|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Kad smo tu.... da li je neko probao onu AT 2500 sa dve membrane (kondenz i din)......?
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Yep...! Odličan mic, babaroga! Jedan zajeb doduše: Problem je što retko kad možeš obe (kapisle) da koristiš. Mislim, po(j)enta jeste to što su fazno "perfektno" složeni, samo nekako, empirijski, nikad ti ne trebaju oba na istoj poziciji, pa kažem uglavnom jedan ti mnogo više treba nego drugi,ili još "srpskije" : jedan uvek bude sranje, i onda i pored toga moraš i "treći" (fizički drugi) mic da stavljaš... ![]() Daje veoma jak output, pa ponekad mixeri koji nemaju "obaranje" preampa (dakle ne gaina na istom, već samog preampa) mogu imati "problem"...što je zajeb u live slučajevima... ...kao ja sa Onyx-om, koji baš trpi, al' džebi ga... Tonski, sa druge strane je veoma dobar, jbmlg, ja sam nekako fan AT, pa sam malo i pristrasan, ali ima ujednačen ceo spektar i svašta možeš iz njega izvući... Koristan mic, ali ipak košta, mamu mu, a mlađi "dinamički" brat isto tako dobro radi, pa mi je nekako bolji...! Iskreno, moram da priznam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
http://www.rumski.com/forum/showthre...hlight=subkick
Ja sam ga napravio od nekog starog zvučnika mislim ( 8" Akai ili slično ) i od tada ga ne prestajem koristiti. Napravio sam jo? jedan od istog zvučnika a za probu i jedan od Blaupunkt suba cca 15". Znači nikako ne vrijedi da veća membrana radi bolje ( kao sub kick mikrofon ). Taj sam raskopao a ostavio dvije 8" ice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam trenutno zadovoljan kombinacijom Audix d6 unutra i kocka d12 napolje, ali ne na rupu
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hvala na komplimentu ![]() Zvučnik sam fiksirao ?arafima, s time da je sa unutarnje strane ljepljena ?perploča na opnu. Na?alost nemam fotki sa procesa rada, ali ponavljam, ovo nije neki ultra zaj***ni poduhvat. Naravno da mo?e i drajver bez shell-a, i ljudi to koriste učestalo, ali meni je iz praktičko / estetskih razloga ovako bolje. Glavni benefit kori?tenja subkicka u trackingu je to ?to daje instant rje?enje; -?to zbog manje kompresije koja se javlja zbog impadance mismatchinga, -?to zbog relativno lakog faznog poravnavanja sa ostatkom majkova (zbog hi-cut@100-150Hz te "zaobljenosti" zdravog signala)
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Uh, šećeru... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Kod samogradnje sub kicka nitko ne spominje vrlo bitnu stvar...pasivnu skretnicu za zvučnik (low pass filter). Producenti koji su davno prvi počeli koristit NS10 kao sub kick mikrofon zvuk je prolazio također kroz skretnicu koja je ugradjena na bas zvučniku (1,8 mH u seriju i 10 UF u paralelu) da bi se odrezao sav ne?eljeni zvuk srednjeg i visokog spektra već pri samom usnimku.
Moj sub kick izgleda kao da su ga pravili rusi za vrijeme hladnog rata, ali slu?i svrsi i ima ugrađenu skretnicu kao i regulator izlazne impedance! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Dobar posao!!! ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@FrankoPanko
Kako si složio promjenu izlazne impedancije? Jel može neka shemica? I sad si mi dao super ideju za stalak kad sam vidio tvoju fotku!!!
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Hej Shot,
evo ti sa jensenovog sitea najjednostavniji način rje?avanja levela i impedance. Shema je od njihovog reampa, a ti uzmi u obzir samo onaj dio poslje trafića (2 potenciometra) i to je to. Stvar funkcionira. http://www.jensen-transformers.com/as/as092.pdf Ali, opet, meni se čini da je upravo ta razlika u otporu (i naravno veličina membrane)zaslu?na za veliki uspjeh ovakovog načina snimanja bas bubnja. U zadnje vrijeme sam se mnogo igrao na svojim preampima sa ulaznom impedancom, i efekat je sličan onome kao kod "safe mismatchiranja" gitarskih pojačala (glava) sa zvučnicima različitih otpora. 1.razlika u levelu 2.kompresija 3.blagi nedostatak presence-a (tamnije zvuči) ..a to sve je za kick super, IMHO! Masa ljudi vani ga za?arafi golog na stalak te drito u dobar preamp (Taylor Hawkins/Foo Fighters).
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Basshunter kick | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 70 | 29-07-2009 03:19 PM |
kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 09:37 PM |
Kick, Kick i Kick | Alen@l5 | Audio Produkcija - Tehnike | 131 | 19-09-2008 10:09 PM |
Bass+kick | Eon | Vlado Georgiev | 6 | 25-02-2005 07:52 PM |