Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 17-04-2012, 07:00 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: mo?da

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Misli? i ćorava koka ubode neko zrno? Mo?da, ali retko.

D?oni je upravo primer da je za najbolji zvuk potrebno veliko znanje. On ga je uvek imao, i to u mnogo različitih oblasti.
Dzoni i Azra su UVEK imali KRSH zvuk !! Tu nema sta da se kaze...bila je samo neka energija na pocetku, ali to je danas SVE smesno...( a o zvuku i pijano / polunarodnjackom pevanju - sto neko rece- necu ni da pricam!!)

A o kom znanju to pricas??
DaBear is offline  
Old 17-04-2012, 07:54 PM   #2
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Dzoni i Azra su UVEK imali KRSH zvuk !! Tu nema sta da se kaze...bila je samo neka energija na pocetku, ali to je danas SVE smesno...( a o zvuku i pijano / polunarodnjackom pevanju - sto neko rece- necu ni da pricam!!)

Onom koje sigurno ne mo?e da stane u jedan offtopic. Pričaćemo kad bude tema o Azri.
Old 17-04-2012, 08:04 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pa dobro, u odnosu na većinu rok gitarista onog doba Džoni je odlično svirao (akustičnu) gitaru, uspevao je da spakuje više od dva akorda u pesmu (za razliku od gomile novotalasnih "kompozitora"), a i pročitao je poneku knjigu u životu.

Pozdrav,

Vasa
Old 17-04-2012, 08:23 PM   #4
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
a i pročitao je poneku knjigu u ?ivotu.
A poneku i napisao, tačnije petnaestak.
Old 17-04-2012, 11:27 PM   #5
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

I, sta je tema? Evo ja amater zelim da moj rad zvuci mnogo ozbiljnije! Ocekujem savet. Pa se neko "narugao" od ozbiljnijih.
Pa najbitniji saveti su upravo receni na humoristicki (ajde da kazemo negde i podrugljiv nacin).
Ko to shvati. Taj je Talentovan!
PS: Sve uzivotu sto sam naucio (mada ne znam mnogo), naucio sam od starijih koji su me zajebavali!

Last edited by LACKY; 17-04-2012 at 11:29 PM.
LACKY is offline  
Old 20-04-2012, 04:22 PM   #6
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Pa dobro, u odnosu na većinu rok gitarista onog doba Džoni je odlično svirao (akustičnu) gitaru, uspevao je da spakuje više od dva akorda u pesmu (za razliku od gomile novotalasnih "kompozitora"), a i pročitao je poneku knjigu u životu.

Pozdrav,

Vasa
Verovatno se salis kad pricas o gitaristima toga doba i jednog Krleta, Husu,
RM Tocka, Vlatka, Lipovacu, Jelica, Dzindzera, Boceka i ostale ajkule, ti poredis sa Dzonijem koga su ismejavali zbog njegovog loseg sviranja gitare...
Svi ti gitaristi koje sam nabrojao su imali daleko kompleksnije stvari od doticnog, a o zvuku da ne pricam..
Pa Huso iz Parnog Valjka mu je svirao gitare na prvom albumu, producirao ih, a mislim i na kasnijim ostvarenjima..
A to koliko je on knjiga procitao, to su vec druge stvari za forume o knjizevnosti.
Mogli is offline  
Old 20-04-2012, 05:13 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Verovatno se salis kad pricas o gitaristima toga doba i jednog Krleta, Husu,
RM Tocka, Vlatka, Lipovacu, Jelica, Dzindzera, Boceka i ostale ajkule, ti poredis sa Dzonijem koga su ismejavali zbog njegovog loseg sviranja gitare...
Pa pominjao sam "većinu (domaćih) rok gitarista", a ne bih rekao da su ovi koje si nabrojao "većina".

Nisam se ?alio, radi se samo o tome da ja gitaru u okviru rok muzike do?ivljavam drugačije od tebe. I da, u tom smislu D?oni ?tulić je po meni bolji gitarista od nekih koje si pomenuo (makar od D?ind?era, Vlatka i Zeleta L). A opet nije bolji od Vedrana Bo?ića, Borisa Belea i Gorana B. Sad, to ko mu se smejao... ljudi vole da se smeju drugima, makar često ne bili svesni toga da su sami jo? sme?niji. Nisam ni ja bolji, da se razumemo.

Quote:
Svi ti gitaristi koje sam nabrojao su imali daleko kompleksnije stvari od doticnog, a o zvuku da ne pricam..
Pa Huso iz Parnog Valjka mu je svirao gitare na prvom albumu, producirao ih, a mislim i na kasnijim ostvarenjima..
Bogami, Hus je (koliko mi je poznato) svirao samo na singlu "Balkan" i nije učestvovao na prvom albumu. Njihova saradnja nije ba? potrajala, ?to i nije čudno.

Quote:
A to koliko je on knjiga procitao, to su vec druge stvari za forume o knjizevnosti.
To je stvar op?te kulture i ne mora da ima mnogo veze sa knji?evno?ću, ali mo?e da ima veze sa pisanjem tekstova za vlastite pesme.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Jebote, zaboravih da pomenem Antona (Partibrejkers, jel' da). Sramota

Last edited by awacs; 20-04-2012 at 06:56 PM. Reason: P.S.
awacs is offline  
Old 20-04-2012, 07:52 PM   #8
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
P.S. Jebote, zaboravih da pomenem Antona (Partibrejkers, jel' da). Sramota
Njega ne mora? ni da pominje? - podrazumeva se!

Meni je posle D?onija omiljeni gitarista Dragan Gu?van. Vedrana Bo?ića na?alost nisam slu?ao koliko je trebalo, ali sad kad moj frontmen učestalo nastupa sa njegovim frontmenom moraću malo obnoviti gradivo.
Old 20-04-2012, 08:47 PM   #9
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

... Dobri ste momci! Meni mozete pricati o kompresorima, ali o sviracima i pevacima sigurno ne. Njemu je Huso svirao i producirao prvi album, jer Dzoni jednostavno lose svira gitaru. Ali nije njemu samo Huso pomagao, vec i Fuma iz Parnog Valjka i Mladen Juricic iz Filma. Uostalom, potrazite to na Wikipediji.
Ko ce postati NEKO, o tome odlucuje NAROD, a taj narod se kupi dobrim tekstom i polunarodnjackim pevanjem. Nas narod voli narodnjake, zato je i Dzoni redovno svirao i obradjivao izvorne i starogradske pesme. Tekst je osovina koja pokrece motor, pokrece pesmu.... Goran Bregovic je bio talentovan gitarista, ali len da vezba. Medjutim, po mom ukusu, on je za klasu jaci i originalniji tekstopisac od Marine Tucakovic. Njegove tekstualne teme su potpuno neocekivane.
A njega niko ni ne spominje po tom pitanju.
Mogli is offline  
Old 20-04-2012, 09:27 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
... Dobri ste momci! Meni mozete pricati o kompresorima, ali o sviracima i pevacima sigurno ne. Njemu je Huso svirao i producirao prvi album, jer Dzoni jednostavno lose svira gitaru. Ali nije njemu samo Huso pomagao, vec i Fuma iz Parnog Valjka i Mladen Juricic iz Filma. Uostalom, potrazite to na Wikipediji.
Ma znaš kako, ne treba mi Vikipedija, imao sam taj album, a u to vreme sam baš voleo da čitam šta piše na omotima ploča. Taj album je producirao Drago Mlinarec. Što uostalom možeš da proveriš na http://www.discogs.com/viewimages?release=771277

Quote:
Ko ce postati NEKO, o tome odlucuje NAROD, a taj narod se kupi dobrim tekstom i polunarodnjackim pevanjem. Nas narod voli narodnjake, zato je i Dzoni redovno svirao i obradjivao izvorne i starogradske pesme.
Mislim da je Štulić obrađivao "narodnjake" prevashodno zato što ih i sam voli. A bio je dovoljno lud da se ne stidi te svoje ljubavi, mnogo pre nego što je "etno muzika" postala IN u "urbanim sredinama". A baš su ga mnogo voleli ti urbani likovi.

Quote:
Tekst je osovina koja pokrece motor, pokrece pesmu.... Goran Bregovic je bio talentovan gitarista, ali len da vezba. Medjutim, po mom ukusu, on je za klasu jaci i originalniji tekstopisac od Marine Tucakovic. Njegove tekstualne teme su potpuno neocekivane.
A njega niko ni ne spominje po tom pitanju.
Pa vidiš, Bregović nije baš od onih muzičara koji se kurče time kako "nikad ništa nisu pročitali, a ništa im ne fali" (upoznao sam par takvih). Slušao svakakve muzike, prelistavao svakakve knjige, maznuo šta mu treba, napravio svoj (pametan) spoj svega toga - odličan 5. Otprilike isto važi i za Đonija Š.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 20-04-2012 at 09:46 PM.
awacs is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules