|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Nikola, hvala ti na savetima. Veruj mi da sam uspeo da pronadjem klavijaturu o kojoj pricas na oglasima sad bih isao kod lika koji ima ili CSx1 ili CSx2, oba mi se dopadaju po zvukovima i stvarno su otkrovenje. Nazalost, nema nijedna u prodaji. Poceo sam da razmisaljam malo i o tome da li da uopste kupujem nesto polovno. Ok, mozda vi forumasi i iskusni znalci znate gde i kako da se zamene delovi, ali ja bih ipak novo. Posto od novih kvalitetnih stvari mogu samo da se uvatim za usi i da igram od cena, svaka cast onima koji imaju para za instrumente koji su skuplji od 1000 evra, ali ja nemam ni petinu toga. Ipak, promenilo se kod mene sledece - isao sam po radnjama da isprobam aranzere, reko nisam ih isprobao, samo slusao sa YouTube-a, pa reko da poslusam neke do 200 evra, ko zna... Provalio sam odma da ispod 200 evra tesko ima nova klavijatura sa dinamickim dirkama, sto MIDI (gledao sam i kontrolere) sto aranzer. Ipak, iz nekog razloga mi se jako dopao Casio CTK 3000, koji je na popustu oko 176 evra, ima 2 nivoa dinamike, ima neke jako dobre sint zvukove za tako jeftinu klavijaturu i provalio sam da bih mogao da tezgarim sa njom neke svoje omiljene stvari. Iako mi se dopala, hteo sam da vidim i sa tobom i drugima, iz vaseg iskustva, ima li nesto novo oko 200 evra, a da je mozda i bolje od CTK 3000? Recimo da li ima vise nivoa dinamike? Kod CTK 3000 mi se jedino ne svidja sto ne moze da se podeli klavijatura na 2 dela, ali sta da mu radim.
Nova klavijatura je ipak nova, a ima i jedna lepa stvar - moze na rate ![]() Medjutim, dotle se treba stici finansijski, a kako drukcije nego tezgarenjem ili da dobijem na lotou ![]() Sada bi to bilo kockanje za mene, ne bih da mi klavijatura rikne ili nesto na klavijaturi, pa da se uvatim za usi i igram. Ima li neko da mi preporuci Yamahu 323 ili neku drugu klavijaturu ispred Casia CTK 3000? Samo vas podsecam da meni treba nesto za ambijentalu, a to CTK 3000 poseduje. Evo linka za klavijaturu, ko hoce da pogleda pa da mi kaze jel OK: http://control-sound.com/shop/produc...oducts_id=1816 A nesto sam razmisljao, ovo bih primenio uz nju kada snimam nesto na komp (napomena - radi se o Korg Nanokontroleru) : http://skymusic.rs/data/File/pdf/kor...kompjutera.pdf Evo i jednog DJ miksa sa njim: http://www.youtube.com/watch?v=dVv3M5O9X3g&NR=1 Ovo naravno ostaje da saceka da otplatim rate za klavijaturu, iako 55 evra zaista nije previse. Samo se pitam kako da iskoristim CTK 3000 i ovaj MIDI kontroler, evo iz kog razloga - ne znam kako da ih povezem, ili mozda da ih uopste ne povezujem? Casio ide USB-om na komp, a Korg Nano isto, nema povezivanja preko MIDI interfejsa, mozda je ovo jednostavnije? Mozda i ne moram da ih povezem, jer mozda Korg Nano radi edit na kompu sta god da propustam kao signal u njega. Stvarno sam novajlija u ovom, tako da bih ako neko molim vas moze da mi kaze mogu li ove 2 stvari zajedno ili ne i ako mogu kako da ih koristim recimo? Mozda da Nano-a koristim u postprodukciji, posto odsviram i usnimim na komp, ali kazu da on moze i u toku zive svirke? Izvinjavam se ako sam nekoga smorio. Pozz |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rme hdsp molim vas pomozite!!! | tajsam | Computer Hardware | 3 | 03-02-2011 11:53 PM |
Koju akusticnu gitaru da kupim? | disco violence | Gitarska Produkcija | 20 | 04-05-2008 12:07 AM |
Pomoc!!! Koju klavijaturu da kupim? | TrinitY | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 10-06-2007 08:45 PM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |
koju midi klavijaturu da kupim do 200eura? | Mrav | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 15-11-2004 12:42 PM |