|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Bogami je mene odusevio i ADL600 preamp...postaju polako ozbiljna firma
![]() Nego ja nigde ne vidim dali ova verzija radi u Lionu? Last edited by quake2; 20-10-2011 at 12:10 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ako je tako, trebalo im je mnogo vremena
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Evo posle par sati igranja sa S1,mogu vrlo da vam preporucim da uradite isto,odlican seq. pogotovo ce bez problema leci Cubendo korisnicima,mada je u sustini vrlo jednostavan i intuitivan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Jos nista od Melodynea?
Last edited by quake2; 22-10-2011 at 03:14 AM. Reason: dosada |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam se sinoc igrao sa S1, i moram da kazem da jako podseca na Cubase
![]() I dalje mi se vise svidja Cubase-ov piano roll mada i ovaj je dobar, i ono sto mi nedostaje iz Cubase-a, je srednji klik na misa pa se javi ona "ruka" alat i onda vucem lagano levo desno. Ovde jedino ctrl (ili shift ne secam se) i strelice... Inace sve je ostalo isto i brzo :S Jel postoji neki drum roll, ne znam ni ja kao u Cubase-u GM Map? ![]() I kvantizovanje mi je malo cudno (po meni je glupo sto naredba Q kvantizuje samo midi, dok audio uradi nesto cudno, a da bi kvantizovao audio u aranzeru moram da idem edit pa quantize on track)... Mislim da to sve moze jedna naredba da gura, i nije mi jasno sta se desi sa audio eventima kad ih obuhvatim i pritisnem q, jednostavno posive i vise nema zvuka, al prokljuvicu Last edited by Jan; 23-10-2011 at 08:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
da i ovde imas "ruku" - jednostavno dragujes timeline levim klikom i to je to..Postoji i jos jedna caka koju sam skontao..Kada dragujes neki region na "drugu stranu" aranzmana - npr. sa kraja pesme na pocetak, zna da bude zamorno cekanje dok se ne dovuce do pocetka, zato dok dragujes pritisnes Space i tada se brzo scrolluje aranzman u pravcu u kojem dragujes. (ove dve stvari su jednostavnije pokazati nego objasniti, ali nadam se da si me shvatio ![]() Sto se tice drum mapa, postoji i to i jos mnogo fleksibilnije nego u cubase-u. Pogledaj ovde za vise informacija i gotove drum mape za neke semplere: http://forums.presonus.com/posts/list/2531.page http://forums.presonus.com/posts/list/2069.page To su linkovi iz S1V1, a u S1V2 mozes da dragujes mape direktno iz S1 browsera! ![]() Sto se tice audio i midi kvantizacije, sve se radi pomocu jedne komande - Q.. To sto ti radis, ako ti region "posivi", to je groove kvantizacija (kao elastic audio kod pro tools-a) i znaci da kvantizuje preko groove template-a ili rucno pomeranjem markera..Postoji mnogo laksi nacin..Samo oznacis audio region i protisnes Q! Groove template mozes da uneses preko regiona (audio ili midi), samo dragujes u groove okvir i dobijes template po kojem kvantizujes..Ako hoces "standardnu" kvantizaciju izaberes "grid" mode gde biras time 1/4, 1/8, 1/16 - straight, triplet, quintole, septole, kolicinu swinga itd. pritisnes Q i zdravo djaci ![]() Pogledaj ova dva videa i bice ti jasno koji nacini postoje za rad sa audio kvantizacijom: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=VYDJ_UpPFVY http://www.youtube.com/watch?feature...&v=BzOTkvvR7c0 Takodje bih ti preporucio da procesljas njihov forum i odgledas video clipove sa ovog kanala u vezi S1V2 http://www.youtube.com/user/StudioOneTwo, takodje imas nekoliko i na zvanicnom Presonusovom kanalu .. S1V2 jeste veoma jednostavan i brz za rad, ali isto tako sadrzi i neke stvari i sitnice koje ne pominju u prezentacijama pa je dobro da se baci pogled i na manual, jer je stvarno interesantno koliko stvari i originalnih caka ima.. Npr. ja sam juce "naucio" da se u Impactu layeruju semplovi tako sto se drzi shift dok se draguje sempl na zeljeni pad. Takodje i dragovanje instrumenata iz aranzera u browser sa svim podesavanjima i midi regionima kao koncept koji su nazvali music loop i jos mnogo "skrivenih" stvari .. Pozdrav ![]()
Imagination is more important than knowledge [Albert Einstein] Last edited by euphoric; 23-10-2011 at 09:39 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |