|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
@gfx
Ukoliko ne gresim, mislim da sam ranije procitao da imaju svoje cipove za A/D i D/A konverziju sa Digital Harmony DHIVA licencom http://www.widescreenreview.com/news_detail.php?id=4682 (koju ima i Cirrus Logic/Crystal, Nippon, QSC Audio itd) i ne mogu nigde da nadjem info o njima .. Ovde imas detaljnu specifikaciju Konnekt 8 koji ima slicne performanse, ali opet nema info o proizvodjacu DAC-a: http://www.musiciansfriend.com/pro-a...wire-interface (idi u specifications) S druge strane, DAC chip uopste nije najvaznija komponenta koja odlucuje o kvalitetu zvuka, nego dizajn i implementacija analognog izlaza ( i ulaza, naravno, za externi/ulazni signal) u kombinaciji sa DAC-om, a TC je cuven po svom TC DICE II engine-u koji je implementiran na svim Konnekt (cini mi se i Impact) modelima i daje mu tako dobar zvuk .. Pozdrav ![]()
Imagination is more important than knowledge [Albert Einstein] Last edited by euphoric; 09-08-2011 at 11:19 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
I mene zanima TC Electronic Desktop Konnekt 6 ali imam neka pitanja za korisnike iste. Meni treba za project studio (PC varijanta) i nervira me sto ima ovaj M40 Studio Reverb na njoj. Da li moze da se ovaj reverb iskljuci softverski i zanima me kakva je situacija sa latencijom u praksi ?
Koja je cena kod nasih lokalnih dilera ? Pozz
Turbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti. Last edited by sRce; 20-10-2011 at 08:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Nema potrebe za softverskim isključivanjem reverba, jer na taj način nije niti uključen. Sa softwareom dolazi poseban vst plugin istog reverba te se on opcionalno mo?e koristiti kao standardni plugin u dawu. Kada se reverb skroz smanji knobom na samoj kartici tada je on isključen. Po meni, taj reverb je inače skroz koristan za snimanje vokala. Desktop konnekt imam godinu dana i kartica mi je predobra. Jedino me brine ?to ću uskoro morati prijeći na prijenosno računalo a ljudi govore da ih je slabo u ponudi s firewire-om ili express card slotom..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
eksterna zvucna karta | aleibauci | Computer Hardware | 35 | 20-06-2011 06:45 PM |
Eksterna zvucna karta | Korg78 | Computer Hardware | 20 | 07-04-2011 10:33 AM |
Eksterna zvuchna - da li mi stvarno treba? | Husky | Computer Hardware | 7 | 19-10-2008 08:59 PM |