Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-01-2012, 11:56 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Soundcraft ghost

Quote:
Originally Posted by skansi View Post
Meni Ghost osobno nikad nije legao i dosta sam se mucio iz njega izvuci nesto sto bi "zazvucalo". Za moj ukus pretaman i muljav u donjim midovima i nekako tvrd da ne kazem harsh u visokima. Ne znam. S druge strane radio sam cak i promjenu op ampova po svim kanalima (AD 275 i BB 2604) i tad je zazvucao dosta bolje, ali svejedno, mislim da sa danasnjim plugovima i soundom koji se moze dobiti ITB, ghost lagano kaska. Prije desetak godina kada su plugovi i software bili dosta losiji, mozda je ghostov eq i master sabirnica bili nesto sto se moglo nadmetati. Danas ne. Midi mute automatizacija je isto poprilicno nebitna-imas samo mute automatizaciju bez fadera. Jedino sto je bilo zgodno je da se mogu midi mapirati prva 4 sub fadera pa mogu posluziti kao fader automatizacija za DAW. Ali opet, kupis faderport za 100 eura i imas puno vise od toga.
S druge strane Smokva, koji je jedan od najboljih miksera i tonaca u Hrvatskoj, dan danas koristi Ghost(makar prelazi na Sapphire koliko cujem). Medjutim on ga je toliko modificirao da njegov ghost uopce nema veze sa izvornim. Da ne kazem koliko je stotina sati proveo prepravljajuci i istrazivajuci kako da ga poboljsa. Da mu je u startu bio dobar, sigurno to ne bi radio.

Eto, to su ukratko moja iskustva...pozdrav.

Sa jedne strane se slazem sa ovim!

Sa druge strane, pre 10 godina ( a uzimajuci u obzir i "tadasnju" muziku) je i sama muzika, namena iste i nacin rada bio debelo drugaciji!
Dakle, stvar se svodi na to sta covek zeli da postigne, koji zvuk "trazi"...!

Ako se trazi neka zestoka "elektronika", mega dens-hop-brain-drain-dvomesecni hit, apsolutno se gubi vreme i novac, jer ta publika nikada nije ni ocekivala takav zvuk, i prosto... ..."you're preachin' to the wrong choir"...!

Isto tako postoji nesto sto se zove "nacin rada", a debelo utice na rezultate istog, kao sto mu dodje "GUI" teorija, pa ce neko, prosto jer radi u "drugim" uslovima (koji se u ovakvoj postavci, razlici - ipak znacajnije razlicito percipiraju) dati drugacije rezultate...!

Po(j)enta je da , ako nekome TAKO odgovara, ima potpuno i suvereno pravo da tako radi, pa ce vreme pokazati da li je u pravu! To se doduse moze primeniti na sve zivo i postojece, ali ne menja cinjenicu da jeste tako...!

Opet se vracamo na "nema boljeg nacina", vec - ako je tako tebi bolje i lakse da proizvedes dobar rezultat...neka tako i bude!!!

Price o "ne moze" i "pogresno je", u ovakvim slucajevima salju ljudi sa nedovoljno iskustva...!

Poz'

Last edited by Bockie; 02-01-2012 at 12:29 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules