|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Probao sam juce Juno Stage i prvi utisak je vise nego pozitivan! Dirke kao na Fantomu, boje veoma iskoristljive, za klavijaturu od 6,5 oktava vise je nego laka a opet ne deluje da je losa izrada.
Sve u svemu, deluje kao veoma prakticna sprava pogotovo ako se ima u vidu da konkurencija ne nudi nista slicno (pre svega mislim na 76 kvalitetnih dirki) u tom cenovnom rangu! Jedino, i njega su prestali da proizvode ili prestaju ubrzo... Jedno off topic pitanje, sta jos ima a da vredi (sa 76 dirki) u cenovnom rangu oko 1000e, novo i polovno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Dobro si to rekao: "Ko ima volje da nosi..."! Ja nemam volje posto gledam da resim muku oko nosenja el. klavira koji ima nesto oko 21-22 kg plus FlightCase 12 kg i veoma cenim lakocu koju nudi pominjani Juno Stage. Najverovatnije cu ga i pazariti kad prodam svoj klavir. Pitao sam da li postoji jos nesto slicno cisto da proverim da nisam nesto prevideo a i nije lose cuti tudja misljenja!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Koliko ja znam, nema nista lako a dobro
![]()
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
U tom cenovnom rangu najbliže tome si imao do skora Kurzweil PC3 (+1300€) ali je on po meni i previše težak (17kg). Prestao se proizvoditi doduše tako da ga jedino možeš naći polovnog ili ako je negde zaostao na lageru.
Imaš i Yamahu MoX8, koja ima klavirske dirke, audio interfejs, totalnu integraciju sa Cubaseom i Motif XS u sebi i teži oko 15kg. Ali ima samo 64 polifoniju, što je po meni premalo za ozbiljan rad ako će to biti osnovni instrument. A i pitanje je koliko je "u rangu" pošto je oko 1500€. Tako da u tom nekom rangu, slažem se da je Juno Stage verovatno najoptimalniji izbor, pogotovu ako ti 61 dirka nije dovoljna. Da nisam kompletirao priču sa ROMplerima verovatno bih i sam opet uzeo Juno Stage. Koristio sam ga oko godinu dana i osim MIDI CC# implementacije stvarno se ni na šta drugo ne mogu požaliti kod njega. Čak je i po pitanju SRX proširenja sasvim bogato opremljen sa 2 slota. Moram priznati da ne razumem odluku da tehnički najjači model Junoa povuku iz prodaje, ali dobro, valjda bi bio konkurencija Jupiteru zbog 76 dirki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Kurz Pc3 mi deluje kao zanimljiva sprava, slusao sam ga jednom prilikom (mada je bila varijanta sa 88 dirki) i to je radilo skroz dobro! Jedino, pretezak je za klavijaturu koju treba stalno da cimam negde! Razmisljao sam i o varijanti Motifa ES7 ali je tek on tezak, ima preko 19kg (videh u specifikaciji na oficijalnom sajtu http://usa.yamaha.com/products/music...s7/?mode=model)!
Juno Stage mi je trenutno najdrazi izbor ali moram prvo da prodam klavir pa tek onda da pazarim spravu a dotle cu jos malo da se raspitujem, razmisljam (u sebi i naglas)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Ako ćeš ići na svirke često i pritom nemaš svoj prevoz, ništa preko 15kg ja ne bih uzimao u obzir, ako ništa drugo a onda zbog kičme... a nije da sam sitan, 193cm i 110+
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
nemojte biti mekusci..... 2 klavijature po 20kg nisu problem, ako se ide sopstvenim prevozom
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Juno Stage za Fantoma X7 | wladymeer | Kupujem/trazim | 0 | 09-03-2011 11:53 AM |
Kupio bih Roland SH 201 ili Roland Juno D | dzibg | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 15-01-2009 12:50 PM |