Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-09-2011, 10:34 PM   #41
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: Projekt studio u stambenoj zgradi

Zvucace ti neuporedivo bolje soba nego sto sad zvuci. Al ovi superchunksi na podu? Prvi put ih vidim u tom obliku tu
Old 30-09-2011, 10:50 PM   #42
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Quote:
Originally Posted by W.N.R. View Post
Imajuci u vidu budzet i prostor koji nameravam da popravim bilo bi nerealno da ocekujem ovakve rezultate.
Da se nadam i mastam - ok , ali da ocekujem svakako ne.
Sam vizuelni dozivljaj kao i boravak u prostoru koji prija (meni licno) trebalo bi da pozitivno utice i na kreativnost , a verujem i na krajnji rezultat. Neko strucniji bi to mozda komentarisao u domenu psiho-akustike. Ja cu se ipak zadrzati na prostoj logici.
Nebih da se guram tamo gde mi nije mesto , ali bih voleo da procitam kritiku (pozitivnu ili negativnu) kada je rec o konkretnoj ideji. Cini mi se da je slika prilicno razumljiva ?.?.
Pa za početak je ok.
Ne bi i?lo po du?ini prostora (mo?da si ?to rekao oko toga da nije praktičko i vidim neke prozore ili slično... lijen sam da sad sve čitam)?

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2011, 10:57 PM   #43
W.N.R.
Junior Member

W.N.R.'s Avatar

Cini mi se da sam ovakve ili slicne (sklapajuce) SC-ove na podu video i kod Eomsy-a.
Nisam 100% siguran , ali mislim da je NLP negde pomenuo kao dobru varijantu (uslovno receno) SC-ove u svih 12 uglova , po mogucstvu neprekidno.
Gledajuci neke video tips&tricks zapamtio sam da niske freq. imaju tendenciju skupljanja u uglovima (sta god to znacilo ) pa mi ova ideja na slici dodje kao rezultat ili posledica sagledavanja ovih nekoliko informacija.
W.N.R. is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2011, 11:01 PM   #44
W.N.R.
Junior Member

W.N.R.'s Avatar

Osa slusanja nebi isla po duzini sobe vec po sirini. Cini mi se da bi na taj nacin koliko god je moguce (kompromis) ispostovao simetriju bar u prednjoj zoni slusanja i prvih bocnih refleksija. Zato i nameravam da zazidam prozor. Vidi se bolje na 1. post-u ovog thread-a. Nije veliki trosak , a mislim da bi doprinelo boljoj simetriji ?!?

Da li bi trebalo da me brine to sto je sweet spot otprilike na sredini sobe , i po duzini i po sirini , a i po visini ??

Last edited by W.N.R.; 01-10-2011 at 12:13 AM.
Old 01-10-2011, 07:45 AM   #45
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
... Al ovi superchunksi na podu? Prvi put ih vidim u tom obliku tu
Quote:
Cini mi se da sam ovakve ili slicne (sklapajuce) SC-ove na podu video i kod Eomsy-a.

Quote:
Da li bi trebalo da me brine to sto je sweet spot otprilike na sredini sobe , i po duzini i po sirini , a i po visini ??
Mislim da bi to mogao biti veliki problem ... Kaj smo rekli, jel mo?e? do mjernog mikrofona da vidi? dali je tvoje zami?ljeno mjesto idelno ili ravno katastrofi, ha?

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2011, 11:11 AM   #46
W.N.R.
Junior Member

W.N.R.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Mislim da bi to mogao biti veliki problem ... Kaj smo rekli, jel mo?e? do mjernog mikrofona da vidi? dali je tvoje zami?ljeno mjesto idelno ili ravno katastrofi, ha?
Tek za 7 - 10 danakad kad se vratim u YUgu. U medjuvremenu teoretisem pre nego sto nesto zase.em u praksi.
Old 01-10-2011, 11:42 AM   #47
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Tek za 7 - 10 danakad kad se vratim u YUgu. U medjuvremenu teoretisem pre nego sto nesto zase.em u praksi.
Gle, neki govore da je bolje da se ide po du?ini, prije nego po ?irini, ali uvijek postoje iznimke "zlatnim" pravilima, pa s toga tko zna !? Mjeriti i slu?ati je najbolje rje?enje ...

Slikica meni izgleda OK, jedino bi bilo mo?da dobro tretirati i ostatak plafona sa cloudovima ili sa recimo skyline difuzorima ...

Studio Predator
Old 01-10-2011, 01:20 PM   #48
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Slikica meni izgleda OK, jedino bi bilo možda dobro tretirati i ostatak plafona sa cloudovima ili sa recimo skyline difuzorima ...

Prije bih ja apsorbciju tu sa binarnim difuzorima posle, isto je to mala soba.. Mislim da je to bolje, mada mozda grijesim....

Ja sam kod sebe ostavio isto tako zadnji dio plafona.. To jest ne bas tako vec imam cloud iza, ali manji i imam malo flutter echo-a tu.. Doduse ne na mjestu slusanja jer mi je soba duza od njegove, ali kad iz zadnjeg dijela sobe jako pljesnem cuje se..

Sve se kanim tu da stavim jos 1 cloud, ali kasnim jer cekam da u radnji naruce istu boju mikrofibera kao sto mi je vec tu jer me nije nesto volja da budem saren
Old 01-10-2011, 01:27 PM   #49
W.N.R.
Junior Member

W.N.R.'s Avatar

Ova "tema" jednostavno tera coveka da razmislja visedimenzionalno !..ako taj izraz uopste postoji..
Gore je i od FB-a i od droge zajedno ( u najboljem mogucem smislu ) !!!
Zato sam , izmedju ostalog , prilicno dugo izbegavao bilo kakvo ucesce u diskusijama na ovu temu.
Trenutno se iz petnih zila trudim da se zadrzim u okvirima ideje zbog koje sam i pokrenuo ovaj thread!
Da budem jos jasniji :
Plac u predgradju je kupljen jos 2. maja 2010. !!!
U septembru 2010. , nakon izlaska komisije za procenu , predata je sva neophodna dokumentacija upravi prihoda i katastru nepokretnosti , placeni svi troskovi prenosa vlasnistva, predate uplatnice , sve sve sve sto je neophodno !!!!
Da li vi sad meni verujete da isti taj plac dan danas zvanicno nije moje vlasnistvo !!!
A gde su dozvole : gradjevinska , lokacijska , projekti , komunalije ... 300 ku... ????
I kako onda u takvom okruzenju da se usidim da ulozim neke ozbiljnije pare !?!?!
Zato.. Cuti , trpi , poshtuj i maksimalno koristi to sto imas......
Old 01-10-2011, 03:23 PM   #50
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Prije bih ja apsorbciju tu sa binarnim difuzorima posle, isto je to mala soba.. Mislim da je to bolje, mada mozda grijesim...
Ali nemoj zaboraviti da ispod svakog difuzora treba ić i ozbiljan absorber (u ovom sluČaju IZNAD, jer je riječ o dif na stropu) ...

Quote:
Ja sam kod sebe ostavio isto tako zadnji dio plafona.. To jest ne bas tako vec imam cloud iza, ali manji i imam malo flutter echo-a tu.. Doduse ne na mjestu slusanja jer mi je soba duza od njegove, ali kad iz zadnjeg dijela sobe jako pljesnem cuje se..
Zato sam ja kod sebe napravio VELIKI cloud odozadi ... sa binarcima, naravno ....

Quote:
Sve se kanim tu da stavim jos 1 cloud, ali kasnim jer cekam da u radnji naruce istu boju mikrofibera kao sto mi je vec tu jer me nije nesto volja da budem saren
Can't osporavat das ... ....

Studio Predator
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules