Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2012, 04:35 PM   #1
soundman
Member

Default Re: Wavesovi brandirani plugsi

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Urei 1178 (stereo verzija "srebrnog" 1176).
Mislim da nije. Slagacu jer ne znam dovoljno, ali valjda gde su u 1176 trafoi, ovde nisu.(neka se javi neko iskusniji)

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Recimo, "nekad" si gomilu stvari usnimavao sa kompresijom, ?to će reći da si u startu svirao/pevao kroz kompresor, pa si morao da svira?/peva? interaktivno sa njim.
Ja to i dan danas radim. Prosto je lakse posle raditi sa plagovima. Naravno, potrebna je odredjena kilomteraza i nekoliko upropascenih trekova
soundman is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 04:58 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Mislim da nije. Slagacu jer ne znam dovoljno, ali valjda gde su u 1176 trafoi, ovde nisu.(neka se javi neko iskusniji)
Ma ne treba ti niko iskusniji, mo?e? to i na Internetu da pronađe? Urei 1178 zaista nema trafoe, kao ?to ih nema ni 1176 Revision H (iz kog je inače izveden 1178). Ali eto, 1176 Revision H se ipak zove "1176", i mada nije cenjen kao ranije revizije to je ipak jedan jako dobar aparat.

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Ja to i dan danas radim. Prosto je lakse posle raditi sa plagovima. Naravno, potrebna je odredjena kilomteraza i nekoliko upropascenih trekova
Naravno. Ustvari potrebno je podosta upropa?ćenih trackova, ali sve to ulazi u cenu učenja. Najgore (ili najbolje) od svega - i mene je digitalna tehnologija razmazila i učinila sporijim, ali mi je bar zabavno. A po?to para ionako nema, zabava nije naodmet

Pozdrav,

Vasa
Old 26-01-2012, 06:53 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ev jedno pitanje ne vezano za temu, tu ste svi pa ce bit i kratak odgovor, na brzinu, sta je bolje?

1. uzmes npr 8 Vsti traka, i sve su na 0db, i uradis neke tragove, svi bacaju preko 0db al limiter je na masteru naravno,
ili
2. sve te kanale smanjiti na minus 20db, i kasnije na glavnom master kanalu staviti maximizer limiter i to i napucat do 0db.??

cisto to za sabiranje, digitalizaciju? jel onda bolje dise komp i sabire kad je sve tise? a ne svi kanali u piku, ili onda ima vise prostora za jos kanala i za prodornost u mixu ?
branoy is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 07:12 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pa, to su dva različita pristupa i sumnjam da ima "boljeg"... Takvi su - kakvi su.

Lično, mix dr?im u rasponu (bar se trudim da tako od prilike bude) izmedju -10 i -5 db, pa posle dodajem pre svega na uvo koliko treba "dotezanja" , obično oko 4-5-6 db, jer mi nekako ti end limiteri i to, najlepse rade u tom rasponu. Sve preko ili ispod mi se obično ne dopada...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 07:29 PM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

samo navedite o kakvim decibelima pricate. dBFS?
Old 26-01-2012, 07:30 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post

Lično, mix dr?im u rasponu (bar se trudim da tako od prilike bude) izmedju -10 i -5 db, pa posle dodajem pre svega na uvo koliko treba "dotezanja"
To je to sto kaze Bockie, mada ne znam za vas ali ja u procesu miksa osim na drum grupi ( i to ne uvek) uopste ne koristim limiter, i tu na drum grupi samo pipa do 1-2 db gain redukcije. A inace kad radim "mastering" ja ne znam za vas, ali koji god limiter da gurnem preko 3 db gain redukcije, odma mi sve zvuci daleko odvratnije. Stoga neretko ako se trazi glasnoca imam 2 razlicita limitera jedan za drugim, to u zadnje vreme radim...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2012, 07:48 PM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Zasto li se rasprava o brendiranim Waves plagovima rasirila na raspravu ko kako radi

Vec rekoh da ne volim kombo plaginove tipa Kramer Vocals i tome slicno, ali zato CLA 76 i CLA2A i 3A koristim radije nego UADove, iako ih imam. Bolje mi rade, ali obavezno treba gasiti analogni switch, jer izmedju ostalih efekata (neki jedva osetni flutter zvuk na 50/60 herca) dodaje bezvezni shum, koji se posle propustanja kroz neki drugi comp (npr na grupi) dodje u nivo cujnosti. Naravno, moguce je gejtovati sum, ali eto, ima ga, treba paziti...

U poslednje vreme, spektar plaginova mi se sveo na Waves CLA i Hibrid seriju, FabFilter i DMG Audio... Poneki UAD i obavezno VSS3...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules