Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 19-12-2011, 12:43 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Zvucna 2-In_2-Out

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Ocekivao sam od vas preporuku za L22 jer znam sa foruma da posedujete istu.
Da, u pravu ste, nista je jos uvek nije prevazislo po kvalitetu ali veliki problem je sto je PCI, za neku godinu nece vise postojati PCI standard a i moja ploca trenutno ne poseduje isti.
L22 je po ceni dosta ispod 800.eura (http://www.artistsystems.net/mex/art...t=153&art=5574 )
U igru ulazi i Lynx TWO-A koja je nesto preko 800.eura.
Ali taj PCI ?!?!?

Da li vi mozda imate neku informaciju kad ce brend Lynx izbaciti nesto u PCIe verziji ?
Imaju "nesto", ali to je samo 16-kanalni AES in/out u PCIe verziji, i nesto mi ne izgleda da ce time vise da se bave, posto su sada izbacili monstruma Hilo koji koristi USB... (Hilo vise puta prevazilazi tvoj budzet) ali ko ce ga znati...

Uglavnom... kada sam kupovao, L22 kostao je oko 750EUR, i jedva sam ga uvezao (distributeri nisu do tada culi za tu kartu)... sada je veoma povoljan i preporucujem ga... makar se napravio problem zbog PCI. Drajvere mu redovno apdejtuju, i trenutno uspesno radi na XP X64... sto u mom slucaju ne mora da znaci nista, jer meni radi, a ja nisam producent ... jedino ne primecujem nikakve probleme koje ranije nisam imao...

Ja i dalje uspesno odolevam "napretku" i imam RuDAW ONE godinu dana star, sa PCI slotom, zamolio sam Divinera da mi obezbedi takvu plocu (imao sam i drugih zahteva ali oni nemaju veze sa ovom temom ).

Od vremena od kada su mi govorili da PCI vise nece postojati, proslo je bar pet godina, i taj slot i dalje postoji, teze je naci plocu, odnosno nema je u svakoj samoposluzi, ali mislim da se jos uvek moze naci. S obzirom na moj nacin koriscenja iste, meni se isplati cak i da nabavim polovan ispravan racunar samo da bi mi napajao i inicijalizovao L22. S obzirom da L22 ima i jos DODATNE digitalne interfejse (S/P DIF, AES/EBU), te se sve moze prerutirati kroz te interfejse na analogne na samoj karti.

Treba imati u vidu da postoji puno kartica kojie cenom prevazilaze najskuplji PC racunar a kojih NEMA u PCIe, jer su starije... tako da je cela migracija na PCIe sporija nego sto bi tvorci PCIe mozda zeleli da bude.

Svakako, Lynx L22 je, s obzirom na cenu, trenutno povoljnija varijanta (sa polovnim PC) umesto raznih eksternih (samo) DAC i ADC interfejsa sa AES3, i eventualno FW ili USB (Benchmark, Lavry, itd)... kad se preracuna.

BTW, imaju dosta uspesan i posecen forum, pa mozes da procunjas, skoro da sam siguran da im je vec neko postavio slicno pitanje.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 19-12-2011 at 12:58 PM.
boggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules