Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2012, 10:02 PM   #1
quake2
Banned

Default Re: Revolver Studio, iz temelja

Nastavak sledi,sutra preko gipsa ide osb itd...
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 03:58 AM   #2
soundman
Member

Sta drzi ovu kamenu vunu ovako lepo i uredno na plafonu i koja je debljina iste ?

Je l se plasite da li ce ova gipsana ploca da rezonuje ?

Kakvo je ovo resenje u uporedbi da ste npr stavili duplo vise vune , neki azmafon a onda samo neku tkaninu preko ?

(imam vrlo slabo znanje u okviru akustike pa ne zamerite)
soundman is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 07:05 PM   #3
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Sta drzi ovu kamenu vunu ovako lepo i uredno na plafonu i koja je debljina iste ?
Kamena vuna je 10cm,120kg/m3.Uglavnom drzi sama sebe jer je secena malo preko mere i kada se zaglavi sasvim lepo stoji dok je gips ne pokrije.Tamo gde nije htela da stoji,uleteo je po koji ekser ali kucan visoko da ne bi posle lupkao po gipsu.

Quote:
Je l se plasite da li ce ova gipsana ploca da rezonuje ?
Nema sanse.Gips ionako ima nisku rezonantnu frekvenciju a pored toga iznad njega je kamena vuna koja ga denfuje

Quote:
Kakvo je ovo resenje u uporedbi da ste npr stavili duplo vise vune , neki azmafon a onda samo neku tkaninu preko ?
To bi bilo slabije resenje i vise bi zvuka curilo napolje a prostorija bi izgubila na zapremini,da ne pricam da bi bilo skuplje a neefikasnije.Tek kada je posle dva sloja gipsa legla i osb ploca,prostorija je dobila vrlo pristojnu izolaciju.Posle osb ploce ce doci jos jedna viseca konstrukcija.Posle testova cu odluciti kakva ce biti ali ovde je najverovatnije,posto je u pitanju samo vocal booth dovoljan jos jedan viseci apsorber preko cele prostorije sa 10cm airgapa.Testiramo posle izrade kompletnog rostilja,za sada je vrlo vrlo tiho unutra.

Last edited by quake2; 02-02-2012 at 07:20 PM.
Old 02-02-2012, 01:41 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Nastavak sledi,sutra preko gipsa ide osb itd...

A što onda gips?

Mislim, pitam samo...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 07:19 PM   #5
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
A ?to onda gips?

Mislim, pitam samo...
Mora Matori....da je isao samo osb to bi bilo preslabo i curelo bi i napolje i unutra pomalo.Moglo bi tu da se radi ali to ne bi bilo to i onda dzaba sav trud.Po meni je kombinacija osb-a i gipsa do jaja,reci ce vec verovatno i Nenad i Boggy nesto na tu temu mada je vec pisano o tome.Ja mogu samo ovako sa lica mesta da kazem da je ovo vrlo ozbiljna podloga za sada i nema greske kada su moje potrebe u pitanju,a nisam bas neozbiljan,jedina greska je ako sam istu izolaciju mogao dobiti za manje para.
Old 02-02-2012, 08:38 PM   #6
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Pa sasvim odvisno koliki soundproofing ?eli? odnosno treba?, kao ?to vidi? kod Mike Valeta koristili smo gips/mdf/gips samo kao unutra?nju podkonstrukciju, to je soba u sobi i obzidana je sa ciglom napunjenom maltom, plivajuči pod... no za njega to radi dosta dobro a ako bi bio na jo? kakvim kritičnijim mjestima prilagodili bi se razmerama a ako bi bio na selu, u ?umi... opet, odvisno do situacije i koliko treba?.

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 10:10 PM   #7
quake2
Banned

Na svu srecu kod mene nema mnogo buke, niti cu kome da smetam,na odlicnom sam mestu,6-7min od centra n.s.-a,na 30m od glavnog puta a opet u tisini.Cini mi se da je sto se tice pod konstrukcije to to,znacu sutra.Pozzzz
Old 02-02-2012, 11:00 PM   #8
NLP
Moderator

NLP's Avatar

no eto dobro, samo popazi na urbanistički plan (na opštini pogledaj) kroz godine koje dolaze... to se prerado dešava ako si tako "blizu", ne bi bio ne prvi ne zadnji!
... ali ako dobro razmislim, verovatno još uvijek možeš naknadno "pojačati" soundproofing.

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 11:41 PM   #9
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
no eto dobro, samo popazi na urbanistički plan (na op?tini pogledaj) kroz godine koje dolaze... to se prerado de?ava ako si tako "blizu", ne bi bio ne prvi ne zadnji!
Da,da....nezgodno bi bilo da mi naprave neku gradjaru pored kuce i svaki dan vozaju kamione i bagere.Ali,opet kazem, na srecu nema sanse.Sve su nove kuce oko mene i nezgodno je mesto za te neke poslove koji bi mi smetali a pogotovo za zgrade,postoji samo jedna u okolini od kilometra.Moj plac je na takvoj poziciji da je malo i odvojeniji od ostalih, tako da ni fizicki nemaju gde da mi smeste nesto bucno.Najveca briga je bila da ja ne budem taj koji ce snimajuci neki bubanj u sred noci uznemiravati ostale ali i tu sam sada dosta miran.
Quote:
Originally Posted by NLP View Post
... ali ako dobro razmislim, verovatno jo? uvijek mo?e? naknadno "pojačati" soundproofing.
Mogu ga u slucaju potrebe pojacavati uvek,mislim na plafon....i sa donje i sa gornje strane,a zidovi ce u proseku biti debeli bar 70cm,tako da tu nece sigurno nikada biti problema.
Old 03-02-2012, 12:54 AM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Mora Matori....da je isao samo osb to bi bilo preslabo i curelo bi i napolje i unutra pomalo.Moglo bi tu da se radi ali to ne bi bilo to i onda dzaba sav trud.Po meni je kombinacija osb-a i gipsa do jaja,reci ce vec verovatno i Nenad i Boggy nesto na tu temu mada je vec pisano o tome.Ja mogu samo ovako sa lica mesta da kazem da je ovo vrlo ozbiljna podloga za sada i nema greske kada su moje potrebe u pitanju,a nisam bas neozbiljan,jedina greska je ako sam istu izolaciju mogao dobiti za manje para.

Right on man, fuck yeah!

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules