![]() |
Drawmer S3
Cao
zanimame gore navedeni S3 multiband compressor Dali neko koristi ovu spravu i sta mislite o njoj pre svega za masteting bih da je koristim !! Ili pak nesto drugo do 4.4,5k€ Pozz i hvala |
Re: Drawmer S3
Niko nista ?? Ili nevalja ovo cudo :-)
|
Quote:
Drugo - MNOGO JE SKUPO !!! Trece - Ukoliko ne zaradjujes €5-6.000 mesecno od muzike (svakog meseca) NE TREBA TI !! Uopste! Sve to moze i software da odradi (i bolje !!) A ne treba ti ni jedna druga sprava..pogotovo za mastering. Cuvaj pare i vezbaj miksanje! |
Ne slazem se sa softwer verziom ali dobro svak ima svoje
Mislim pitam eto bas zato sto je skupo dali ga neko koristi kako radi itd...a koliko ko zaradjuje isto nije bitno. nemora da znaci da samo oni koji zive od muzike mogu smeju ili treba da ga kupe ;-) to bi bilo "sem schumachera niko nesme da vozi ferrari" pozz |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Bilo je na forumu stotine situacija u sekciji "na prodaju"- gde ljudi prodaju jako skupe sprave koje su kupili iz raznih pobuda i posle se ispostavilo da "to nije to" ili im "ne radi posao" itd... Ljudi (generalno) ocekuju mnogo od skupih sprava i u 99% slucajeva se razocaraju. Uostalom, idi i probaj i videces i sam...:D |
e pa zato je forum..
znam to i ja iz iskustva sto ljudi ocekuju mnogo od skupih sprava bio sam jedan od njih moram da priznam ! definitivno znam da NE Postoji "carobna"sprava ali hteo sam samo da cujem misljenje vase koji ste je mozda imali..a mozda se pitas zasto bas taj komp.zato sto sam ga nasao veoma povoljno a nemam mogucnosti da ga probam, 1,daleko-2, covek koji prodaje nema kako da ga ukljuci/prikljuci i da provuce nesto kroz njega kako bih ja cuo njegov rad ! .-( jer nije iz sveta muzike vec samo prodaje.. nije da mi treba ali volim da pitam uvek pre nego sto nesto uzmem po onda k...a eto malo komplikovano i bezw. pozz |
Epa na ovom forumu moze da ti se desi da tako nesto pitas, i da cujes dezurne znalce koji sigurno tu spravu nisu probali ili testirali, ali zato si i dobio prijateljski savet da ne trosis pare badava. Doduse neki saveti su jako dobri tipa "vezbaj mix" sto je stvarno odlican savet.
Bolje ti je da preformulises pitanje i saznas da li to neko ima u nekom studiju, pa se lepo uputi tamo i probaj spravu. Mene jedino nervira sto ti saveti tipa imas sve softverski stvarno nisu korisni a nisu ni fer prema proizvodjacima dobrih sprava, nedaj boze da izmisle emulacije kutija-monitora, pre ampova i mikrofona da vrede, najebali smo ga tek onda, jer tu vidim odmah i kraj muzike, kao sta ce ti to pa sve je izmisljeno i sve je odsvirano. |
@mozart554
Dobro ti pisu ljudi... cuvaj pare:) doduse i ja sam nabavio multiband kompresor, malo opremljeniji (5 ili 6 bandova, digital,) i dosta losiji/jeftiniji (Behringer ultradyne) jedva cekam da cujem mix sa njega ali generalno veoma mali broj ljudi zna da to namesti da radi kako treba, narocito na kompletnom mixu. Ukoliko se zeznes, steta je mnogostruko veca nego sa obicnim kompresorima, procitaj malo po forumima. Probaj neki softverski multiband kompresor, uradi par mikseva preko njega i vidi kakva je dobit i prenosivost mixa. U sonaru ima dobar multiband, ne secam se naziva. I mozda da nadjes neki studio koji ima multiband kompresor i probas spravu da steknes utisak o cemu se radi. |
All times are GMT +1. The time now is 03:10 PM. |