|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 14-11-2011 at 06:57 PM. Reason: formulacija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-11-2011 at 07:47 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Inače, simpatično mi je to medijsko batrganje na?ih "stručnjaka" za turizam, mislim, čudno mi je da se uop?te neko ovde setio Srbije kao zemlje u kojoj hrana ne miri?e na stiropor, plastiku i resto naftne derivate. Druga je stvar ?to brendova koji bi bili pokriće za ovakvu reklamu prosto rečeno nema. Svaki prosečan građanin pre će se setiti industrije, tipa - Karneks, Neoplanta i da ne nabrajam dalje, nego za staparski sir iz kačice, ili pirotski kačkavalj, koji se priprema po recepturi Srba sa Stare planine...
Igrom profesionalnog slučaja, tokom četiri prethodne godine obilazim Vojvodinu i pravim tv-reporta?e o ljudima koji se uop?teno govoreći bave zanimljivim poslovima, hobijima... I, verovali ili ne, svako selo, a ima ih na stotine, čuva poneku gurmansku tajnu, u apsolutno svakom se mo?e pronaći neznani kulinarski junak, čiji su jo? preci predaka započeli nekakav "biznis" sa hranom. U međuvremenu znate već ?ta nam se sve izde?avalo, i sada su to priče znane samo među retkima koji ih silom prilika ili slučajnosti tra?e. A da ne pričam o apsurdima poput drni?kog pr?uta koji se po originalnoj recepturi su?i na posebno odabranoj lokaciji Fru?ke Gore, gde ru?a vetrova praktično "simulira" dalmatinsku buru, ili specijalitete prido?lih Bosanaca koji su u okolini Kaća osnovali etno-dru?tvo "Zmijanje" da se, između ostalog, ne zaborave recepti starih majki... O tome se, na?alost, sporadično zna.
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Naravno. Nasa voljena otadzbina se potrudila da u startu satre svaku mogucnost za brendiranje ovakve hrane ili nacina tradicionalne pripreme. Svako (slovom) jelo koje si video na ovom spotu, kao i nacin pripreme ne bi prosao Haccp-Horeca-Http-DS kontrolu! Gladni,odvezani inspektori bi se odmah skupili u čoporima, jer, Boze moj, onaj deda nije pario testo (tako se zove sir "od parenog testa") u azotnoj atmosferi, umotan u kese... ...cccc...
![]() |
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ako je tebi to odlična muzika, onda mi je jasno da jo? nisi čuo ni dobru. ![]() ?to se tiče nekih komentara da je muzika dobra jer ne smeta slici, to je kao da ka?ete da je soundtrack Gladijatora dobar jer se vidi Russell Crow ![]() Muzika se ne radi zato da ne smeta slici nego da "pobolj?a" sliku i stvori jednu homogenu audio-vizuelnu cjelinu. To je ovdje totalno proma?eno jer je sofisciranost slike u potpunom kontrastu sa banalnom muzikom. Muzika je napravljena po principu "dr? vodu dok majstori ne odu". Mogu se okladiti u bilo ?to da je napravljena u roku od 48 sati za 100-200 Eura. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Bas te cenim, ali matori, promasio si temu skroz...! ![]() Ovo nije uopste za poredjenje za filmske, pozorisne ili umetnicke produkcije! Apsolutno ne! Veruj, odradjeno je barem "na nivou", kao sto i drugi rade... Coveka ni ne znam, znam da se to ime pojavljuje na forumu, moglo je bolje, uvek moze, ali ovo "radi" i to je to! CNN blok reklama...
![]() |
![]() |
#18 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Svakako je zahtev bio da muzika mora stajati u pozadini, da podcrtava ali i da ne pregazi sliku tj poruku. Tu su bili razni zahtevi u smislu, emocije, karaktera, dinamike muzike, glasnoce, kompresije... Muzika iz naslova nije simfonijsko remek delo, mogla bi tu i tamo promeniti karakter radi raznovrsnosti (eventualno da bude sastavljena iz nekoliko tema) s' obzirom na duzinu (4'+), ali ne moze joj se osporiti sasvim adekvatan nivo i inventivnost... ps. Moguce je da EU trazi zabranu filma, kanta za mleko je krs... i od pocinkovanog lima.. ![]() Last edited by nikolaivanic; 15-11-2011 at 09:07 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
?to se tiče muzike, to bih uradio potpuno drugačije (?to inače va?i i za sve ?to sam ja ikad u ?ivotu snimio).
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Svako ko se bavi produkcijom zvuka za video, dobro zna kolika je u stvari ovo minuta?a. Nemam čime to da potvrdim sem svojim uverenjem, pa ipak, tvrdim da je skoro pa nemoguće briljirati u toj oblasti na ovako dugačke staze. Dakako, jo? je te?e biti originalan ako je neki, da izvinete, krate? od "slike", ali to je obično če?ći slučaj, po?to je lak?e dr?ati pa?nju, poruka je na svim nivoima saop?tavanja gu?ća... Po pravilu, a tu se nadovezujem na Ivanovo zapa?anje, varijacija na odabranu temu je logična strategija za "extended version", nema tu puno filozofije. S druge strane moguće je da zvuk bude dominantan nad videom, ali to su obično projekti koji u startu polaze od tona, gde je upravo (zami?ljeni ili postojeći) sound taj koji pokreće viziju, a ona se potom pretače u snimak. I to su najče?će eksperimentalne forme, gde ciljna grupa nisu tzv. ?iroke narodne mase. ?to bi se reklo, u ovom slučaju moralo se po ?ablonu te su otud pojedini audio freak-ovi sasvim očekivano uskraćeni u?itka.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Hypex UCD 180 HG *MADE IN SERBIA* | STUDIOTON | Monitoring | 58 | 14-07-2011 06:32 PM |
T-Blazer feat. Bojana Vasev - When the sun goes down (OFFICIAL VIDEO)MADE IN SERBIA! | Blaze | Promocija radova | 2 | 09-10-2010 12:43 PM |
Highlight - FM 24 hour Internet Radio in Serbia | Highlight-FM | Promocija radova | 0 | 05-04-2010 12:09 PM |
A Beat For Peace Serbia (Sudan 365) | Bitch | Razno | 0 | 01-04-2010 08:13 PM |
Serbia Rave 90's | Mika Technika | Razno | 8 | 06-09-2009 09:15 PM |