Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-02-2012, 01:20 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Paul Frindle - istine i mitovi o digitalnoj obradi zvuka

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Sla?em se, ali ipak tvrdim da (pričam o reverbima i ITB) svaki plug koji sam probao pre ili kasnije dodje do tačke kada počne da "jede" osnovni signal i muljavi...
... a mo?e? i da proba? da prilagodi? svoj način rada digitalnom dobu, tj. da iskoristi? neke prednosti rada sa pluginovima. Na primer:

Nije vi?e toliko nu?no da se reverbi koriste kao AUX efekti. Čak i debelo podprosečne ma?ine poput moje (Athlon 64 X2 4200+ ) mogu da poguraju podosta instanci svakakvih pluginova.

Mo?e? recimo da insertuje? reverb na kanal dobo?a i da na kraju doda? jo? jedan kompresor. Na primer: EQ-(kompresor)-reverb-kompresor... pa da vidi? kako i "sirotinjski" ITB reverbi postanu gu?ći, a signal ne "tone u miks". Nekad bi ti za to trebala kamara para, danas je "just a few clicks away". Novo vreme, novi običaji.

Quote:
Ne raspirujem ITB/OTB dreku, ok, radi se kako se radi, to je nu?no zlo, toga ima u svim sferama i zanimanjima,već upravo ovo ?to čika Arthur veli.
Ma, to nije nikakvo zlo, a kamoli nu?no. Niko nikome ne zabranjuje da snima bend direktno na dvokanalnu traku. Ili da ide u studio i snimi i smiksa ceo album za 100-150 sati (uobičajena balkanska praksa iz 80-ih za ogromnu većinu bendova). To je odluka koju donose sami autori, i ako negde postoji neko "zlo" ono je u njima a ne u svetu oko njih.

Quote:
I opet ka?em, mi sada ne bi pričali o ovome da je sat rada ostao plaćen čak i 50? a ne 200?...!
E sad jo? da mi ka?e? kad je i gde (na "ovim prostorima") studijski sat bio 200? (ili bar 200 DM) pa da se ubijem ?to su me celog ?ivota lagali

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules