Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2012, 01:32 AM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Drawmer S3

Ja sve neću da se javljam, kojekude, maltene svaki post na analogiji se završi pičkažom ili mojim postom, a već mi se "najebalo sunca" zbog toga...

Sada ću da nastupim malo ekonomski, jer bar za to "imam papir"...

Postoji nekoliko ČINJENICA vezanih za S3... :

To je AKTUELAN proizvod i IMA GA U PONUDI u svim relevantnim evropskim trgovinama.
To znači da ima svoje tržište!
To znači da ima i svoju publiku i korisnike!
Cena istog opisuje klijentelu!
Dakle, u osnovi nije za ljude koji nisu imali ništa nikad, osim PC/Mac, DAW i miša i tastature, i verovatno nije za "popularnu" muziku, koja je samo 10% ukupne napravljene, proizvedene muzike (ako i toliko)!
(ali, eto, može...)

"...and that's all i have to say about that...!"
(Forest Gump,1994)

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 08:31 AM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Sve je tacno sto su svi rekli....
Drawmer S3 nije "zapalio svet'..napravili su odredjeni broj komada i sad pokusavaju da ih prodaju ! Ta firma je poznata po samo 2 - 3 proizvoda..sve ostalo - pokusavaju da nabodu nesto, ali im ne ide!

Po meni su takve sprave za mnogo iskusne korisnike, kji vec imaju oveci studio i ovece iskustvo, iko sto ekoh mogu da dozvole sebi da "sprze' tolike pare na neki hardware...danas...u danasnjoj klimi u kojoj se nalazi muzika i studio biznis!

Glavno pitanje je koliko ce proci vremena dok se ta investicija ne isplati ???
Da li ce to biti kroz neki autorski rad koj je "provucen" kroz taj multiband ili kroz neki session tipa (40 Evra za celu pesmu - all inlusive)...pitanje je sad!

Nekad je najbolji savet posavetovati nekoga da NE kupi nesto!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 09:36 AM   #13
nikolaivanic
Senior Member

Malo o multibandu (behr.. ali je pristup slican)
http://www.harmonycentral.com/products/118260

again, don't plug it in and expect it to do anything other than make things sound worse. If you don't have compressor experience, don't buy this. But if you use a compressor and find it irritating how the highs get duller when it's compressing a lot in the lower frequencies - that is one common place where a multiband compressor can be far superior to regular compression.

No way you're going to understand this box without spending a full day or two with the manual and the unit hands on in front of you with audio pouring through it the whole time following tutorials and researching on google about multiband compression. And even then you will almost guaranteed misuse this box for quite some time until you really understand how to use it. You MUST manually adjust all parameters every time you change how you're using it. Even if you save your great setting as a preset, if you are tracking bass through it (for example) you'll find that if you play a little differently on a different song, different range of notes, different fingering/picking attack, different song style, whatever, you'll need to adjust stuff to make the most of that. It's the same as using a simple stomp box compressor, but with several more parameters to adjust, multiplied by 6 channels. So expect to spend probably 10 times as long AT LEAST adjusting this before getting the amazing sound it is capable of. That last bit is true whether experienced or not with multiband compression.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 12:10 PM   #14
mozart554
Member

mozart554's Avatar

Da na neki nacin svi su(smo) u pravu
@ DaBear slazem se sa cinjenicom da je deawmer uradio 2-3 sprave i to je to
Sad nesto pokusavaju ali sve je to dronjava k....

Ja licno mislim da bas tako treba da bude ovaj forum.(mada ponekad begate sa reme ali eto)
Nedavno sam razgovarao sa jednim vezano za dual 1176 i ssl4000-clonovi.
Momak mi reko ma sta ceti to kad ces kome to da prodas(ja nisam kupio da prodam a sjedne strane je u pravu) i eto ja ga nisam poslusao ;-)) i ne kajem se jel sve radi ko TOP!! ;-) za dzabe pare

@Big Bockie ma ti mozes bre sve ovde ...ali nemoj da preteras ebga svugde te ima
Covece smanji malo ;-)))
Pozz
mozart554 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 02:17 PM   #15
alen
VIP Member

alen's Avatar

Neverovatno koliko cesto se zapitam jel ovo forum ministarstva za finansije ili muzicara...
Old 06-04-2012, 03:11 PM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

pa dosta je bilo prica kako je NEOPHODNO imati SSL ili NEVE za hit !!!
A posle se ispostavi da UOPSTE NIJE BITNO!!

A mnogo (naivnih i nestrpljivih) "producenata" se zaleti, pozajmi pare i napuni studio sa skupim spravama (koje odmah izgube na ceni)!!

Ja nisam, imao nikoga iz tog posla da me posavetuje - sve sam prelomio preko mojih ledja i mog dzepa...Sta je lose da se to iskustvo prenese drugima???

Bez finansija nema muzike ! Od cega se kupuju kompjuteri i oprema?
Od para !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 03:45 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ja nisam, imao nikoga iz tog posla da me posavetuje - sve sam prelomio preko mojih ledja i mog dzepa...Sta je lose da se to iskustvo prenese drugima???

Od para !!

Pozdrav,

Vasa
Old 06-04-2012, 04:07 PM   #18
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Toplo hladno i obrnuto, ja ti savetujem da ako imas merak na spravu kupi i ne razmisljaj jer merak nema cenu, iz licnog iskustva ti pricam, sve sam kupovao iako digitalija uveliko caruje, poslednje sto sam uspeo da kupim je Neve 1271 koji sam prepravio u 1292 pre amp, i znas sta uopste se nisam pokajao to je zvuk do jaja i razlikuje se od svega sto sam cuo do sada i sto imam, a imam dosta toga i sto kosta skuplje. Jebe mi se za nove sprave koje zvuce kao kanta u odnosu na vintage sprave (cast izuzecima naravno ali to je od 4 hiljade pa na gore). Ako mozes i imas para kupuj u ime ljubavi prema poslu koji volis i kojim se bavis! zasto da ne, a ako nije tako onda nemoj vec poslusaj savete
Braca is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 04:24 PM   #19
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa dosta je bilo prica kako je NEOPHODNO imati SSL ili NEVE za hit !!!
A posle se ispostavi da UOPSTE NIJE BITNO!!

A mnogo (naivnih i nestrpljivih) "producenata" se zaleti, pozajmi pare i napuni studio sa skupim spravama (koje odmah izgube na ceni)!!

Od para !!
Naravno,sve se slazem.Ako govorimo o pretenzijama ka "hitovima" i isplativosti ulaganja u alat radi dolazenja do rezultata...Ali ima i ona druga strana gde se nalaze gear frikovi kao i vecina nas koja je "odrasla" na kompjuterskim simulacijama i nije imala prilike raditi sa opipljivim uredjajima.Ti imas zavidnu karijeru iza sebe i kroz ruke ti je verovatno proslo sve i svasta i svoje skole si platio.Mnogi od nas nisu,ja recimo bih svaki dinar ulozio u hardware,koji cu verovotno jednog dana rasprodati i okrenuti se samo racunaru...ali jbg.ima to nesto,ta neka draz hardwera u kojem bas nisam imao prilike uzivati.I nije mi zao dati kintu za to(kad je imam).Evo recimo nedavno sam pribavio hardwerski gate(ds201),koji mi realno tukiju ne treba,i iako ga recimo fabfilter proG jede za dorucak u mnogo cemu,ipak mi nekako draze da vrtim te dugmice.Pa verovatno dok se ne zasitim ili ne krenem se boriti sa vremenom i sve to raditi iskljucivo zbog kinte.Bar si ti to sve prosao,ne uskracuj nam zadovoljstvo.a zadovoljstvo kosta...
Respect!

Last edited by alen; 06-04-2012 at 04:27 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules