Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-03-2012, 04:19 PM   #11
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: USB/FW+multy core+W7 RESENJE

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Sorry nisam te ispratio... koje drugo ?

Podeshavanja u biosu su po defoult-u nameshtena na shtednju koliko je meni poznato...
Tako da sve onda pada na ovu jednu izmenu...

Ako u biosu nije podeshena "shtednja" onda nema nishta ni od pikinga, samim tim
nema ni shta da se podeshava...

Ishod u oba sluchaja je isti, samo je pitanje nachina sa kojim dolazimo do njega...
Cekaj, hoces da kazes da se u biosu i taj core parking podesava ? Kad sam rekao da ce neko da istrazi sta je C1E i slicna boranija, najvise sam mislio na tebe, tj. ocekivao sam da ces da uletis sa nekim objasnjenjem, kad ono - i tebe mrzi Dakle, ipak cu morati da guglam

Vec sam rekao da mislim da su podesavanja u biosu iskljucivo vezana za power saving u smislu dinamickog smanjivanja napona i underclockovanja. Evo da olaksam - postoje C1E C2E i C6E, pored starih S3 i S1 protokola za power-saving. Sta koji znaci - priznajem - pojma nemam, ali cu pogledati (opet ako se niko ne bude setio da to uradi pre mene)

Dakle - u principu je moguce namestiti da se procesor uspori ako se ne koristi i da smanji i napon, a opet da ne parkira svoja jezgra... Znaci, nema veze sta je u biosu setovano (treba proveriti ovo)

Malo mi je nelogicno da se ljudi zezaju sa core parking registry setovanjima, ako se to sve lepo u biosu pogasi, ili ako se podesi agresivna power-saving shema. Ponovicu - mislim da je to "hardkodovano" u sam Windows 7 i da se ne moze drugacije ugasiti, ali treba to jos uvek potvrditi. Cini mi se da sam na ovakvu tvrdnju naleteo jos kad sam se bavio time - ali tada nisam obracao paznju preterano, skinuh ono programche i to je to.

U dosta foruma podrske raznim DAWovima upravo ovo preporucuju kao bitan tweak, pored ostalih (i Khan je valjda mislio na te ostale - tipa gasenje drugih power saving opcija, raznih servisa za net i sta znam sta jos ljudi vole da urade na svojim super-duper DAW radnim stanicama 2000 XXL turbo...)

Last edited by psionic; 07-03-2012 at 04:24 PM.
psionic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules