|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ah da, zaboravih jos jedan detalj da napomenem:
Sta god da sam ubacio, ili prikljucio na moj komp (nije vazno koji) sve je odmah radilo bez ikakvih drivera ili slicnih gluposti. ne znam kako, samo znam da mi komp ima sa strane nacrtanu kao neku vockicu, koja je malo "zagrizena"... Znam i za postojanje nekih malo manje prijatnih vocki karakteristicnih za P.C. a najpoznatija je "kiselo grozdje" Srecan rad!!
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Čika Slobo, to je razumljivo, ti ?ivi? od toga ceo ?ivot...
Ovim ljudima su većinom roditelji "kupili mir u kući"... Samo su neke stvari postale relativno dostupne a nekad se krvarilo i za mnogo manje od toga... I to ne znači da su sada oni krivi ?to je tako... Ne ka?em da mi se sviđa ?to je tako... ![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Hteo sam samo da naznacim da vise nema onih "elitista" kako su ih nazivali. Jednostavno ta "vocka" je sada mnogo dostupnija nego sto je bila, i mislim da sve ono zezanje oko ucitavanja operativnog sistema na pogresnu platformu, vise ne vredi, i ne isplati se, jer se za malko vise para nego sto kosta dobar "apotekarsko-bankarski" racunar moze kupiti (cak i na kredit) sprava koja je pouzdana, doterana, sa predivnim ekranom od 27 inch, koji je vise nego HD (2560X1440) koji sam vredi vise od 100.000 din, i na kojoj sve sto se nakaci radi, bez problema, trazenja drajvera po netu, dovijanja i lukavstina, tako da covek moze da se usredsredi na muziku, a ne na sredjivanje necega sto uopste i nije predvidjeno da tako radi, zar ne?
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
I nije istina da je razlika parsto eura. Sad imam ruDAW XTM, a ovakav Mac Pro si ne bih mogao priu?titi ni za dvostruko vi?e love. Da, doslovno. Ne ka?em ja da Mac općenito nije sigurnija opcija... Definitivno jest. Imam MacBook Pro i znam za?to... Ali da je puno dostupniji? Pa ba? i ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Sve se ja slazem ali ti zaboravljas da se u Srbiji tesko zivi i da neko prezivljava sa 25 000din.
Drugo ako se bavis muzikom verovatno imas mac pro koji kosta pff ... a za 500 evra kuciste napravis koje dere svaki mac. Ako stavis Mac i Win da sve radis legalno onda su tu negde.Legalno sve nabavis,platis win, placas servisiranje itd,ali poenta je u tome sto to u SR radi mozda 2-3% korisnika Windowsa.
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Po mom misljenju, danas je 27" iMac gotovo no-brainer sto se tice 90% studijskih poslova (ako ti ne treba PCIe), narocito sa pojavom Thunderbolt periferija (recimo u mom iskustvu Thunderbolt RAID disk nakacen na Mac Mini sa SSD-om je ekstra zgodan za audio/streaming disk, mnogo brzi nego tipicni interni diskovi na mom PC-u ili starom Mac Pro-u). Elem, ode sve u advocacy, ali mislim da je ranija poenta bila da nema svrhe kalemiti OS X na sklepani PC - stavi Windows i vozi Cubase/whatever, muzika je bitna. OS X sigurno ne treba coveku koji ima vremena za takve avanture. Da mu treba kupio bi Mac-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Hmm hoces da kazes da na macbook air bolje radi cubase ili dj traktor nego na PC-u koji je sklapan za 1000$ ??
![]()
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ili recimo u mom poslu je jako bitno imati Final Cut Pro (barem trenutno)... A često samo za neki import-export. A samo za to se ne isplati kupovati mac pro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ESI Juli@ | nvelja | Kupujem/trazim | 0 | 03-11-2010 08:18 AM |
PreSonus izbacio nove drajvere | dejankuki | Computer Hardware | 0 | 05-02-2010 04:31 PM |
gde da nabavim drajvere za LUNU | Insomnia Studios | Computer Hardware | 3 | 30-06-2009 10:56 PM |
Giga Studio 3 .... nece, pa nece | OFF | Audio Software | 10 | 15-06-2005 09:58 PM |
Molim pomoc za Kx drajvere | alexsa1 | Computer Hardware | 2 | 22-05-2005 12:04 AM |