|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Drugo, Reaper je (uz Sonar X1) DAW koji sigurno ima najvise malih sitnih detalja i funkcija koje se dodaju maltene na nedeljnom nivou, i stalno izlaze neke nove stvari koje verujem ni hardcore Reaper fanovi ne mogu isprate..S druge strane, problem je sto su svi ti detalji lose implementirani pa treba podobro kopati po menijima da se dodje do svega..Postoji i customizacija svega, ali ponekad previse izbora nije zdravo, barem za mene ![]() Kad smo vec kod Reaper fanova, oni imaju veoma jak community (kao i Winamp, uostalom, ciji autor je isti) a ponekad umeju da preteruju i da budu "agresivni" sa promovisanjem Reaper-a (barem na KVR-u kojeg izmedju ostalih foruma pratim).. Sto se tice "ucenja" Studio One-a, ne zelim da mislite da preterujem, ali ja zaista nikada nisam pogledao manual da bih pronasao ili naucio kako se nesto radi..Bukvalno je toliko intuitivan da je sve svedeno na drag'n'drop (i to u oba smera: browser-->arrangement i obrnuto) i za ono sto niste sigurni kako radi, sigurno znate -> drag'n'drop ![]() Ja sam juce skinuo verziju 2, sa verzijom 1 sam malo radio tako da nisam ni blizu iskusan kao u Logic-u, a vec zavrsavam jednu traku, koju sam krenuo da probam kako radi V2 a poceo sam i drugu i podosta je uradio.. Jednotsavno workflow leti kao zmaj, sve je utegnuto i brzo, barem je moj utisak takav..Logic nisam otvorio od pre 3 dana, ali jos uvek cekam da vidim sta ce Apple uraditi sa Logic X-om koji (navodno) treba da bude presedan. Da li ce biti presedan u pozitivnom ili negativnom smislu, ne znam, videcemo. Znam samo da mi je S1V2 odlicno legao i da definitivno zelim da podelim sa vama svoje odusevljenje ![]() Sve je to subjektivan stav, ali verujte mi, ako ste imalo radili na Cubase-u ili Logic-u, sigurno znate da radite u S1, oseti se uticaj Cubase-a u audio obradi i aranziranju (ipak su oni i napravili Cubase) sa novim inovativnim idejama u aranziranju i mixeru koji je za mene mozda i najjaca karika S1 (pored brzog workflow-a) a radio sam i na PT mikseru i jos kako na Logic-ovom .. Pozdrav ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() btw. citam na presonusovom forumu da im je server juce i danas preopterecen zbog downloadova, tako da ces morati da budes strpljiv ako budes skidao demo, a ono bude sporo - just a cautious warning ![]() Pozdrav ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Sto se tice update-ova, ako je suditi po dosadasnjoj politici nece biti placanja za upgrade sve do verzije 3, sto ce verovatno biti za 2 godine. Imaj na umu da je x.5 update ogroman, jer donosi mnogo stvari. Verzija 1.5 je komotno mogla da bude v2 koliko je poboljsanja donela, tako da nisu pohlepni i bezobrazni. Naprotiv, imaju za sada najmiroljubivji community i jako dobru komunikaciju sa korisnicima preko foruma forums.presonus.com, tako da ti savetujem i da malo procesljas po njihovom forumu i uveris se ![]() I da, update-ovi i fix-evi (ako ih ima, verovao ili ne, desilo se na verziji 1.6.5 da nema ni jedan bug, tako da je samo jezik i par stvarcica update-ovano ![]() Sto se tice cene, koliko sam upucen, imas nekoliko kombinacija za razne popuste do 31.oktobra pa te izadje oko 250 eura (Pro verzija, koja je najjaca), inace je 400e regularna cena. Imas sve varijante na njihovom forumu - neke prodavnice nude odmah popust direktno na S1Pro, a postoji i varijanta da kupis Artist za 20e i updateujes na pro verziju 1 za 99e i onda updateujes na verziju 2 za 99 e, tako da to izadje oko 220e za najjacu verziju. Ako imas nekoga ili imas ti Presonus-ov audio interfejs, dobijas besplatno Artist verziju cije je ogranicenje da nema 3rd party VST(i)-a, ali ustedis 20e ![]() Najbolje je da pogledas zvanican sajt za cene i jos bolje forum za razne popuste. Pozdrav ![]() ( i koliko sam se zalozio za S1, ljudi nemam nikakve veze sa Presonus-om, samo sam odusevljeni potencijalni korisnik ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
pokidali su, nema sta, razliku od hardvera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Bogami je mene odusevio i ADL600 preamp...postaju polako ozbiljna firma
![]() Nego ja nigde ne vidim dali ova verzija radi u Lionu? Last edited by quake2; 20-10-2011 at 12:10 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
ako je tako, trebalo im je mnogo vremena
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Evo posle par sati igranja sa S1,mogu vrlo da vam preporucim da uradite isto,odlican seq. pogotovo ce bez problema leci Cubendo korisnicima,mada je u sustini vrlo jednostavan i intuitivan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |