deveti u Kontakt multikanalno, jel to čovek reče da mu ne radi?
Nisam kod kuće pa ne mogu sam da probam.
Inače ReaControl je vrlo lepo rešenje, prvi plugin u lancu, sa njim se sve lepo kontroliše, nije baš i da nije elegantno.

Kad smo kod elegancije i navike, tražim da transponujem sve kanale odjednom i posle sat vremena traženja alata za to pritisnem Shift+0 i automatski svi kanali odu gore za polustepen, midi, audio, šta god. Nakon toga (kod mene) Shift+Alt+3 za Consolidate i to je ro.
Brain reset before starting a new DAW!

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 09-06-2012 at 04:43 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules