|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 | |||||
Moderator
|
![]()
Samo treba da procitas sta si napisao i da se prisetis da li si ikome na opisani nacin uspeo da namestis subwoofer a da on bude zadovoljan i da mu miksevi izlaze bolje nego samo sa NS10, sto se lako da proveriti. Ako nisi to nikada do sada uradio, onda nemoj siriti "savete" koje ni sam nisi proverio u realnosti, da funkcionisu, nego izlazes neku "teoriju" koja je jasna samo tebi....
Kako da zna da mu treba kasnjenje? Koliko je to kasnjenje? Quote:
Sta treba da slusa/gleda/meri da bi pronasao najbolje kasnjenje? Gde vidi? Sta gleda? Kako izgleda "najbolje"? Kako to bass ide napred? Quote:
Koga da baci? Koga da vrti? Koliko malo? U kojim granicama? Kako ce to da proceni? Sta treba da gleda/meri/slusa? Quote:
Kako "smanjuje jacinu na fq"? ( i sta si uopste hteo da kazes sa tim?) Quote:
Pa ne moze bilo koja niti bilo koja vrsta... a ponajmanje "neka vrsta"... Samo se neki filtri sabiraju u ravan odziv... sve ostalo je nemoguce uskaditi da bude ravno... O kakvim "eventualnim pikovima ili rupama" pricas? Ako ces "poravnavati" odziv prostorije ekvilajzerom onda procitaj: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35381 pre nego sto pokusas to da uradis. Quote:
Kako proveriti merenjima u polusredjenoj sobi? Provera miksanjem je vec druga prica... i mozda jedina stvar s kojom se slazem u tvom postu.... posto i sam zastupam taj metod. Ali ocekivati od producenta i miksing inzenjera da na sluh uskladjuje odziv subwoofera u sobi sa postojecim parom zvucnika, to samo trgovci rade ovde u Srbiji... Ako ocekujes od njega da nesto meri... hm... nek ti kaze sam. - Ako je merenje u pitanju, onda treba opisati metodu merenja, kao i sta se meri i koji su ciljevi cele te price... tako da sa tvojim "opisom" kako to on treba da uradi... moze u najboljem slucaju da izgubi vikend na avanturu sa subwooferom, i da na kraju opet ne bude bolje nego samo sa NS10. - Da dodam jos i to da je neophodno da se kontrolna soba sredi akusticki veoma dobro (bass tretman) da bi uopste mogli da pricamo o subwooferu i da bi uopste mogli da razmisljamo da stignemo do kraja avanture, te opravdamo utroseni novac za subwoofer. Prema tome, sad sam ti napisao puno KONKRETNIH pitanja, koja su ostala nejasna, posledica su NEKONKRETNOG odgovora, koga si dao, Pri tom mi zamerka nije bila na nacin visekanalna audio kartica, nego na metodologiju koja je, najblaze receno, vise nego zbunjujuca.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 15-12-2011 at 12:27 AM. |
|||||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Par pitanja u vezi opreme | PathFinder | Audio Produkcija - Osnove | 5 | 07-02-2011 04:52 PM |
Savet za kupovinu zvučnika | RIA | Monitoring | 14 | 28-01-2010 12:24 PM |
Neobično povezivanje zvučnika (Boggy, pomagaj)!!!!! | awacs | Monitoring | 16 | 17-07-2009 12:41 PM |
Pitanja u vezi kvaliteta sirovog vokal traka B-1 + TU mic100 | cipela | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 07-03-2005 08:55 AM |
nekoliko pitanja u vezi slushalica | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-05-2004 01:20 AM |