|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Uglavnom... kada sam kupovao, L22 kostao je oko 750EUR, i jedva sam ga uvezao (distributeri nisu do tada culi za tu kartu)... sada je veoma povoljan i preporucujem ga... makar se napravio problem zbog PCI. Drajvere mu redovno apdejtuju, i trenutno uspesno radi na XP X64... sto u mom slucaju ne mora da znaci nista, jer meni radi, a ja nisam producent ![]() Ja i dalje uspesno odolevam "napretku" i imam RuDAW ONE godinu dana star, sa PCI slotom, zamolio sam Divinera da mi obezbedi takvu plocu (imao sam i drugih zahteva ali oni nemaju veze sa ovom temom ![]() Od vremena od kada su mi govorili da PCI vise nece postojati, proslo je bar pet godina, i taj slot i dalje postoji, teze je naci plocu, odnosno nema je u svakoj samoposluzi, ali mislim da se jos uvek moze naci. S obzirom na moj nacin koriscenja iste, meni se isplati cak i da nabavim polovan ispravan racunar samo da bi mi napajao i inicijalizovao L22. S obzirom da L22 ima i jos DODATNE digitalne interfejse (S/P DIF, AES/EBU), te se sve moze prerutirati kroz te interfejse na analogne na samoj karti. Treba imati u vidu da postoji puno kartica kojie cenom prevazilaze najskuplji PC racunar a kojih NEMA u PCIe, jer su starije... tako da je cela migracija na PCIe sporija nego sto bi tvorci PCIe mozda zeleli da bude. Svakako, Lynx L22 je, s obzirom na cenu, trenutno povoljnija varijanta (sa polovnim PC) umesto raznih eksternih (samo) DAC i ADC interfejsa sa AES3, i eventualno FW ili USB (Benchmark, Lavry, itd)... kad se preracuna. BTW, imaju dosta uspesan i posecen forum, pa mozes da procunjas, skoro da sam siguran da im je vec neko postavio slicno pitanje.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 19-12-2011 at 12:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna karta_predlozi | Dissolved. | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 21-08-2011 06:42 PM |
zvucna-pitanje | masala | Computer Hardware | 3 | 30-04-2008 10:52 AM |
pcmcia zvucna | OFF | Computer Hardware | 4 | 24-06-2007 02:35 AM |